Op dit onderwerp reageren  [ 182 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 14, 2006 12:00 am 
Hoi,

Ik denk dat ik ook geveld ben door pityriasis rosea. Ben aan het begin bij de huisarts geweest en die dacht aan eczeem. Toen was ook alleen de moedervlek en een ander plekje aanwezig. Inmiddels zitten mijn rug, hals en bovenarmen onder. De plekken beginnen klein en worden steeds groter totdat aan de binnenkant van de plek de normale huidskleur weer terugkomt. Herkennen jullie dit? Ik heb geen erge jeuk, maar vind het erg vervelend om met al die steeds groter wordende rode plekken rond te lopen. Ik hoop dat het in de zomer weg is!

Succes allemaal.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 15, 2006 12:00 am 
hallo allemaal ..
ik zit nu dus al ruim 4 weken zo en ik wordt zo langzamerhand knettergek van de jeuk ,,,2 verschillende soorten medicijnen om het van binnenuit te bestrijden al 2 soorten pillen gehad voor de jeuk ben nu met het 2e soort zalf bezig ben al 3 keer bij de dokter geweest omdat het zo jeukte 1 keer in het weekend in de dokterspost ,ik kan het niet langer meer de dokter heeft gezegt dat het pytiriasis rodsea is .. en dat het in extreme gevallen dus wel erg kan jeuken nou ben ik natuurlijk zo`n extreem geval bah ..
maar toen ik het ging op zoeken op internet naar informatie leesde ik dat het ook wel 2 maanden kan duren voor je er vanaf kan zijn ...of mischien wel langer .. nou hoop ik dat de medicijnen aanslaan want ik wordt er zwaar overspannen van ...... is er nog een andere mogelijkheid dan zonnebank want die heb ik niet en ik wil geen jeuk meer alstublieft ...

groetjes christina


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 15, 2006 12:00 am 
ik heb da dus ook en ik ben daarvoor naar de huisarts geweest en die zei mij dak schimmel had! stel u voor! ik heb daar dan een shampoo voor gehad, maar tkwam eigenlijk alleen maar erger.

en nu ben ik vorige week naar de huidspecialist geweest, en die zei dus dat daar niets van waar was.
ze maakte mij wel wijs, daj da maar 1 keer in uw leven kon hebben, blijkbaar klopt da dus nie


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 15, 2006 12:00 am 
Hoi,

Heb jij ook last van 'opstelende' moedervlekken?
Volgens mij gaat dit samen met PR.

Weet iemand hoe het ontstaat en of het altijd weer terug kan komen?

Ik heb er nu 2 weken last van, overal behalve op mijn gezicht.
Mijn handen genezen goed, vooral door de zon (denk ik ) maar ik heb nu wel witte plekjes op mijn handen....., afwachten dus.

Groetjes,
Anne


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 15, 2006 12:00 am 
Bij mij werd de ziekte van gibert vorige week vastgesteld. Het is niet zo ernstig zoals de meesten onder jullie (qua vlekken), maar ik ben er enorm moe van. Regelmatig wordt het zwart voor mijn ogen en mijn bloeddruk daalt regelmatig onder het normale. De huisarts wist mij te vertellen dat dit niet van deze ziekte zou zijn. Zijn er onder jullie die dit ook hebben tijdens de ziekte?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2006 12:00 am 
Hey,

Mijn vlekjes zijn nu al aan het vervagen op mijn buik, op mijn rug zie je ze nog goed. Ik had een moedervlek onder mijn rechterborst, en onder mijn oksels had ik vooral jeuk en branderig gevoel.

Bij mij worden de vlekjes donkerder als ik mij gestresseert voel.
Mijn dermatologe wist mij te vertellen dat dit maar 1 keer in je leven kan voorkomen tussen 15 en 45 jaar. Maar ik heb daar vroeger ook last van gehad op mijn armen als ik examen had en rond mijn neus.

Bent u er ook zo moe en lastig van ?

Mijn moeder heeft ook witte plekjes op haar lichaam (geen droge vlekjes) maar dat heeft met haar pigment te maken. Opletten voor de zon daarmee. Er bestaat een goeie zonnecrème van Roc daarvoor.

Groetjes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2006 12:00 am 
Ik heb sinds 2 weken ook PR. Ook ik ben naar de dokter geweest en mag helemaal niets doen omdat ik zwanger ben. Geen creme, geen pilletjes etc en zeker geen zonnebank of zon. Nu zit ik van top tot teen onder de vlekken maar dat vind ik niet zo erg eigenlijk. Tegen de jeuk, die eigenlijk reuze meevalt (iemand die zoals ik ook regelmatig eczeem heeft kan dit geen ernstige jeuk noemen...sorry :) ) ga ik onder de douch (lauw warm).

Wat mij wel verbaast, en waarom ik hier een reactie plaats, is het feit dat toen ik bij de dokter was ik tevens aan hem vroeg mijn bloeddruk te checken en mijn polsslag omdat ik regelmatig duizelig was, al bij zeer kleine inspanningen. Ik dacht, mede omdat ik in mijn vorige zwangerschap last had van een te lage bloeddruk, dat het dat weer was. Bloeddruk en pols was ok. Nu lees ik dat er hier meer mensen last van hebben. Maar ook hun dokters zeggen steeds dat het niet met PR te maken heeft.
Toch twijfel ik daar na de gelezen berichten een beetje aan.

Als iemand hier toch meer van weet hoor ik het graag. Flauwvallen als je 6 maanden zwanger bent is niet erg handig namelijk.

Groetjes Jaan


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2006 12:00 am 
Hallo allemaal,

Ik heb me inmiddels door alle berichten heen geworsteld om zo meer te weten te komen over deze huidaandoening.

Zo'n 4 weken terug ben ik naar de sauna geweest en daarna kreeg ik last van onhoudbare jeuk aan de onderkant van mijn rechterborst. Ik zag dat het een rood plekje was. In 1e instantie niet echt bij nagedacht, beetje irritatie hebben we allemaal weleens dacht ik nog..
Gesmeerd met van alles wat ik in huis had.. Vette creme..huidolie van Myléne..talkpoeder van Uni Cura...niets hielp!

Maar het plekje bleef jeuken en werd steeds groter. Uiteindelijk kocht ik een tubetje anti-schimmel middel bij een apotheek omdat ik het bruine vermoeden had een 'ringworm' opgelopen te hebben. Het was immers een vlek met een rode ring eromheen.

Vorige week maandag dan toch maar even langs de huisarts gegaan. Ze contstateerde idd een schimmelinfectie en ik mocht doorsmeren met het zalfje. Toen kreeg ik er ineens allemaal rode vlekjes bij die voelbaar 'op' de huid leken te liggen. Sommige klein, sommige wat groter. En stuk voor stuk gaven ze enorm veel jeuk. Als van een gemene muggesteek.
Toch maar weer terug naar de huisarts dus. Ze kon het niet thuisbrengen en ik kreeg een anti-allergische reactie-pilletje. Hielp natuurlijk niets.

Inmiddels zaten de plekjes op mijn borsten, onder mijn oksels, op mijn maag, buik, rug en in mijn hals. Ik merkte op dat ik savonds veel meer last had van jeuk. Onhoudbaar gewoon! Ineens begreep ik mijn zusje dat al haar hele leven last heeft van eczeem. Arm kind. Nu begrijp ik hoe erg dat is! Als je pijn hebt, kun je een pijnstiller nemen, maar wat neem je bij jeuk??

Vandaag weer terug naar (een andere) huisarts en die constateerde direct Pityriasis Rosea. Hij adviseerde me menthol-creme en zonlicht. Ja leuk, de zomer is voorbij, dus dat zal niet meevallen.. ;-)
De bultjes deren me niet zo. Dat is wel mijn minste zorg. Maar die JEUK! Ik word er werkelijk gék van!! BTW, al die zogenaamde wondermiddeltjes doen bij mij dus mooi niks.. Alleen douchen met enkel water geeft wat verkoeling. Voor 30 minuten en dan begint het weer te jeuken, fijn!

Maar goed, er is dus niets aan te doen. Alleen hopen dat het snel verdwijnt en mijn vingers intapen zodat ik niet kan krabben.. ;-)

De verhalen op dit forum waren erg prettig om te lezen. Allemaal mensen die de balen hebben en gek worden van de jeuk.. Hihi.. Lotgenoten van me, allemaal heel veel sterkte met de ongemakken, maar laten we maar zo denken; er zijn ergere dingen op de wereld!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2006 12:00 am 
Hallo!

Ook ik heb al 3 weken last van PR. Begon met 1 vlek, nu zijn het er wel honderden. Het jeukt amper, gelukkig maar. Alleen als ik het warm heb. Ook helpt vaak verkleden bij mij, dan kriebelt het een stuk minder.

Ik ben ook voordat ik het kreeg een beetje verkouden geweest. Daarna op vakantie naar Turkije geweest waar het steeds meer werd. Maar toch kwam pas de grote explosie toen ik weer thuis was, ong 2 weken na de eerste vlek. Het kruipt nu, de 3de week, nog steeds verder omhoog en zit nu in mijn nek en achter mijn oren. Hopelijk stopt het nu een beetje en gaat het genezen.

Ook ik ben moe en heb veel buikkrampen, afgelopen weekend ontzettend verkouden geweest en koorts gehad. Heeft het ook te maken met PR?

Groetjes, Daisy


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 12:00 am 
Hallo,

4 weken begon mijn PR met een moedervlek, na 10 dagen kreeg ik meedere rode plekken die zich over een periode van 12 dagen alleen maar toenamen. Na op enkele berichten op deze site te hebben gelezen besloot ik om dode zee zout te proberen. Dit bleek te helpen.

Weet natuurlijk niet of het zonder dat zout ook zo zou herstellen maar ik heb wel idee dat het dus hielp. Prikt wel. 250 gram per keer gebuikt in een bad en laten opdrogen zonder handdoek.

Ook op sommige plekken die echinacea creme gedaan maar die herstellen niet veel sneller.

Iedereen beterschap.

Groeten,

Rene


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2006 12:00 am 
hoi

ik ben 15 en ik heb ook al een weekje rode vlekjes...
Bij mij is dan ook pityrias rosea vastgesteld...
Ik ben sinds gisteren ook begonnen met 'de zonnebanktest' en inderdaad, het helpt...de vlekjes zijn al heel wat minder dik en rood, nu maar hopen dat het ook verdwijnt...dus hierbij raad ik iedereen aan om het eens te proberen!

Groetjes!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2006 12:00 am 
Hallo,

Blijkbaar zoals iedereen hier heb ik ook de ziekte van Gibert! Is bij mij eigenlijk begonnen met overmatige moeheid en duizeligheid. Daarna kwam er een een grote plek op m'n voorarm (dus blijkbaar de moedervlek). Nu ben ik zo'n 14 dagen verder en heb dus de rode plekken op m'n buik, borst, rug, hals en armen en ze jeuken verschrikkelijk.
Dus ben ook naar de dokter geweest om te vragen of hij een 'verzachtend' middeltje heeft, maar dit had hij natuurlijk niet. De enige raad die hij me meegaf was om poeder op deze vlekken de doen en dit helpt, maar ik heb een droge huid en met die poeder wordt m'n huid nog droger (dus meer jeuk). Ik heb normaal nu donderdag zwemmen en ik had gevraagd aan de dokter of ik mag meezwemmen en hij zegt dat dit mag, maar heb er m'n bedenkingen over. Als ik nu al uit bad kom staan m'n plekken fel rood (geen zicht dus).

Nu ja, ben blij dat ik niet alleen ben met de jeuk en dat ik hier m'n berichtje kwijt kan!

Alé niet veel krabben dus ;)

Greetz Sarah


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2006 12:00 am 
hoi Ik heb ook PR gehad. Het begon met een grote moederplaque onderaan mijn buik. Daarna in de volgende weken kwamen er kleine rode vlekjes. Eerst opmn romp aan de voorkant toen de rug, toen in mindere mate op de bovenbenen en de binnenkant van de armen. Pas na ongeveer 13 weken zag ik de plekjes, die het eerst opkwamen vervagen. Daarbij kwamen er geen nieuwe bij. Na ongeveer 18 weken waren alle rode plekjes weg. Wel heb ik nog wel een twee maand een beetje onrustige huid gehad. Geen vlekjes maar toch een beetje roodachtig. Ook ben ik minstens drie maanden (ik weet t niet meer precies) kan ook wat langer zijn heel erg vermoeid geweest. Ik zag steeds hier op t forum dat de meesten maar drie weken moe waren en voordat de ziekte uitbrak. Bij mij dus niet. Ik ben zeker tijdens de hele ziekteperiode extreem moe geweestheb zelfs nog gedacht aan de ziekte van pfeiffer. Niet dus. Heeft dus toch met de Pitiriasis rosea te maken. Bij iedereen is de ziekte over het algemeen hetzelfde, maar toch ook weer verschillende syptomen. B.v. de een heeft jeuk de ander niet. De een is 3 weken ontzettend moe en ik b.v. maandenlang. Maar dat de ziekte weer overgaat dat is wel zeker. Dus wanhoop niet. Al schrik je wel even, vooral omdat deze ziekte vrij onbekend is.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 21, 2006 12:00 am 
hallo,

ik ben 21 jaar.
ik loop nu ongeveer 4-5 dagen met 2 moedervlekken rond. ze zijn tegelijk gekomen, 1 in mijn nek en 1 op mn dij.
ik heb derjuist aan dokter gevraagt wat het was omdat momenteel mn buik,borst en rug vol staan met kleine rode vlekjes.

mijn dokter zei ook dat het ongeveer een 2tal maanden zal duren en ziekte van gibert is.
hij zei ook dat het niet besmettelijk is, maar heb hier toch aantal andere mensen iets anders horen zeggen. ik hoop dat het niet besmettelijk is, ik loop namelijk juist stage in psychiatrisch kliniek...

enorm jeuken doet het niet, maar af en toe wel.
ik hoop dat ik er rap vanaf zal zijn, heb namelijk al tijdje zin om te gaan zwemmen,maar ik zal nog even moeten wachten,zo te zien.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 21, 2006 12:00 am 
Hallo gevlekten,

Ik heb helaas sinds 1,5 week ook het gewraakte PR. Het is begonnen met 1 vlek op mijn been en nu heb ik ook vlekken tussen mijn borsten en op mijn rug en mijn buik. Het jeukt wel, vooral omdat het nogal warm buiten is, maar het is nog te doen. Ik probeer in ider geval niet te krabben.
Ik hoop overigens dat het heel maar dan ook heel snel weggaat, want over 3 weken ga ik trouwen. Aangezien ik een hele mooie halterjurk ga dragen kijk ik iedere ochtend argwanend in de spiegel of er nog meer vlekken bij zijn gekomen. Ik moet maar gewoon geduld hebben en me niet al te drukmaken ze zitten er toch.
Hoe is overigens jullie ervaring met de zonnebank, helpt dit?

groetjes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 22, 2006 12:00 am 
Hallo,

helaas zo'n 10 dagen geleden ook getroffen door deze 'fijne' ziekte. Het begon op mijn buik en verspreidde zich de volgende dagen verder naar mijn hals, armen en rug. Nu komen er ook vlekken op mijn benen bij. Ik heb wel het idee dat de grote uitbarsting voorbij is.
Mijn buik is bijna een groot rood vlak en is ook de enige plek die nu jeuk. Door de creme (cultivate) die ik van de dermatoloog kreeg zijn de plekken in mijn hals gelukkig verminderd.
Ik probeer nu om de dag een Dode Zee zout bad te nemen. Ik hoop dat het werkt.

Weet iemand wanneer de vlekjes gaan schilferen of het einde dan in zicht is?

Allemaal veel sterkte gewenst!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 22, 2006 12:00 am 
hey,

ik ben net 19 jaar geworden. vorige week woensdag kreeg ik jeuk op mijn bovenrug mijn grootmoeder keek ernaar en zag een rode vlek de dag erna kreeg ik kleine vlekjes op mijn rug daarna op mijn buik, hals, schaamstreek armen tot aan de pols en op mijn benen tot aan de knieën ik heb aan hele dag last van jeuk heb al van alle pilletjes gaan halen tege jeuk niks helpt ik heb nu zalf gekregen ben benieuwd of dit iets gaat opleveren. heb wel geluk dat het winter is en koud kan ik truien dragen. Maar op mijn werk ben bejaardenhelpster moeten we speciale werkkledij dragen met korte mouwen wat niet zo intressant is natuurlijk. gellukig kan ik het niet overzetten aan oudere mensen .

greetz


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 24, 2006 12:00 am 
Ik heb het ook gehad,

het begon eerst met een grote ovale droge plek aan de zijkant van me buik, wat jeukte.

Daar liep ik zo'n 3 a 4 week mee rond, en opeens kwamen ze overal op me lichaam. Met name buik en rug. Toen ben ik maar naar de dokter gegaan en bleek het: Pityriasis Rosea te zijn.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 25, 2006 12:00 am 
die shampoo is normaal voor pelletjes... (nizoral) en is niet op voorschrift... je kan die ook gewoon kopen...


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 25, 2006 12:00 am 
Hey,

Jullie ook al? Ik ben naar de dokter geweest en hij stelde
ook pityrasis rosea vast. En ik maar denken dat een of ander
insect me gebeten had. Eerst viel het mee, maar nu ik merk
dat er iedere dag plekken bijkomen, vind ik het minder leuk.
De dokter vertelde me dat het niet in mijn gezicht en armen
zal voorkomen, maar blijkbaar kan dit toch.

Hopelijk bllijft het veilig verborgen onder mijn t-shirt.

Groetjes!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 27, 2006 12:00 am 
Hallo allemaal,

Bij mij is het nu weer terug! De vorige keer is het na een aantal weken vanzelf weggegaan. Wel is mijn huid waar de plekjes zaten wit gebleven. Het lijkt of het pigment weg is.
Deze keer begon het ook met een ziek gevoel, net een lichte vorm van griep, die na een een paar dagen verdween. Een week later vond ik het eerste plekje. Ik zat toen het begon in een drukke, stressvolle periode en dat was vorige keer ook het geval. Ik denk dat het dus bij mij te maken heeft met mijn weerstand. Ik vind het ontzettend vervelend dat ik dit nu weer heb omdat ik eigenlijk gehoopt had dat het bij die ene keer zou blijven. Ik ben trouwens ook een keer onder de zonnebank geweest en misschien zijn die witte vlekjes daar het gevolg van, dus dat doe ik maar niet meer. Jammer dat niet alles voor iedereen hetzelfde werkt anders waren we er lekker allemaal al vanaf geweest!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 27, 2006 12:00 am 
Hallo allemaal,
Ik ben 2 weken geleden heel ziek geweest, hele hoge koorts enz.
Een paar dagen daarna zat er een grote rode vlek op mijn borst, de huisarts dacht dat dit eczeem was. Dus hormoonzalf gekregen.
1 week na de rode vlek zat ik helemaal onder de rode vlekjes. En omdat het zo extreem jeukte dachten ze inderdaad een allergische reactie. Hier heb ik ook tavegyl voor gehad. Maar na 2 dagen trok het nog niet weg (wat dus wel de bedoeling was). Toen kreeg ik ook nog celestone (een corticosteroïd) en een vette zalf. Vandaag ( 3 dagen later) moest ik weer terug komen voor controle.
Het was alleen maar erger geworden. Heel me borst, buik, rug tot aan halverwege me bovenbenen, en bovenarmen en ook nog me hals.
De huisarts verwacht dat ik nu op het hoogtepunt ben. En vanaf volgende week moet het dus gaan afnemen. Dit kan 4 tot 6 weken duren!
De plek "eczeem" op mijn borst bleek dus de moedervlek te zijn.
Ze weten niet waar het door komt en denken dan dus maar aan een virus. Gelukkig niet besmettelijk! Maar mensen reageren er heel raar op net alsof het ontzettend vies is.
Gelukkig op mijn werk is dit een stuk minder (ik werk in het ziekenhuis) en daar begrijpen ze wat het is.
Ik ben blij dat ik nu van al die medicijnen af ben want van tavegyl werd ik zeer moe.
Ik ga zeker het dode-zee zout bad uit proberen.
Het wordt gelukkig wel al minder rood en ik denk dat dit komt door de zalf. Het jeukt niet zo erg meer (gelukkig) en het gaat nu schilferen...
Het is maar hopen dat het snel weg trekt!
Groetjes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 27, 2006 12:00 am 
ik heb jaren met PR rondgelopen en vanalles geprobeerd.. een paar jaar terug vond ik iets over trisporal en ik moet zeggen dat dat voor mij het wondermiddeltje was... 7 dagen kuurtje en er een jaar vanaf.. geen idee of het voor anderen werkt maar wie weet.

als je de eerste vlekjes ziet dan moet je beginnen anders kan het best lang duren voor dat de huid weer 'spotless' is

mvrgr

marco


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 28, 2006 12:00 am 
Wie zit er ook met blauw-bruine pigment plekken??

Het is een heel verhaal. 7 maanden geleden begon vlak voor de zomervakantie bij mij de PR, volgens het boekje, met een ovale plek van 3cm. Na 3 weken zat mijn romp helemaal onder en moest ik dagelijks smeren met hydrocortisoncreme. Het was zomer dus veel in de zon (en de mensen op de camping keken of ik lepra had....heel fijn)
Weer thuis nog meer vlekken en meer jeuk. Ik moest er calendulazalf op smeren, en de hydrocortison minderen. Het haalde niks uit. Na 3 maanden tobben adviseerde de huisarts een zonnebank, 3xdaags 5 minuten. Binnen twee weken zat ik onder de donkerbruine plekken. Doorgestuurd naar de dermatoloog die meteen zei: "jee wat heb jij nou, dat heb ik nog nooit gezien!" (echt iest wat je graag hoort van een specialist!)

De jeuk is inmiddels weg, maar de plekken lijken nu donkerbruin tot donkerblauw. Na een bioptie is PR definitief vastgesteld, ik heb alleen de stomme pech dat mijn huid zich zo slecht hersteld, en dat alle aangedane huid een ernstige pigmentverstoring heeft.
Ik heb een blekende creme gekregen om op een klein stukje te proberen, maar nu 4 weken later, zie ik nog geen verschil.

Mijn huid op de hele romp van hals tot liezen zit onder de flinke donkere vlekken, het ziet er niet uit. (ik heb een blank velletje van mezelf) Wie heeft hier ervaring mee??


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 30, 2006 12:00 am 
hallo!
ik wil even reageren op die huidarts die zegt dat je de PR van Gibert maar 1 keer krijgt: dat is niet waar! Het is een recidive ziekte! Eens je het gehad hebt, zul je het gegarandeerd terugkrijgen.
Ik kan erover meespreken, alhoewel ik geluk heb gehad: ik had het voor de eerste keer toen ik 13 jaar oud was. Het moet ook in de winter geweest zijn, toen ik zelf een keelontsteking had bestreden met huismiddeltjes (tante Kaat& oma...) tijdens de proefwerken. Einde proefwerken: PR! Ik mocht niet zwemmen en moest zalf smeren "cutivane". Het was ook redelijk snel verdwenen herinner ik me. Als 13- jarige moest ik me nog niet veel aantrekken van "wat de jongens zouden zeggen" en "of niemand met me zou lachen". Nu, na 18 jaar, heb ik het sedert zaterdag terug (dat is nu 4 dagen), ik heb nooit de moedervlek ontdekt, of het moet dat puistje in mijn decolleté geweest zijn... Ik heb ook nu een zware verkoudheid gehad en die zelf bestreden met huismiddeltjes. Het moet toch te maken hebben met verminderde weerstand.
Maar het is winter en ik heb een lieve man die het zich niet aantrekt, dat is mijn geluk& ik bekijk het dus positief zolang mijn gezicht gespaard blijft, want onder mijn kin komt het al naar boven geslopen! Veel courage alleszinds aan mijn lotgenootjes :-)


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 182 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: