Op dit onderwerp reageren  [ 16 berichten ] 
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 02, 2005 12:00 am 
Ik zit met hetzelfde probleem, rondom de ogen strak droog en pijnlijk, ik kan nog geen water verdragen rondom de ogen, om gek van te worden.
Ik heb nu een leuke bril met getint glas gekocht staat leuk en ik voel me weer een beetje aangekleed.
als je nog een nieuwe tip heb laat het even weten.
Ik vraag me trouwens af of wimpers verven geen reactie geeft heb jij ervaring?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 02, 2005 12:00 am 
Hoi,

Ik heb een vraag over dat wimpers verven;
kun de daar niet overgevoelig op reageren en hoe kom ik daar achter.Bij welke schoonheidsspec. heb je dat laten doen en welk merk gebruikt zij.
Ik heb een leuke bril met getint vensterglas aanschaft dan voel ik me een beetje aangekleed, ik was zo gewend aan mascara ik hoop op een reactie


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2005 12:00 am 
Ook ik heb vreselijk last van de huid rondom mijn ogen. Het gaat nu zelfs richting mijn wangen.
Het begon allemaal een week of 7 geleden. Ik ging onder de zonnebank, was een tijdje niet geweest en merkte daarna op dat de huid rondom mijn ogen een beetje geirriteerd was. Ik doe al jaren alleen maar mascara op en al jaren hetzelfde merk. Alleen willen jullie vast niet weten hoe ik dit schoonmaakte .................................................. ik deed dit 's morgens altijd onder de douche met ........................... shampoo en echt dit deed ik al jaaaaaaaaren en nooit geen last. Maar toen, ongeveer 7 weken geleden, na die bewuste zonnebankavontuur, kreeg ik toch meer last van de ooghoeken, dan wel de huid hoor (niet mijn ogen zelf). En ben toen na een paar dagen op advies van een vriendin van mij, oogmake-upremover gaan gebruiken van Deadermine en dit voelde goed (nog steeds trouwens). En ik ook gelijk een dure oogcrème gekocht, maar dit prikte als een tierelier. Dus voor de roodheid van mijn huid gebruikte ik maar Bepanthen (ik had nl. borstvoeding gegeven aan mijn dochtertje van toen rond de 4 maanden) en dit voelde goed. Maar een prettig gevoel vond ik het niet zo'n vette zut op je huid. Ik had bijna het idee dat het over was, ware het niet dat nu 3 weken terug ik 's avonds GEK werd van de jeuk en in eerste instantie mijn ooghoeken superrood werden, dus WEER dagen geen lenzen in en de bril maar weer op. Vorige week ben ik naar de huisarts gegaan en kreeg ik pilletjes mee tegen allergische reacties: Aerius, 5 mg. Dit heb ik 6 X ingenomen, maar werd er supermoe van (was 1 vd bijwerkingen) en ik kreeg een cortisoniecrème mee. Na een dag of 5 dacht ik dat het beter ging en ging weer gewoon Olaz op mijn ogen smeren (het enige middel dat niet prikte als ik het erop smeerde), maar ja hoor ............................. na 2 dagen begon het 's avonds WEER super te gaan jeuken en nu dus nog steeds. Ik hou het nu maar weer vet met Bepanthen en dit helpt een beetje. Een vervangende huisarts van mij zei dat ik het moest zien als: winterhanden ........................... nou ja?! Wat moet ik hier nu mee?! Ik denk dat ik volgende week nog ff afwacht en hoop dat mijn eigen huisarts weer terug is van vakantie en maar weer naar haartoe ga om evt. een verwijskaart voor een arts in het ziekenhuis oid.
Het gekke van dit alles is, dat ik allemaal rare kwaaltjes heb gekregen tijdens en na mijn laatste (tweede) zwangerschap .........................kan het een hormonenkwestie zijn of toch een allergie? Ik hoop dat ik een reactie hierop van iemand kan krijgen, ik word echt GEK van de jeuk?! Groetjes Annamarie


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 11, 2005 12:00 am 
Heb hetzelfde probleem. Het lag bij mij niet aan de make-up maar het begon met een virus. Het bleek dat ik allergisch was voor benzalkoniumchloride, een conserveringsmiddel in de oogdruppels.
Nu gebruik ik Celluvisc, oogdruppels in pipetjes verpakt, dus zonder conserveringsmiddel. Van de oogarts heb ik om mijn ogen schoon te maken Cil-Clar voor geschreven gekregen. Een speciale oogmake-up-reiniger voor gevoelige ogen. Het is bij de apotheek te bestellen en kost ongeveer 8,50.

Voor de bestrijding van de infectie kreeg ik Fucitalmic ook in pipetjes verpakt en dus zonder conserveringsmiddel.

Inmiddels wordt onderzocht of ik eventueel het Sicca syndroom heb. (zie internet)
Het blijft een getob, ben nu ruim 7 maanden hiermee bezig.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 11, 2005 12:00 am 
Hoi Miranda, mijn ogen waren in eerste instantie zo erg rood, pijnlijk en ontstoken, dat ik na herhaalde kuren met Fucitalmic naar de oogarts ben verwezen door de huisarts.
De huisarts vond dat er in ieder geval met een speciale lamp (die hij niet heeft) gekeken moest worden (spleetlamp of zoiets)
Mijn ogen zagen er precies zo uit als jij beschrijft. De oogarts schreef opnieuw Fucitalmic (een antibiotica) voor en toen het wat beter ging de Cellivisc (na eerst wat anders geprobeerd te hebben)

Het probleem is dat ik in de nacht veel pijn krijg, het rare is ondanks dat ik slaap mijn ogen erg uitdrogen, zodat ik wakker wordt van de pijn. Dan moet ik weer druppelen. Ik moet met mijn vingers mijn ogen in de nacht en ochtend openen, dat gaat niet vanzelf meer. Ik gebruik nu een paar keer extra per dag de Celluvisc.
Ik heb voor de nacht ook nog een steriele vette zalf gekrgen, maar dat werkt ook niet altijd. Het is nog steeds een getob.
Maar de huid rondom mijn ogen is nu weer in orde, alleen de droogte is nog een groot probleem.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 11, 2005 12:00 am 
Hoi Tineke,


Bedankt voor je reactie.

Ook ik kreeg in eerste instantie oogdruppels voorgeschreven door de huisarts, waaronder livocab, echter die hielpen niet. De irritatie zit namelijk niet in mijn ogen, maar net boven mijn ogen (voornamelijk in de ooghoeken vlakbij de neusbrug) en langs de randjes aan het uiteinde van de ogen. Volgens mijn huisarts waren het exceemplekjes (droog, wat rood en heel klein beetje schilferig). Hoe ben jij bij de oogarts terecht gekomen? Mijn huisarts gaf mij het gevoel van 'jammer dan, maar dan maar geen make-up meer voor jou'. Dat probeer ik nu te doen, maar mijn ooghuid is zo droog dat het er niet uit ziet (lijk wel 65 ipv 38 jaar...). Heb zelf het gevoel dat de vaseline, die bij de meeste mensen werkt qua vochtinbrenging, bij mij juist het tegenovergestelde bereikt: nog meer uitdroging.
Het blijft inderdaad een getob, ben nu al 2 jaar bezig met het zoeken naar een oplossing, maar helaas....

Groeten,

MIranda


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 14, 2005 12:00 am 
je kunt wimpers en wenkbrauwen gaan verven. dan zie je er ook al weer beter en verzorder uit. misschien een tip.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 19, 2005 12:00 am 
beste vrouwen,

Ook ik heb last van droge ogen, m.n. pijn en jeuk in de ooghoeken. Een erg vervelende kwaal die je de gehele dag voelt. Ik heb hiervoor een aantal druppels en ooggel van de oogarts gekregen maar helpen maar minimaal. Nu dacht ik wellcht ligt het aan mijn make up en bezocht daarom deze site. Ik ga een andere mascara proberen in ieder geval!
Nog een tip voor Miranda, laat je wimpers en wenkbrauwen verven door een schoonheidsspecialiste. Het zal je look veranderen.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 20, 2005 12:00 am 
Vanuit de acupunctuur zouden we zeggen: maagmeridiaan. Die loopt keurig rond de ogen, alwaar hij eindigt. Waardoor krijgt iemand klachten? Het is een optelsom van vele factoren, maar de grootste boosdoener is vaak: salmonella. Men waagt het hier in dit land kip en eieren te verkopen met een boven het wettelijk minimum gehalte. In Zweden kan het wel. Minister Hoogervorst heeft nog een moedige poging gedaan, maar de supermarkten lagen dwars.
Kortom, mijn advies is: stop eens een paar (6) maanden met kip en ei eten. Die bacterie is dan niet meteen je lichaam uit, je zult dan eerst een griepje oid met koorts moeten krijgen. Verder dagelijks 2 liter water drinken, maar dat doet iemand die hier iets post denk ik al.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 20, 2005 12:00 am 
Hallo allemaal, samen met dezelfde kwaal.

Ik heb van mijn huisarts ook Fucithalmic viscous eye drops gekregen. Werken perfect maar je moet je wel aan de regels houden dus echt 3 x daags.
Ik heb mijn ogen met permanente make-up laten "tatoeeren", de 1e week zie je er niet uit, omdat je ogen erg rood worden maar daarna is het leed geleden. Je ziet er altijd opgemaakt uit en hebt nooit geen oude make-up meer op. Dus voor wie durft en het geld ervoor over heeft. Veel succes.
groetjes Laura


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 20, 2005 12:00 am 
Hallo,

Wat ik hier nu allemaal lees, heel bekend. Gelukkig heb ikzelf dit probleem niet, heb klanten die ook deze problemen hebben. Ik zal ze eens van deze discussie vertellen. Hoewel ik me voor 100% ingezet heb voor mijn klanten, (die allemaal al heel wat uitgeprobeert hadden. De gehele wetenschappelijke weg afgelegd en ook veel alternatieven geprobeert) is het probleem niet genezen. Wel verlichting kunnen brengen met een 100% natuurlijke créme/zalf, zonder conserveringsmiddel en parfum. Ze blijven terug komen, helemaal genezen is het bij niemand, toch zijn ze blij omdat het de droge huid goed opheft en geen irritatie veroorzaakt.

Dit is geen verkooptruc, ik leef echt met jullie mee. Als jullie willen kunnen jullie gratis een monster aanvragen bij www.rosaliacosmetica.nl


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 21, 2005 12:00 am 
Ik krijg het gevoel dat ik in herhaling verval, ik heb het volgende net bij een andere discussie ook geschreven ;-))
Ik ben allergisch voor nagellak, de enige reaktie die ik daarvan krijg, is eczeem in mijn gezicht en vooral rond mijn ogen....
Ook allergisch voor parfum, als ik iets geparfumeerds aan mijn handen heb, en hiermee in mijn gezicht kom voel ik de irritatie opkomen.
Bij 2 reacties lees ik dat het eczeem begon na zwangerschappen, een hele gebeurtenis in je leven, en een gebeurtenis waardoor je anders gaat leven. Zouden jullie niet allergisch kunnen zijn voor het specifieke 'babyspul'? Zwitsal geeft bij mij dus eczeem in mijn gezicht...
Kijk eens kritisch naar de dingen die je anders bent gaan doen/gebruiken na je zwangerschap. Allergien hebben tenslotte niet zozeer te maken met hormonen.
Succes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 29, 2006 12:00 am 
Hallo,

Ik heb hetzelfde probleem en gebruik geen make-up.
Ben ook bij de oogarts geweest en zij zei dat ik Rijnmond-ogen had, dus dit komt door de luchtvervuiling.Zij rade mij aan eerst de ogen te druppelen met Hypromellose (zijn nep tranen) (ik heb dus ook geen last van het oog zelf) daarna als de wimpers nog nat zijn met een wattenstokje langs je wimpers wrijven. Daar schijnt vuil te zitten wat wij met het blote oog niet kunnen zien. En ja hoor het helpt. Succes verder allemaal en laat het mij eens weten als het bij jou ook helpt. Je moet het dus wel steeds herhalen als de ogen weer jeuken, of om de dag om het te voorkomen.

Groetjes,
Hannie


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re:
BerichtGeplaatst: Za Mrt 12, 2011 10:57 am 
en is het nu over of heb je het nog steeds ?


Tineke schreef:
Heb hetzelfde probleem. Het lag bij mij niet aan de make-up maar het begon met een virus. Het bleek dat ik allergisch was voor benzalkoniumchloride, een conserveringsmiddel in de oogdruppels.
Nu gebruik ik Celluvisc, oogdruppels in pipetjes verpakt, dus zonder conserveringsmiddel. Van de oogarts heb ik om mijn ogen schoon te maken Cil-Clar voor geschreven gekregen. Een speciale oogmake-up-reiniger voor gevoelige ogen. Het is bij de apotheek te bestellen en kost ongeveer 8,50.

Voor de bestrijding van de infectie kreeg ik Fucitalmic ook in pipetjes verpakt en dus zonder conserveringsmiddel.

Inmiddels wordt onderzocht of ik eventueel het Sicca syndroom heb. (zie internet)
Het blijft een getob, ben nu ruim 7 maanden hiermee bezig.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re:
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 17, 2014 11:30 am 
Offline

Geregistreerd: Ma Mrt 17, 2014 10:25 am
Posts: 3
Annamarie schreef:
Ook ik heb vreselijk last van de huid rondom mijn ogen. Het gaat nu zelfs richting mijn wangen.
Het begon allemaal een week of 7 geleden. Ik ging onder de zonnebank, was een tijdje niet geweest en merkte daarna op dat de huid rondom mijn ogen een beetje geirriteerd was. Ik doe al jaren alleen maar mascara op en al jaren hetzelfde merk. Alleen willen jullie vast niet weten hoe ik dit schoonmaakte .................................................. ik deed dit 's morgens altijd onder de douche met ........................... shampoo en echt dit deed ik al jaaaaaaaaren en nooit geen last. Maar toen, ongeveer 7 weken geleden, na die bewuste zonnebankavontuur, kreeg ik toch meer last van de ooghoeken, dan wel de huid hoor (niet mijn ogen zelf). En ben toen na een paar dagen op advies van een vriendin van mij, oogmake-upremover gaan gebruiken van Deadermine en dit voelde goed (nog steeds trouwens). En ik ook gelijk een dure oogcrème gekocht, maar dit prikte als een tierelier. Dus voor de roodheid van mijn huid gebruikte ik maar Bepanthen (ik had nl. borstvoeding gegeven aan mijn dochtertje van toen rond de 4 maanden) en dit voelde goed. Maar een prettig gevoel vond ik het niet zo'n vette zut op je huid. Ik had bijna het idee dat het over was, ware het niet dat nu 3 weken terug ik 's avonds GEK werd van de jeuk en in eerste instantie mijn ooghoeken superrood werden, dus WEER dagen geen lenzen in en de bril maar weer op. Vorige week ben ik naar de huisarts gegaan en kreeg ik pilletjes mee tegen allergische reacties: Aerius, 5 mg. Dit heb ik 6 X ingenomen, maar werd er supermoe van (was 1 vd bijwerkingen) en ik kreeg een cortisoniecrème mee. Na een dag of 5 dacht ik dat het beter ging en ging weer gewoon Olaz op mijn ogen smeren (het enige middel dat niet prikte als ik het erop smeerde), maar ja hoor ............................. na 2 dagen begon het 's avonds WEER super te gaan jeuken en nu dus nog steeds. Ik hou het nu maar weer vet met Bepanthen en dit helpt een beetje. Een vervangende huisarts van mij zei dat ik het moest zien als: winterhanden ........................... nou ja?! Wat moet ik hier nu mee?! Ik denk dat ik volgende week nog ff afwacht en hoop dat mijn eigen huisarts weer terug is van vakantie en maar weer naar haartoe ga om evt. een verwijskaart voor een arts in het ziekenhuis oid.
Het gekke van dit alles is, dat ik allemaal rare kwaaltjes heb gekregen tijdens en na mijn laatste (tweede) zwangerschap .........................kan het een hormonenkwestie zijn of toch een allergie? Ik hoop dat ik een reactie hierop van iemand kan krijgen, ik word echt GEK van de jeuk?! Groetjes Annamarie
Ik heb exact hetzelfde als jij hebt... ben benieuwd hoe het nu met jou gaat en of je al een oplossing hebt?


Naar boven
 Profiel  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: Extreem droge en geirriteerde oogleden
BerichtGeplaatst: Ma Okt 26, 2015 9:46 pm 
- gebruik SVR Topialyse Palpébral voor de oogleden overdag;
- druppel Monofree Dexamethason oogdruppels tegen eventuele ontstoken ogen;
- smeer in de nacht Cetomacrogol creme met 50% vaseline;
- eventueel elke dag een tabletje Zaditen tegen hooikoorts verschijnselen.

hiermee wordt je leven een stuk aangenamer.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 16 berichten ] 


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: