Op dit onderwerp reageren  [ 170 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 10, 2003 12:00 am 
Ik heb dit ook als ik verkeerde dingen eet, en dan doet ik nog al vaak omdat ik niet altijd zin heb om me aan mijn dieet te houden.. .domme ik...
Ik wordt dan ook moe en hangerig. Daarnaast is zwelling van je tong een logisch gevolg van een allergische reactie, maar het kan vast ook door andere dingen komen.. .Geen idee.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 13, 2003 12:00 am 
Ja, alles kan te maken hebben met een verzwakt afweersysteem door een voedselintolerantie.
Ik krijg een gevoelige tong als ik aardappels eet of ananas bijv.
Daarom eet ik deze voedingsmiddelen ook niet meer, vanwege de overgevoeligheid.
Sterkte,
Didy


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 16, 2003 12:00 am 
Dag Micheal,
ik herken wat je bedoeld.

1.
Je tong zou wel eens een zgn. "Landkaarttong" kunnen zijn. Ik heb dat ook al zeker 15 jaar. Op zich een onschuldige aandoening die niet is te genezen maar wel kan worden ingedamd door scherp eten en sterk alcoholische dranken een beetje te beperken en te vermijden als je veel last van je tong hebt. Mijn tong veranderd als mijn weerstand minder is, bijvoorbeeld door stress. Die moeheid waarvan je last hebt heeft volgens mij te maken met een verminderde weerstand. Er is geen directe verantwantschap met de tong, behalve dat je moeheid en je tong allebei ook sytmptomen van iets anders kunnen zijn (stress bijv.).

2.
De combinatie van een beslagen tong en terugkerende moeheid en een verzwakte afweer kan ook wijzen in de richting van CVS (Chrinisch Vermoeidheidssyndroom). Kotm vaak voor bij hele actieve mensen. Zoek maar eens op google. Is een vage ziekte waarover enorm vele is geschreven.

groete,
martijn


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 21, 2003 12:00 am 
beste michael,

ik heb al een landkaarttong van men geboorte, kheb er vaak last van door opzwellingen en overgevoeligheid als ik iets speciaal eet vooral zure dingen en tomaten enz..
ik heb ook hetzelfde als jou dat er percies happen uitgenomen zijn en ik heb ook verschillende sneetjes bovenop men tong. en ook langs de zijkant van men tong heb ik bobbeltjes staan waar ik me de laatste tijd zeer zorgen overmaak. ik heb bij tandarts geweest en die vernoemde die vervormingen langs mijn tong en zei herhaaldijk de goede raad om te stoppen met roken, nu ben ik beetje bang voor kankeraandoeningen?
ikga dit ook verder laten onderzoeken , jij bent ondertussen al bij
de orthomoleculaire arts geweest he, kun jij mij niet wat wijzer maken nu aan de hand van wat de arts gezegt heeft.

vriendelijke groetjes eva


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 02, 2004 12:00 am 
Jeetje zeg, wat een reacties. En ik maar denken dat ik een van de weinige ben haha. Ik heb het nu bijna een jaar en bijna continu. In het begin wist mijn huisarts niet wat het was. Hij dacht aan een schimmel wat je kan krijgen als je een inhaler gebruikt, maar aangezien ik die niet gebruik kon dat niet. Ik heb toen diverse pillen, drankjes en zelfs een zalfje gekregen maar niets hielp helaas. Ik ben toen gaan letten op mijn eten maar daar lag het ook niet aan. Wel kwam ik er achter dat sate (kruiden) en fruit als kiwi en ananas meer vlekken gaf. Na veel zoeken kwamen we erachter dat ik dus een landkaart-tong had. Sinds die tijd let ik dus erg op met eten. Ik gebruik bijv weinig tot geen kruiderij, maar dat deed ik al jaren niet omdat ik dus al veel langer last had van een gevoelige tong. Nu sinds bijna een jaar heb ik regelmatig vlekken en achterop mijn tong lijkt het soms wel een heuvelrijk gebeuren! Ik ga idd ook maar eens aan de brandnetel thee en de pillen, kijken of t bij mij ook zal helpen. Zou wel erg prettig zijn, daar ik het echt een rot gezicht vind! Succes allemaal en ik laat het jullie binnen kort weten!
Groetjes Jessica


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 05, 2004 12:00 am 
Hallo mensen,

Ik ben er sinds paar weken achter dat ik waarschijnlijk ook landkaart tong heb zodoende dat ik hier terecht kwam.
Ik vind het echt een vreselijk beperking en ik heb ook geen idee waar het van komt. Stress??overgevoeligheid of allergisch voor bepaalde dingen???

Ik wil er alles aan doen om het weg te krijgen hoeveel specialisten ik er ook voor moet bezoeken of hoevel middeltjes ik ook moet proberen
Ik vind het echt een beperking en durf zelfs moeilijk een vrouw te versieren.

het zou van alles kunnen zijn. Meestal is het smorgens het ergst en later in de dag word het dan wel minder. Soms zit heel men tong onder vlekken!! of soms is het weer wat minder maar sinds ik er goed op let zit er altijd wel een vlek op men tong.Ik ga binnekort naar een specialist , maar ik zal die brandnetel thee gaan proberen.of zelfs die propolistinctuur. grrrr sterkte iedereen groetjes jordy


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 05, 2004 12:00 am 
he, he eindelijk iets gevonden waar ik mede lotgenoten heb gevonden. Ik heb sinds vorig jaar (ik ben 31) een landkaart tong, ik weet nog goed datik het voor het eerst zag, het leek wel of ik op mijn tong had gebeten. Ik dacht dit gaat wel over. Dit dus niet, het werd alleen erger. Doodsbang was ik. Ik zat in een periode van stress. relatie opgebroken na 7 jaar, baan waar ik niet gelukkig was, etc. Nu zijn al deze factoren opgelost maar nog steeds een slechte tong. Ik heb zelfs zoals iemand op dit forum mij laten testen op HIV, ik dacht dat ik dood ging... Nou niets gevonden natuurlijk (gelukkig) Maar nu denk ik andere dingen. Wat kan het zijn... Bloedarmoede, B12 vit tekort, nierproblemen, etc. Ik wil hier echt van af maar ik vrees t ergste. Ik heb zelfs uit america (zoek op google naar geographique tongue een boek besteld dat ik nu ga lezen.. TIP (Healthy tongue secrets).. Het blijkt dat veel meer mensen dit hebben.... Er kan zeker iets aan gedaan worden maar het liefst zou je gewoon medicijnen willen hebben en dan dat het over een week weg is... Ik ben iemand die al 12 jaar intesief sport (fitness) probeer ook zo gezond mogelijk te leven.... af en toe natuurlijk niet maar ja we zijn mensen...Hebben jullie zelf ook af en toe last van draaierigheid...Ik heb dit af en toe en denk dat ik flauw kan vallen. Ik ben het nu beu en ga deze woensdag naar de dokter om mijn bloed op andere dingen te laten testen, allergien, bloedarmoede. IPV het ergste te denken, kanker, hiv (dit allemaal gelukkig niet) is het misschien iets wat zo verholpen kan worden.
We zullen zien.. Als er iets is wat mijn tong beter kan maken dan laat ik het zeker weten.... we houden hoop.. succes allen


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 06, 2004 12:00 am 
hallo ik heb ook al jaren een landkaarttong toen ik 15jaar was ben ik naar utrecht naar het ziekenhuis geweest waar een professor naar mijn tong gekeken heeft hij heeft iets uit een flesje met een watstaafje op mijn tong gedaan en daarna kan ik bijnaalles eten alleen zoals bepaalde soorten sinas of kiwies moet ik niet nemen want dan is het net of ik dikke bulten op mijn tong krijg wat na een poosje wel weer afzakt.
groetjes gerdien


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 06, 2004 12:00 am 
wat ik wel weet is dat je, bij intense sportbeoefening zelf histaminen maakt, en die histaminen zijn vervolgens weer verantwoordelijk voor je klachten.
Probeer eens het volgende:
eet een dag of twee heel karig, crackers met thee, en verder heel "zacht voedsel, bv. rijst.
drink heel veel om de in je lijf aanwezige histamine uit te spoelen,
drink of eet niets dat histaminen bevat, of kan losmaken: geen droge worst, geen oude kaas, geen wijn,
probeer zo weinig mogelijk gestressed te zijn
vermijd allerlei dat staat op de lijsten die je ongetwijfeld vindt bij : histamine overgevoeligheid/desensibilisatie, op deze site
histaminen kunnen allerlei klachten veroorzaken, zelfs..hartritmestoornissen, ( www.hartoverslag.tk)
als je jezelf op die maniet een beetje vrij hebt kunnen maken van de histaminen, gaat het wellicht wat beter.
die site van hartoverslag, van leo Cornelis ( geloof ik ) beschrijft ook iets dergelijks, alleen uit het zich bij hem in hartklachten, bij jou in je tong.
( Leo is trouwens door deze methode er vanaf gekomen, dus...)


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 06, 2004 12:00 am 
Hoi,

Gerdien had het over een prof (ziekenhuis in Utrecht) die iets op haar tong had gedaan. Welke prof is dit geweest en weet je misschien ook nog omwelke stof het gaat?

Kan een oplossing voor ons allen zijn.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 06, 2004 12:00 am 
Hoi lotgenoten,

Ik ben 32 jaar en heb nu bijna al twee jaar een landkaarttong. Ik ben in het begin meteen door de huisarts naar een dermatoloog door verwezen. Die heeft mij een heel vies oranje drankje gegeven, waar ik mijn mond mee moest spoelen. De naam van het drankje weet ik niet meer. Maar ik ben daar al vrij snel mee gestopt, aangezien het je tanden aan kan tasten en het ongelooflijk vies smaakt. Geen aanrader dus. Ik had verwacht dat de tong wel beter zou worden, maar dat is niet gebeurd. Ik heb er veel last van, vooral als mijn weerstand slechter is en ik pittig voedsel eet. Met name ananassap is een boosdoener. Bij mij is het zeker geen vitamentekort, dat is ook onderzocht. Ik ga ook maar eens de brandnetelthee uitproberen. Als iemand een remedie weet, schrijf het dan op deze site. Intussen wens ik iedereen sterkte, het blijft een vervelende kwaal.

Groetjes Susan


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 07, 2004 12:00 am 
Sinds ik (veel) gezonder ben gaan eten (april 2005) heb ik een landkaarttong. Waar het zeker door komt is door het eten van fruit (met name appels en aardbeien), zover ben ik (al); dat merk ik nl. onmiddellijk. Ik ga ook maar eens de brandnetelthee proberen ...... wie weet!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 07, 2004 12:00 am 
Hier Jessica weer. Ik ben vrijdag middag gelijk naar de apotheek geweest voor biergist pillen en brandnetel thee. En ik moet zeggen, ik begin nu zelfs al verbetering te zien. Mijn tong ziet er al beter uit! Ook heb ik op advies levertraan capsules mee genomen en ook die gebruik ik nu, gewoon elke ochtend 1. Dit is ook goed voor de weerstand. De thee is gelukkig niet zo vies als ik me kan herinneren, gebruik Kneipp. Dus als t zo door gaat....
Hoop binnenkort wat te lezen van de andere. Succes allemaal!
Groetjes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 08, 2004 12:00 am 
ik heb denk ik ook een soort landkaarttong.
Bij mij komt er een plekje opzetten en na enkele dagen verdwijnt het weer.
Het lijkt wel op mijn smaakpapillen dan weggaan, en er nieuwe voor in de plaats komen.
Verder zien de plekjes er roodachtig uit met meestal wittige randjes er om heen.
Soms is het geïrriteerd en pijnlijk.
Ik zou niet weten hoe het komt.
Ik sport vaak en eet goed.
gr. Loek


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 08, 2004 12:00 am 
Ik dacht ook dat ik een uitzondering was , maar gelukkig niet voor jullie , er zijn meer slachtoffers. Ik ben 69 jaar en heb sinds januari 2005 LAST van de landkaarttong bij mij is het ook stress en verminderde weerstand. Alleen wat ik bij de andere mensen niet heb gelezen is dat de tong gaat bloeden . Ik heb van de dokter Daktarin orale gel gekregen en dat hielp vier keer per dag opsmeren en zo lang mogelijk in de mond houden en daarna doorslikken Het is nooit weggeweest maar wel minder.Iedereen sterkte met dit rare verschijnsel


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 12, 2004 12:00 am 
Weet iemand nog informatieve links over mijn landkaarttong?
Helpt een orale anti schimmel medicatie?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 13, 2004 12:00 am 
Wat ik bij meerdere mensen lees, is dat het niet pijnlijk is. Bij mij dus wel. De huisarts noemt het 'n Landkaarttong, maar ik heb weer iets gekregen dat mijn tong verdoofd en dat helpt steeds maar even. Ook heb ik van anderen gehoord dat je dit kan krijgen na 'n antibioticakuur. En dat heb ik gekregen na 'n blaasontsteking, wat ik heb gekregen na 'n darmoperatie (kanker). Dus wat het ook is en alles wat ik van iedereen hoor, lijkt allemaal wel 'n beetje op hetgeen wat ik heb. Maar de één heeft het over 'n witte tong, de ander over 'n plekje met daarom heen wit en zo is het bij iedereen anders. Dus ik vraag me af of de meesten wel hebben wat we denken, of zou het nu zo zijn dat de artsen het zelf niet weten?
Ik kan het me voorstellen, maar zou er nu niet één arts zijn die zich hierin zou kunnen verdiepen? Mijn tong is zeer rood en wat dikkig. Maar het blijft en volgens mij moet er toch echt iets bestaan wat het laat overgaan.Bij mij is het echt zéér pijnlijk, bij koffie, thee en zelfs bij het eten. En ja, ik word er ook moe van, maar dat komt misschien ook van alle ziektes die ik ervoor heb gehad. Maar het is in ieder geval knap vervelend! Mocht er nu iemand denken, tja, dit is het, dan hoop ik dat er op mijn mail ook reactie komt.Maar zoals iedereen het probeert, ga ik het ook maar drinken die brandnetelthee..... ik zal hem koud moeten drinken, mocht het helpen dan iedereen alvast bedankt en dan laat ik het zeker horen.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 18, 2004 12:00 am 
Ik ben er ook achter dat ik een landkaarttong heb.
Als ik op sta is mijn tong echt helemaal wit.Eerst lette ik daar niet op,maar nu schrok ik wel van die witte plekken.
Als ik dan mijn tanden goed poets en met een vibrerend tongschrapertje ( lingua pur ) een tijdje over mij tong ga,komt door de vibraties ale die witte troep los en is er wel nog wat te zien maar niet echt duidelijk.Spoelen met mondwaters zou ik vermijden want de alcohol die erin zit droogt je tong/mond uit.
Ik heb nu TheraBreath tandpasta en mondwater besteld.Dit is erop gericht om de witte laag op je tong tegen te gaan en weg te houden.Ik probeer alles!En ook die brandnetelthee en biergisttabletten ga ik zeker proberen.
Mensen schrapen die tong en gewoon maar accepteren,anders maak je je zelf helemaal gek.Het is ook niet besmettelijk volgens mijn huisarts.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 21, 2004 12:00 am 
mijn dochter heeft sinds enige jaren zeker last van grote open vlekken op haar tong, die in ernst en grootte varireren en soms helemaal verdwenen zijn (mogelijk in relatie tot hormonale cyclus). Wij vermoeden, dat de oorzaak ligt in het feit, dat door (inmiddels geconstateerde) onvoldoende afslutiing van overgang maag naar slokdarm er permanent sprake is van terugvloeien van maagzuur van slokdarm naar de mond - omdat mijn dochter de laatste jaren veel plat heeft moeten liggen door klachten in haar rug/handen, waardoor de reflux sterker is zijn de vlekken ons pas opgevallen - mogelijk kan een tandarts zien of er ook sprake is van erosie van de tanden (dat gebeurt als er vaak/veel maagzuur in mond komt) - als dat zo is zou ook bij jou de oorzaak in gastro-oesofagale reflux kunnen liggen - het is heel belagnrijk je tanden in dat geval in overleg met een mondhygieniste/tandarts te behandelen met fluor of iets dergelijks -


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 22, 2004 12:00 am 
Hallo, goed nieuws

Ik ben 4 biergisttabletten per dag aan t nemen en daar naast 2 mokken brandnetelthee per dag..lang laten trekken wel.
Ik zal je zeggen mijn tong is minder pijnlijk voelt lekker aan weer en het witte is voor 3 kwart verdwenen,ik zie bijna geen plekken meer!
Voor mij duidelijk dat die zuiverende brandnetelthee idd werkt!

proberen mensen,het is niet echt lekker maar wat kan dat schelen het is zo op!!!!!

vrolijke groetjes Petra


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 22, 2004 12:00 am 
Hoi allemaal,

Ik ben 32 jaar. Ik heb ook al een paar jaar last van deze kwaal. Een paar dagen had ik er last van en daarna ging het weer voor een aantal weken of maanden over.
Maar ik ben nu voor de tweede keer zwanger en nu heb ik het dus constant. Ik vind dit wel opvallend.
Vanochtend ben ik bij de tandarts geweest (een hele goede). Toen ik het vertelde, wist hij al meteen wat ik bedoelde. Hij heeft het nog voor me opgezocht in een boek. Hij vertelde me dat het te maken heeft met je immuunstysteem. Je lichaam maakt antistoffen tegen je tong. Hij breekt je tong als het ware af. Je tong herstelt zich weer vanzelf. Hormonen hebben er ook mee te maken. Dit zou dus een verklaring kunnen zijn waarom ik het nu constant heb. Na de bevalling zou het dus weer beter moeten gaan.
Dit hoop ik maar, want ik vind het ook heel vervelend. Het lijkt net of er een beschermlaagje vanaf is, waardoor pittig en zuur eten als het ware brandt op je tong. Er is helaas niets aan te doen, zei hij. De wetenschap kan makkelijker een raket rond de aarde sturen, dan hier een oplossing voor vinden.
Groetjes en sterkte allemaal!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 24, 2004 12:00 am 
Ik heb de effecten van brandnetel (nettle, urtiga) even opgezocht, en het is inderdaad een ontstekingsremmer en werkt als antihistamine.
Grote voordeel lijkt me dat het geen bijeffecten heeft zoals andere -chemische- ontstekingsremmers.

Als je geen thee wilt drinken kan brandnetel ook als capsule of als tinctuur (nadeel: bevat alcolhol) worden gebruikt.

zie: http://www.homeherbs.com/0/product/0/57-Nettle_Leaf__Urtica_dioica_.html


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 24, 2004 12:00 am 
Ik ben een man van 43 jaar oud, en een paar maanden geleden ben ik met mijn gezin in Brazilie gaan wonen.

Sinds 3 weken heb ik, waarschijnlijk, een landkaarttong (glossitis), en ik ben blij wat informatie te vinden op dit forum.
Ik heb een plek van ongeveer een 10 cent muntje aan de zijkant van mijn tong, soms rood, soms met een wittige ring eromheen, en in 2-3 dagen wordt het erg pijnlijk.
Na een dag of 4-5 is het weer helemaal weg, en het is nu in 3 weken al voor de derde keer teruggekomen.

Op advies van de arts hier ben ik vitamine B complex en foliumzuur gaan slikken en als de pijn te irritant wordt spoel ik met Flogoral een mondwater gebaseerd op Cloridrato Benzidamina, en dat verlicht de pijn wel wat.

Als enige oorzaak is stress genoemd, maar ik ben juist naar Brazilie verhuisd om de stress te vermijden, en leef al 6 maanden een stuk rustiger!

Ik ga nu op een dieet studeren om de ontsteking te voorkomen of te verlichten, maar wat me het meest bezighoudt is de vraag waarom ik nu, na 43 jaar hier opeens last van krijg (verandering van voeding door de emigratie?, verlate stress reactie?).

Ik zal ook de brandnetelthee eens proberen (is het niet voldoende om hiermee te spoelen? En wat is brandnetel in het portugees?

Ik houd jullie op de hoogte.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 26, 2004 12:00 am 
Hallo,
Wat herkenbaar!
Ik heb ook al jarenlang een landkaart-tong, die steeds erger wordt. Happen uit de zijkant, een grote snee in het midden met allerlei kleine sneetjes. Scherpe sdingen kan ik niet eten, veel kruiden ook niet. Maar nog steeds weet ik niet precies wat ik wel/niet kan eten. Soms eet ik hetzelfde gerecht en gaat het goed, de andere keer doet het vreselijk pijn en is het net of er allemaal 'knikkers' op mijn tong komen.
vooral met uit eten is het lastig, of als vrienden koken. Vaak word ik bestempeld als 'lastige eter' maar ik lust alles wel!! ik kan het alleen niet eten.... en dat is echt niet leuk, al die lekkere luchtjes waar jij af moet blijven.
Weet iemand of het ooit nog over gaat? of dat het minder wrdt? want als ik jullie verhaln lees dan heb ik wel een hele heftige variant!!
En welke dieten gebruiken jullie??


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 27, 2004 12:00 am 
ik heb dit ook.

het is schijnbaar redelijk zeldzaam alleen in noorwegen schijnt het 11% van de bevolking te hebben.
gelukkig is het ook niet besmettelijk en niet schadelijk.
alleen heb ik er wel eens last van als ik pittig eet.
dan gaat het nogal prikken van de kruiden.
kortom maak je niet druk je hebt nog zeker 45 jaar te gaan..

groetjes willem


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 170 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: