Op dit onderwerp reageren  [ 277 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 14, 2004 12:00 am 
Geirriteerde ademhalingsorganen kun je ook krijgen als je coeliakie hebt. Mijn zoontje had astma, hij ronkte als een motortje in de box, totdat hij glutenvrij ging eten (hij was toen precies 1 jaar), toen verdween het van de ene op de andere dag. Dus laat je ook eens testen op coeliakie, als je vermoedt dat voeding de klachten beinvloedt,

groeten, Tine


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 15, 2004 12:00 am 
Dat Bisolbruis werkt bij mij niet hoor! Heb het na behoren gebruikt en het werkte niet.

Marlies, ik roggel ook de hele dag door, ben soms echt happy dat ik ff alleen op kantoor ben, ken ik de boel even lekker los roggelen haha.

Smorgens is het bij mij het ergst en in rokerige ruimtes word het ook erger.

Als ik het slijm inspecteer, dan zitten er wel eens zwarte stukjes slijm in, van de rook misschien???

Soms denk ik dat het komt door de milieu vervuiling want het werd bij mij met de jaren erger!
En ook omdat er van die zwarte stukjes inzitten, lijkt wel een filter!

Is dit nou ernstig?

Groetjes!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 15, 2004 12:00 am 
Ik heb sinds 2 jaar last van kleverig slijm achter in mijn keel, dat zodanig irriteert dat het opgeschraapt of weggeslikt moet worden. Op dagen dat ik er veel last van heb, raakt mijn keel geirriteerd door het schrapen, met een ellendig gevoel als resultaat. Ik word er niet mee wakker, maar als ik 's morgens alleen een geperste sinasappel drink, brengt dat een bovenmatige slijmontwikkeling teweeg, terwijl het eten van alleen droog brood geen extra slijm oplevert. Vorige week ben ik eindelijk bij een specialist geweest, die de symptomen helaas niet zodanig herkende dat er een pasklare oplossing voor is. Zij adviseerde om Pantozol te slikken om de aanmaak van maagzuur te remmen, omdat mijn keel door opkomend maagzuur aangedaan zou kunnen zijn. Alhoewel ik vrijwel nooit last heb van opkomend maagzuur heb ik toch ingestemd, omdat ik elke strohalm wil aangrijpen om licht in deze zaak te krijgen. Ik heb het vermoeden dat het een voedselallergie is. Vanmiddag wordt ik aan een allergie-test onderworpen. Ik ben benieuwd. Overigens zijn mijn keel-amandelen al geknipt toen ik een jaar of 5 was, dus daar kan het niet aan liggen. Ik heb nog andere voeding-experimenten gedaan door te stoppen met alcohol, koffie, melk, maar zonder resultaat.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 15, 2004 12:00 am 
Aanvullend: ik was nog vergeten te melden dat de KNO-arts zag dat mijn neusslijmvlies opgezwollen is, terwijl ik helemaal geen last van verkoudheid heb ofzo. Ook heeft ze met een slangkameraatje via mijn neus in mijn keel gekeken, maar niets bijzonders gezien.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 15, 2004 12:00 am 
Jjajaja dit herken ik meteen. Ik heb het ook al behoorlijk lang. Niet het hele jaar door in de winterse perode lijkt het meer. In de ochtend als ik wakker wodrt lijkt het opgehoopt te zijn. de makkelijkste manier voor mij om het weg te krijgen is om het er zelf uit te pakken met mijn vingers. Dit klinkt vies en sommige gaan dan misschien juist kokken met de vingers zover in de keel. Maar ik kan daar intussen tegen. Ik let even goed op mijn ademhaling en haal het dan weg. het lijkt voort te komen uit mijn neus.... Ik heb ook maar zelde echte snot neus. Ook op mijn werk heb ik het af en toe. dan doe krijg ik een droge huig en keel holte. at wat pijn gaat doen. als ik het dan verwijderd heb gaat die droogte en de pijn over.
groetjes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 16, 2004 12:00 am 
Slikken jullie 's nachts? Ik vraag me af of het er iets mee te maken zou kunnen hebben. Ik heb er ook last van en vooral 's ochtends net als ik opsta. Ik heb het gevoel alsof speegsel zich heeft opgehoopt net achter in mijn keel en het taai slijm geworden is. Ik vraag me af of dit mogelijk is, maar misschien herkennen sommigen van jullie dit?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 16, 2004 12:00 am 
Hallo Ik heb hier ook al jaren last van maar bij mij is het geen speeksel .Het is taai witte slijm en het zit ook niet vast bij mijn longen of borst en ik dit los moet hoesten maar het komt bij mij uit mijn keel en krijg het met schrappen weg en soms met heel veel slikken .Nog een vraag aan jullie ik dacht dat het bij mij te maken had met stress en vroeg me af zijn jullie stress bestendig???Dat ben ik dus niet en dacht altijd dat het bij mij door stress en spanning komt.groetjes gerda


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 16, 2004 12:00 am 
Sinds mei 2004 last van hoesten, taai slijm. Op advies op allergieplein gestopt met consumptie van melkproducten. Stopzetting van het drinken van melk en het eten van zuiveltoetjes leidde binnen een week tot afname van het hoesten met 95%. Probleem is nu - drie weken later - verdwenen.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 16, 2004 12:00 am 
Op Engelstalige sites kom je dit probleem tegen als 'post nasal drip' en ik heb meerdere keren stukjes van artsen gelezen die dit als serieus medisch probleem erkennen. Het is vaak een gevolg van een niet (goed) behandelde holteontsteking. Er wordt teveel slijm afgescheiden en het kan ook niet goed weg.

Als remedie wordt aangeraden meerdere malen per dag te spoelen met een zoutwateroplossing. Verder is er vaak invloed van reflux - maagzuur wat omhoog komt. Dat kun je o.a. voorkomen door niet te spicy te eten, geen citrusvruchten, niet ver naar voren te buigen en een beetje rechterop te slapen. Zelf gebruik ik ook medicijnen om de reflux wat in te perken.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 17, 2004 12:00 am 
ja, ik herken dit. Ik voel het ook en het irriteert, maar ik probeer er niet aan te denken en hoest het stilletjes een beetje los. Vervelend vind ik dit wel voor mijn omgeving. Ik heb het nooit gevraagd, maar men herkent me waarschijnlijk wel aan dat kuchje. Als de omgeving stil is zal het meer opvallen maar dan neem ik wel eens een pepermuntje. Door meer te slikken gaat de slijn ook mee naar de maag. Ik denk dat mijn bijholten wat overmatig zijn in de slijmproductie. Ik heb nooit een natte neus, integendeel. Mijn lichaam reageert nu eenmaal zo en ik laat het maarzo. Nooit een dokter hierna gevraagd, er zijn ergere dingen denk ik maar.
Ik ben wel nieuwsgiering naar de oorzaak ervan.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 17, 2004 12:00 am 
Ook ik herken jullie klachten en ik moet zeggen dat het me enigszins oplucht te lezen dat meerdere mensen dit hebben. Ik heb nu sinds bijna een jaar constant veel slijm in de keel (bij de huig en daarachter). Als ik flink hoest of schraap komt dit taaie slijm los en heb ik het ineens in mijn mond. Ik heb al veel geprobeerd en ben ook naar de KNO arts geweest. Deze heeft een operatie uitgevoerd aan het neustussenschot, maar dat heeft helemaal niet geholpen. Ik word nu getest op allergieen. Soms lijkt het uit de neus te komen.
Tot voor kort veroorzaakten deze klachten ook veel (extreme) angst bij mij, vooral omdat ze al zolang voortslepen en soms erger lijken te worden, maar ik heb besloten te proberen mijn dagelijkse leven er niet meer door te laten vergallen. Ik ga ook zeker een aantal tips proberen die ik hier voorbij heb zien komen.

Succes & groetjes,

Queenie


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 17, 2004 12:00 am 
Tjonge jonge wat een herkenning allemaal! Ik ben een maand geleden geopereerd aan mijn bijholtes en aan mijn neusschotje. Vooral het overmatige slijm komt in alle verhalen veel terug. Na de operatie ging het genezingsproces niet zo heel snel. Alle neusslijmvliezen waren nog opgezwollen. Gevolg...heel veel hoofdpijn en constant rode blosjes op de wangen. Na de operatie ben ik wel van de oorsuizen af en heb ik niet zo heel veel pijn aan de keel sochtends, omdat ik nu weer gewoon kan ademhalen door mijn neus. (eerst kon dat niet, waardoor ik met mond open sliep en dat is erg funest voor je keel) Om de zwelling tegen te gaan heb ik nu onstekingsremmende neusspray. Gevolg...ik ben nu al een week misselijk! Nee niet in de maag, maar in de keel. Alsof je de hele dag op het punt staat om te gaan moeten overgeven. Ik kan geen coltruien, strakke truien, kettingen of ook maar iets bij mijn keel verdragen. Ik word er doodmoe van!!! Ik ben weer aan het werk gegaan, maar het kost me toch teveel energie. Nu kan ik pas over een week weer bij de kno trecht. Nu is het maar afwachten wat hij zegt!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 18, 2004 12:00 am 
Ja, dit herken ik ook. Bij mij is het extreem draderig en taai. Het is alleen weg te krijgen door je keel te schrapen of the kuchen. Daar herkent men mij ook aan. Ik heb geen hoest prikkel.

Bij mij blijft het precies op de plek hangen waar je kokhals reflex zit, met als gevolg dat ik regelmatig moet overgen. Dat is dan alleen maar lucht. Ik heb van alles geprobeerd, maar bijna niets helpt echt. Het homeopatische middel Ipecacuana heeft het wel verminderd, maar haalt het niet weg.

Ik heb gemerkt dat alcohol (bier en wijn) het verergert en zeer prikkelende kruiden zijn ook niet prettig (spaanse peper, kerrie). Ook roken veroorzaakt grote problemen. Naar een cafe of disco gaan kan ik dus wel vergeten.

Vooral zure producten, zoals karnemelk (eigenlijk alle melkproducten), fruit, cola geven verlichting. Ik heb ook het idee dat het bij mij gekoppeld is aan andere problemen. Als ik last van mijn maag of darmen heb, heb ik meestal hier ook last van. Maar het gebeurt ook zonder last van mijn maag.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 18, 2004 12:00 am 
vraagje fred moet je dit door blijven doen met dat gorgelen??of een aantal weken?groetjes gerda

vraagje Wil drink je nu helemaal geen melk meer ??groetjes gerda


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 19, 2004 12:00 am 
Heb het zelf ook gehad komt allemaal door je maag
waardoor je slokdarm gaat ontsteken,het lijkt erop dat het uit je luchtpijp komt maar het is een soort maagslijm,ik heb zelf een maagbreuk en slik al 3jaar pantozol ervoor helpt goed,is alleen verkrijgbaar op recept en word vergoed na een endoscopie


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 19, 2004 12:00 am 
Hallo Allemaal,

Ik loop ook al 2 jaar rond met dat vieze taaie slijm in 'mijn keel.De Kno -arts kan ook niets voor me doen en zegt dat ik maar veel thee en water moet drinken heb je dus ook niks aan .Bij mij is het ook vooral sóchtends en sávonds het ergste dan zit mijn keel gewoon helemaal dicht van het slijm en dan schraap ik het eruit maar er zit gelijk alweer nieuwe hebben jullie dit ook ?? Het is echt gewoon strontvervelend .O ja en Lauwtje ik heb soms ook van die zwarte stukjes ertussen zitten .

Groetjes Marjolein


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 19, 2004 12:00 am 
Ja stom is dat he? Kom jij in de buurt van rokende mensen???

Ik geef lekker mijn ouders altijd de schuld (die roken echt teveel gewoon).
Verder rij ik ook heeeeel veeel met mijn autoraam open.

Zou het door de vervuiling komen???

Heeft iemand enig idee??

Groetjes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 20, 2004 12:00 am 
Ik loop er al zo'n 5 jaar mee rond. Ik heb al vanalles geprobeerd.
Ik hoop dat het van jou snel over gaat.
Als je een oplossing gevonden hebt laat het me dan aub weten.
Ik heb me deze week laten testen op voedsel allergie door middel van priktests met verse voedingsmiddelen en ik blijk aan bijna alle soorten noten, fruit en groenten allergisch te zijn.
Ik denk dat dit misschien de oorzaak is.
Het is wel zeer vervelend want ik ben vegetariër en kan dus maar moeilijk fruit en groenten laten staan.
Ik vraag me ook af of die priktests wel valide zijn.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 20, 2004 12:00 am 
Hallo,

Ik heb er voor het eerst in mijn leven ook last van. Ik loop er nu bijna drie weken mee, ben wel naar de dokter geweest, die zegt dat het vanzelf weggaat. Maar wanneer? Als ik jullie allemaal zo hoor kan het wel lang duren. Van de dokter kreeg ik codeine-tabletjes die ik voor het slapen inneem, zodat je spieren enigszins verslappen en je de nacht zonder hoesten kunt doorslapen. Het helpt mij wel. Maar het slijm komt steeds weer terug en blijft net voor je keel hangen, zodat je het er niet uit krijgt.
Een raadsel??/ Een allergie??, een aandoening aan de luchtwegen??
Hellupp!!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 20, 2004 12:00 am 
Vanochtend stond ik weer op met veel slijm in mijn keel. Het is niet los te hoesten. Van de winter heb ik natuurlijk wat hoestdrankjes gebruikt voor vastzittende slijm. De enige die hielp is een hoestdrank geweest die ik bij de Aldi heb gekocht. Ik voelde daadwerkelijk een verlichting. Ik hoop dat ze deze nu nog hebben anders moet ik wachten tot het najaar.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 20, 2004 12:00 am 
Ik heb soms, maar had daar vroeger veel meer last van! Heb daar zo een twee jaar mee gesukkeld, tot ik van een gezondheidsfreak de info kreeg om een ALLE melkprodukten te mijden voor 3 maanden. Zolang, omwille van de lactose die dan volledig uit uw lichaam is... Heb dit gedaan en mijn problemen waren weg! Nu, tijdens mijn afgelopen vakantie, heb ik gewoon weer alle melkprodukten gegeten en raad eens??? Zit er weer mee! Dus voor mij is het heel duidelijk dat er een verband bestaat tussen veel melkprodukten en een overprodukte aan slijm... die dan uiteraard ook meer kans krijgt om in de keel vast te gaan zitten... Als vervanging gebruik ik lactosevrije melk en soja produkten... Het loont echt de moeite op het te proberen hoor!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 20, 2004 12:00 am 
Redactie 31 juli 2005: De berichten van deze schrijfster zijn verwijderd uit het forum wegens overtreden forumspelregels.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 20, 2004 12:00 am 
Ik woon niet in een huis waar mensen roken. Ik zal er eens even op letten of ik het heb als ik bij rokende mensen in de buurt ben geweest .


groetjes Marjolein


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 22, 2004 12:00 am 
Sinds een jaar heb 's avonds en 's nachts last van taai slijm.
Meer dan 70 jaar heb ik er geen kast van gehad hetgeen niet op een genetische afwijking wijst.
Het slijm lijkt te ontstaan op de huig en verstopt soms de luchtpijp.
Bij doorslikken van opgeraspt slijm lijkt het zich op dezelfde plaats te nestelen. Een Flumicil kuur heeft niet geholpen.
Enige uren verlichting geeft het doorspoelen van de achter-neusholte met zeewater, speciaal hiervoor geproduceerd door 'Novartis Consumer Health S.A. en verkrijgbaar in handzame flesjes.
Sterkte.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 22, 2004 12:00 am 
zal ik niet doen in bisolbruis zit citoenzuur !!!!!!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 277 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: