Op dit onderwerp reageren  [ 119 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 15, 2006 12:00 am 
ik ben gestopt met roken en sindsdien is mijn buik zo opgeblazen dat het is alsof ik acht maanden zwanger ben.ik eet niet veel,let heel erg op en s avonds is het het ergste en smorgens is mijn buik soms helemaal plat.ik zou er bijna weer door gaan roken om mijn normale figuur terug te krijgen.wel gebruik ik sinds ik gestopt ben met roken minder suiker en meer zoetstoffen.heeft iemadn enig idee wat ik hieraan zou kunnen doen?

groetjes rianne


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 15, 2006 12:00 am 
Het komt mijn ook allemaal zo bekent voor kots misselijk de hele dag en een buik alsof ik 7 mnd zwanger ben.
Verschillende keren bij de huisarts geweest, en internist maar ik slik teveel lucht naar binnen volgens hun.

En die lucht blijft continu in mijn darmen zitten, kan niet opboeren of winden laten, vandaar die opgezette buik.

Dacht altijd dat ik alleen met die darmproblemen zat, maar gelukkig niet want ik zat al te denken dat het tussen mijn oren zat.

Ben bij de internist getest op alle darmziekten maar alles was gelukkig goed.
Maar ik zit nog steeds met die buik en net als iedereen als je uit bed komt, is die mooi plat maar als ik ook maar iets eet en drinkt, wordt die met de minuut dikker.

Nou sterkte allemaal met onze buikjes.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2006 12:00 am 
hoi linda,
een beetje een verlate reactie, maar ook ik herken de symptomen jeuk in de oren en vooral die opgezette buik. bij een etentje draag ik bij voorkeur ook wijdvallende kleding. volgens de dokter veel lucht, soms ook uitstraling naar links. zodra er wat in zit , eten of drinken , vooral tegen de avond verander ik van broek omdat ik op knappen sta :-))
heb je misschien inmiddels iets gevonden wat kan helpen????
groetjes jeanette


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2006 12:00 am 
veel getob, maag en buik.
bleek de helicobacter pylori te zijn,waarmee ik met mijn "eigen diagnose" bij de huisarts kwam.
antibioticum en maagzuurremmers gekregen.
nog steeds last van een opgeblazen buik.
echo's,foto's en darmonderzoeken gaven geen uitsluitsel.
nu slik ik losec,10 mg. en heb geen last meer van brandend maagzuur.
voor de opgezwollen buik eet ik dagelijks activia EN probeer nu 3x daags pepermuntolie-capsules. ik las, dat men in italie deze hadden uitgetest bij een groep patienten en men had goede bevindingen.
het moet nog verder onderzocht worden, maar heee baat het niet.....


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2006 12:00 am 
Tjonge, wat herkenbaar allemaal! Ik ben 2 1/2 jaar geleden gestopt met roken, heb toen ook een Mirena laten plaatsen en ben sindsdien aardig gaan groeien. Een paar kilootjes is niet zo erg maar die buik en maag!! En het lijkt idd, naarmate de dag vordert, dat ik 's avonds een paar maanden zwanger ben.
Ook uitstralende pijn naar rechternier.
2 jaar geleden is mijn galblaas al verwijderd, er zijn echo's gemaakt van mijn rechternier, heb bij de uroloog gelopen maar er is niets te vinden. Toch wel vreemd allemaal want als ik het zo lees, ben ik niet de enige. Wel ben ik er sinds vorig jaar ook achter dat ik voor heel veel stoffen, zowel in- als uitwendig, allergisch ben. Met voeding merk ik het direct omdat mijn darmen dan in opstand komen en ik heel snel een toilet moet zien te bereiken.
Verder kan ik niet anders meer op mijn huid verdragen dan Neutral. Een tijdje geleden had ik het idee om eens een bodylotion te nemen met een 'kleurtje' ....binnen 2 dagen ging mijn gezicht opzetten, dikke ogen en dan ben ik ook net een 'automatische piloot' het lijkt net of ik er niet helemaal 'bij' ben. Gelukkig ging dit over toen ik stopte met smeren van die bodylotion. Het leek wel of ik langzamerhand mezelf aan het vergiftigen was via mijn huid. Ook haarlakken en gel zijn zaken die bij mij bovenstaande klachten veroorzaken. Gelukkig heeft Neutral nu ook haargel. Ik denk dus toch, wat betreft onze 'buiken', aan een soort van allergie. Alleen ben ik er nog niet achter waarvan het zou kunnen zijn. Ik blijf proberen erachter te komen en zodra ik iets heb uitgevonden voor mezelf, laat ik het weten.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 12:00 am 
Ook ik heb een opgeblazen en ontzettend gespannen buik, en inderdaad hoe later, hoe groter. Op m´n 15e heb ik de salmonella bacterie gehad waar ik waarschijnlijk het prikkelbare darm syndroom aan heb overgehouden. In Nederland werd mij gezegd er inderdaad maar mee te moeten leven.
Nu woon ik in Spanje, en is mij ten eerste gezegd geen cola of andere drankjes met gas te drinken, dat is een hele hulp geweest. Ik heb minder vaak diaree (eerst ging ik tot wel 6 keer of meer per dag naar de WC) en m´n stoelgang is wat regelmatiger.
Vrijdag wordt ik onderzocht door een allergoloog om uit te sluiten dat ik inderdaad geen gluten of lactose allergie heb.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 12:00 am 
Hoi, Yvette en anderen,

Als je wilt weten of je niet tegen gluten kunt, kom je meestal bij een maag-lever-darm-specialist uit. Dat komt omdat coeliakie een darmziekte is. De allergoloog kan wel bloedonderzoek laten uitvoeren. Dan kan getest worden of je voor een bepaald stofje in de voeding allergisch bent. Bv. melk, pinda, soja, tarwe etc. Ook kan getest worden of je antistoffen tegen gluten in je bloed hebt, een aanwijzing dat je coeliakie kunt hebben. Maar wil je zeker weten of je coeliakie hebt, dan is ook een darmonderzoek nodig. Want bij de helft van de volwassenen komt niets uit de bloedtest, terwijl een darmonderzoek dan aantoont dat ze toch coeliakie hebben. De specialist neemt dan een paar hapjes weefsel van de dunne darm en legt dat onder de microscoop. Zijn de darmvlokken niet mooi golvend, maar afgeplat of vlak, dan gaan de darmvlokken kapot door gluten. Een glutenvrij dieet kan dat verhelpen, maar geeft pas op lange termijn resultaat (paar maanden tot een jaar).

Vaak kunnen beschadigde darmen ook geen lactose verteren. Dat komt omdat het enzym lactase op de top van de darmvlokken woont. Als die kapot zijn, kunnen de lactase-enzymen hun werk niet goed doen.

Mijn zoontje met coeliakie moest bij de start van het glutenvrije dieet ook melkprodukten laten staan. Hij mocht wel melk drinken die bewerkt was met kerulac druppels, die verteren de lactose alvast.

Hij kreeg ook een medicijn tegen zijn opgeblazen buik (je zag op een foto veel lucht zitten), dat heet Aeropax en is in NL vrij verkrijgbaar bij de apotheek (de kinderarts schreef dit voor, omdat zijn Teletubbiebuik zo strak gespannen stond). Het glutenvrije dieet deed de rest.

Bij coeliakie zijn vaak ook tekorten ontstaan. Mijn zoontje had een tekort aan ijzer. De specalist kan ijzertabletten voorschrijven of het dieet zijn werk laten doen. Andere veel voorkomende tekorten zijn kalktekort (en osteoprose, meestal laat de specialist bij volwassenen een botscan doen om dit op te sporen) en vit. B12 tekort en schildklierschommelingen.

nou, dit ter info, hier kun je verder lezen: www.glutenvrij.nl en www.coeliakieforum.nl

groeten, Tine


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 12:00 am 
Ik heb die opgezette buik ook al vanaf m'n 14 ofzo, ben nu 23...
Ondertussen loop ik bij een Homeopaath. Spastische darm is inmiddels uitgesloten (ha! Huisartsen zeggen dat ehct te gemakkelijk!) lactose-intolerantie ook...

Ik bedacht me laatst dat eigenlijk al mijn klachten zo ongeveer zijn begonnen (en ze worden steeds erger) rond mijn 14e, dezelfde leeftijd dat ik ongesteld werd voor het eerst.
Is dit herkenbaar?
Ik vermoed namelijk PMS (premenstrueel syndroom) de helft van de maand loop ik namelijk rond met klachten als zware vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, stemmingswisselingen, depressieve gedachten (terwijl ik de andere 2 weken van de maand echt heel vrolijk ben) etcetera. Alleen die opgezette buik is eigenlijk wel de hele maand door. Elke dag gewoon. Altijd opgezet, (behalve soms 's ochtends isie helemaal plat) vooral door drinken eigenlijk ook.. klinkt dat gek? (ik drink alleen maar water!)

Herkent iemand dit + oplossing?? ;)


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 18, 2006 12:00 am 
He mensen!

Ik zit hier ook mee en krijg echt het gevoel dat ik zwanger ben :S maar heb s'ochtends idd ook gewoon een platte buik. Ik word hier wel wat onzeker van dus ik denk dat ik maar een zwangerschapstest ga doen voor de zekerheid!
Ik snap er niks van, heb hier nog nooit eerder last van gehad en opeens sinds een week zwelt mijn buik heel erg op..
Wat moet ik doen??


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 18, 2006 12:00 am 
Hallo allemaal, Ik ben moeder van 3 kinderen, en ben nu 42 jaar.
Ik had niet verwacht dat er zoveel vrouwen zijn met alle herkenbare klachten. Alleen is het bij mij geen diaree maar juist opstipatie.
k val af ( nu al in 4 weken tijd 15 kilo)maar mijn buik word steeds dikker en harder. het lijkt soms wel of ik knap. Soms denk ik wel eens: ik hoop dat er iets knapt want dan nemen de artsen het misschien eens serieus. Maar dat is bij wijze van spreken natuurlijk. maar ik zou willen dat ik een arts kon vinden die echt eens goed verder zoekt. Ik heb alle bekende onderzoeken al gehad , maar alles was in orde , behalve dan de ontzettende pijn, opgeblazen gevoel, de dikke buik die in de weg zit en je hele dag vergalt, en wat ik steed heb is die vrezelijke misselijkheid, en ontzettend moeeeeeeeeee.
Ik hoop op een wonder voor mij en voor jullie allemaal.
Groetjes Marieke


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2006 12:00 am 
Hallo,
Ook al jaren last van spastiche darm stoornis.
Het komt door de voeding. Knoflook, uien enzo.
Soms doet het zo'n pijn dat ik niet meer kan lopen, zitten en staan.
Opgeblazen gevoel en pijn. Veel poepen of niet. Dik of dun. (ja hij gaat lekker). Ik heb wel eens op de voeding gelet maar volgens mij mag je dan bijna niks meer eten. Als ik last heb van mijn darmen ga ik vaak op de linker of rechter zij liggen. Ik kan dan goed scheetjes laten en dat geeft dan nog wel verlichting. Heb in het verleden wel medicijnen gehad maar heeft niks geholpen. Er was zelfs een arts die zei dat ik op mijn buik moest trommelen en op neer springen.
Ze verzinnen wat die artsen. Ik let niet meer op de voeding ik eet gewoon waar ik zin heb. En dan, lekker scheetjes laten!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2006 12:00 am 
""mevrouw wijnie zaandam"", ik heb precies de zelfde simptomen als u dus ik zou graag willen weten hoe het met u en/of verdere onderzoeken gegaan is ...........


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2006 12:00 am 
ja precies zo, hoe u het verteld heb ik ook ik ben 15 kilo aangekomen allemaal middeltjes gehad die mij moeste helpen om naar de wc tegaan.... nou je wil niet weten hoe lang t er in bleef en werd maar gezegd gewoon vol blijven houden... tot me spieren het begaven ik zag er beter uit na me bevalling ... eindelijk is n verwijs briefje voor n echo tje voor me darmen gehad niks te zien .... je kan maar beter naar de dietist gaan.... terwijl ik al bijn an jaar vezelrijk eet bla bla drink genoeg maar t blijft er gewoon zitten en t gaat er niet uit .... huil elke dag bij t aankleden want ik kom nog steeds aan .....t stinkt vreselijk de windjes.... en me buik wordt maar groter en ik ook !!!!!!!!!!!!!!! ik zou graag willen weten hoe het met u verlopen is??????


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 21, 2006 12:00 am 
Hoi Rianne,

Ik ben net als jij gestopt met roken en heb geen oplossing voor je. Kan alleen zeggen dat het heel herkenbaar is. Alleen ga ik sinds ik niet meer rook giga slecht naar de wc. zo,n 2 keer per week als ik dan ook ontlasting heb gehad ben ik weer even plat. Maar heb jij dat ook?
En dat gevoel van weer roken me too!! HaHA zeker als ik weer op de wc zit voor weer zo,n mini bevalling.

laat het me effe weten!!

Groejtes

Jessy


ik ben gestopt met roken en sindsdien is mijn buik zo opgeblazen dat het is alsof ik acht maanden zwanger ben.ik eet niet veel,let heel erg op en s avonds is het het ergste en smorgens is mijn buik soms helemaal plat.ik zou er bijna weer door gaan roken om mijn normale figuur terug te krijgen.wel gebruik ik sinds ik gestopt ben met roken minder suiker en meer zoetstoffen.heeft iemadn enig idee wat ik hieraan zou kunnen doen?

groetjes rianne


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 22, 2006 12:00 am 
hallo allemaal,
net zo als iedereen hier heb ook ik een heel erg opgeblazen gevoel,met heel veel pijn.ik kan niet precies vertellen wanneer de pijn het ergste is.voor het eten na het eten gewoon altijd pijn.ik ben nu 2x bij mn arst geweest het is een homeopathie arst en ook die helpen je echt niet verder.tja lucht in je darmen...ja dat wist ik al want mijn buik doet niks anders als borrelen en dat is niet van de honger of trek.gewoon alleen maar borrelen met veel pijn en erg opgezet,ook steken in mn buik.. ik heb nu weer van die homeopathische korrels en pillen maar helpen doen die echt niet want ik gebruik ze al een maanddan vraagt ie aan me wanneer heb je het ergste pijn,tja heel verschillend eigenlijk,soms voor en soms na het eten soms met en soms zonder beweging... zegt ie ja uh iemand die zn been breekt weet ook dat het zeerder doet met staan,zo kan ik je niet helpen...tja kan ik er wat aan doen dat het verschillende tijden is dat ik veel pijn heb.toen zegt ie ga maar een pan uien soep maken.nu moet ik afwachten tot donderdag terwijl ik er al 3 jaar last van heb..
succes iedereen in elk geval ik hoop dat iedereen snel iets vind wat echt helpt.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 22, 2006 12:00 am 
Ik heb ook al bijna 2 jaar last van misselijkheid, en niemand kan me vertellen waar het door komt. Heb een tijd lang een dagboekje bijgehouden, maar zie geen overeenkomsten. Al 4x bloed laten prikken, niets bijzonders, tot op vorige keer. Ik had te veel leukocyten in mijn bloed (witte bloedlichaampjes, ontstekingscellen) en het zou op een blindedarmontsteking kunnen uitlopen. Naar het ziekenhuis geweest, maar daar vertellen ze dat het niets ernstigs is, en weer dat het wel een spasitsche darm zou zijn... Sinds 2 weken heb ik ook erg veel last van steken in de buik en dan met name rechts onder. Ik ben 17 jaar, sport veel, ga uit, ga op vakantie. En dit alles wordt steeds minder omdat ik vaak misselijk wordt. Lactose tests wijzen niets uit, echo geeft geen duidelijkheid, gisteren inwendig onderzoek gehad, maar levert ook niets op. Heeft iemand tips, want ik word er aardig gek van!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 23, 2006 12:00 am 
Hallo iedreen,

Uit al deze reacties herken ik precies hetzelfde. Ik heb ook last van een opgeblazen buik. Voornaamelijk als ik heb gedronken of gegeten wordt de rechter helft van mijn buik dan enorm hard en onder mijn navel ook.
De rechterhelft wordt een soort 'buikje'waar ik me echt dood aan erger. de hele dag zit er zo'n bult. De ene dag is de bult weg en is mijn buik kei plat;
de andere dag zit die bult er weer.
Op internet heb ik gelezen dat het een tekort aan eiwitten kan zijn. Mijn dokter zei dat het lucht was in de darmen. maar op het moment dat ik naar de dokter ging was mijn buik nog niet 'volledig'' in zijn bolle stand. ik ben ten einde raad en erger me maateloos. heeft iemand hetzelfde probleem? en weet iemand een oplosssing, please help!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 24, 2006 12:00 am 
Mijn zoontje krijgt lucht in zijn buik als hij iets met gluten eet (brood, koek, pasta etc.). Het is op een foto van de darmen goed te zien. De kinderarts schreef een glutenvrij dieet voor, en Aeropax om de lucht weg te krijgen, dit middel kun je kopen bij de apotheek. Zie verder www.glutenvrij.nl en www.coeliakieforum.nl

groeten, Tine


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 24, 2006 12:00 am 
Last bedoel ik...hahaha


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 24, 2006 12:00 am 
Wieweet heb je kast van je galblaas???


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 24, 2006 12:00 am 
Hallo!
Ik heb sinds 3/4 weken ontzettend last van mijn buik rechtsonder mijn navel. Mijn huisarts riep meteen vanalles over een cyste aan mijn eierstok en wat al niet meer, waar ik 3 weken over in de stress heb gezeten. Na vandaag een heel vervelend gynaecologisch onderzoek te hebben gehad blijkt dus dat er op dat vlak helemaal niets mis is. In eerste instantie dacht ik dat mijn klachten psychosomatisch zijn en dat ik me wat heb aan laten praten. Ook omdat ik tussendoor ongesteld ben geworden en daardoor de klachten ook een stuk erger waren. Maar nu vanavond is het gewoon weer zoals het was; een zeurend gevoel in mijn buik, een vol en 'strak' gevoel, dikke buik. Ook mijn klachten zijn 's avonds en na het eten of sporten erger. Mijn gynaecoloog opperde al dat het misschien is aan mijn darmen was. Ik heb nu niet zo'n zin om weer terug te gaan naar die huisarts, dus ik wilde eerst eens kijken of ik zelf iets kon vinden.
Iemand enig idee of dit iets van een allergie kan zijn?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 25, 2006 12:00 am 
ja ja mensen weetje die symptomen zijn soms egt zwaar lijp gek soms zwelt mijn buik op netzoals er staat bij de vorige dinges van een zekere milan
maja is best wel irritant gek al die symptomen die ik heb weetje ik voel gewoon soms dikke borrels en soms dan word ik gewoon smorgens wakker en soms hebk egt knetters veel honger gek das egt niet normaal en dan vreet ik knetters veel en soms hebk geen honger en dan eet ik gewoon minder weetje is best wel irritant allemaal

hartelijke groet en sterkte medesymptomenhebbendemensen!
joepos


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 25, 2006 12:00 am 
jongens ik heb deze symptomen ook allemaal
de ene keer heb ik geen honger en ben ik gewoon
en dan ineens krijg ik borrels, en stoppels en zwelt me hele buik op.
me buik word kei hard
Hoogachtend


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 26, 2006 12:00 am 
Hoi, Marieke e.a.

Heb je al laten onderzoeken of je coeliakie hebt?? Dat kan met een bloedonderzoek (niet zo betrouwbaar) gevolgd door een darmonderzoek (wel betrouwbaar). Bij het bloedonderzoek wordt gezocht naar antistoffen tegen gluten. Dat is een ander bloedonderzoek dan naar allergieen. Dat komt omdat coeliakie een darmziekte is. Maar liefst 1 op de 200 mensen heeft coeliakie, dat zijn er heel wat. Een opgeblazen buik en exteme vermoeidheid, vaak in combinatie met diarree of obstipatie, zijn de belangrijkste symptomen. Een zwangerschap is vaak de "trigger" die coeliakie uitlokt. Wil je meer lezen, kijk dan eens bij www.glutenvrij.nl of www.coeliakieforum.nl

groeten, Tine


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 27, 2006 12:00 am 
hallo,

Ik heb ook al zon 30 jaar last van maag,darmen,opgeblazenheid en vooral veel pijn in de leverstreek...zeurend drukkend uitstralend naar de rechternierstreek en vooral wanneer ik veel dingen doorelkaar eet.
Ook wanneer ik na of bij het eten drink...
Heb ook al twee keer een maagonderzoek gehad en een echo van de galblaas maar er kwam niet veel uit.
Ik ben jaren geleden naar een electroacupuncturist geweest en moest op een suiker en melkvrij dieet...dit hielp heel goed....ook veel minder eten,geen dingen doorelkaar en ging eten volgens het levenlangfit programma...het voelde zo veel beter,de pijn was weg maar heb het niet volgehouden,ik hou teveel van lekker eten en vooral suiker en melk,kaas enz...moet het dus wel bekopen met pijn...veel rooibosthee drinken beviel overigens ook goed....in iedergeval savonds niets eten na de maaltijd en een uur na de maaltijd of langer een paar bekers sterke rooibosthee.

Groet,

Janneke.

Janneke.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 119 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: