Op dit onderwerp reageren  [ 29 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 01, 2004 12:00 am 
Beste Tine,
ondertussen een adres bemachtigd in Roeselare (West-Vlaanderen) van een arts die orthomolucaire wetenschappen gestudeerd heeft. Via een andere Nederlandse site. Die doet blijkbaar de volwaardige testen. Ik probeer daar zo snel als mogelijk een afspraak te maken. In de orthomolucaire geneeskunde werden toch al heel goede resultaten geboekt.
Nog bedankt voor de tip hoor!
groetjes,
Riet.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 01, 2004 12:00 am 
He Abigail,
alvast bedankt voor de positieve respons. Ik heb wat opzoekwerk gedaan rond paardenmelk en groene klei. Hé, ziet er inderdaad de moeite waard uit eens te proberen. Zijn paardenmelkcapsules evenwaardig als verse paardenmelk (ttz diepgevroren)? Heb hier al een natuurzaak gevonden die dit verkoopt (Gentse makelij). Ik begin er zo snel mogelijk aan en laat zeker weten hoe mijn ervaringen zijn. 't Kan er alleen maar op verbeteren hé! Thanks!!!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 01, 2004 12:00 am 
Hallo Riet,

Ik heb zelf veel allergieen en eczeem. Na ook veel te lezen op dit forum en kruidenvrouwtje.nl ben ik er ook achter gekomen dat ik een hoop klachten had die temaken hebben met mijn darmen. Op het moment gaat het goed met mij. Ik krijg lichttherapie, drink 2 keer per dag groene klei (reinigt de darmen) en slik paardenmelk capsules (deze brengen de darmen in balans en ik heb echt waar: bijna geen last meer van mijn huisstofmijt allergie) Al met al ben ik er echt van overtuigd dat ik mijn problemen van binnenuit aan het aanpakken ben. Je kunt me gerust mailen als je meer wilt weten.
a.sturm@delfshaven.rotterdam.nl


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 01, 2004 12:00 am 
Nou, jouw leven staat aardig op z'n kop... Ik ken geen adressen in Belgie, maar wel 1 in Tilburg: www.orthocare-praktijk.nl informeer daar eens verder. Ik heb goede ervaringen met deze therapie bij mijn zoontje die altijd buikpijn had en veel dingen niet kon eten.

groeten, Tine


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 02, 2004 12:00 am 
Hallo Riet. Ik heb je verhaal gelezen. Hoe is het nu inmiddels met je . Ik had vegelijkbare klachten. Ik ben via de vegatest (electroacupunctuur) achter gekomen dat ik een candida infectie haat samen met een parasiet. Als je nog klachten hebt zou ik je willen aanraden naar een goede electro acupuncturist te gaan. deze kunnen nl precies uitmeten en testen wat je mankeert en is dus geen natte vinger werk wat bij huisartsen soms wel het geval is. Mocht je een adres hiervan willen dan hoor ik het wel van je. Succes er mee. Groetjes Michiel


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 02, 2004 12:00 am 
Dag Riet,

Mijn man heeft al een week of zes last van een groeiende allergie op het hele lichaam. Ook is hij heel wat verdikt en heeft hij een opgezwollen buik. M.a.w. jouw verhaal doet er mij wat aan denken. We zijn al naar huisdokters en dermatologen geweest maar het eindresultaat is: trek uw plan!
Het is echt niet leefbaar, die jeuk en het ziet er ook niet uit. Zou ik je mogen vragen om de naam en adres van die dokter in Roeselare eens door te mailen?
Alvast bedankt en ik hoop dat het iets voort brengt.
Vriendelijke groeten
Ann


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 04, 2004 12:00 am 
hallo riet mischien zou je eens naar een bioresonantie praktijk op zoek moeten gaan die gaan niet proberen om de symptonen van de kwaal te bestrijden maar gaan kijken waar jou probleem begint kijk maar eens op www.bioresonanti.nl ik heb zelf ook veel van dit soort klachten en werd van het kassie naar de muur gestuurd maar hier vertouw ik in en weet ook zeker dat het goed gaat komen .met mij maar als jij je er in verdiept ook met jou. heel veel succes groeten tamara


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 04, 2004 12:00 am 
Geachte Mevrouw Riet,
Na het lezen van uw problemen en tegenslagen gaarne mijn reactie en advies. Zelf heb ik een jarenlange lijdensweg van medische problemen en daarmee samengangende reacties achter de rug en als daarop terugkijk zijn de problemen eigenlijk toch wel oplosbaar.
In het kort zijn mijn problemen begonnen met hartritmestoornissen en eigenlijk zijn die al het gevolg van STRESS. Daar begint alles mee.
Stress vernietigd alle geestelijke maar ook lichamelijke weerstand, en dan begint de ellende. Mond, keel, slokdarm, middenrif, hartstreek, maag en darmstelsel, kortom al deze lichaamsdelen en organen raken uit balans en gaan een eigen leven leiden, of beter gezegd proberen dat zo goed als mogelijk te doen, want dat moet je het menselijk lichaam na geven, het probeert tot het bittere einde haar taak te verrichten. Het probleem is echter dat het samenspel van al deze functies ver te zoeken is m.a.w. disharmonie en tegenwerking. En dan begint de lijdensweg van alle de door u opgesomde problemen.
Probeer eerst weer een beetje in balans te komen. Dat is makkelijk gezegd, maar het kan. Probeer je te herinneren hoe je leefde toen er nog geen of weinig problemen waren, en pak daar de draad van het leven weer op, met alle kleine en grote geneugtes van het leven en verplichtingen. Maar 1 belangrijk advies: NEEM NIET TEVEEL HOOI
OP JE VORK EN HOU HET SIMPEL. Ga geen gekke dingen eten en vooral: Laat je niet volstoppen met medicijnen want die bestrijden slechts de symptonen. Probeer eerst die dingen waar je een goed gevoel bij hebt en probeer dan een advies of medicijn, maar doe dan slechts een tegelijk. Hou een dagboek bij van je lichamelijke reacties en raak niet in paniek als het niet direct gaat zoals je wilt.
Het genezings-proces duurt over het algemeen 2 x zolang als de periode van afglijden.
Als laatste zou ik willen zeggen(zonder in al teveel details te treden)
Hou je eigen leven onder controle, eet gezond en weinig, en beweeg veel (een uurtje wandelen in tempo per dag is al voldoende)


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 04, 2004 12:00 am 
Hallo Michiel,
dank voor de reactie. Momenteel heb ik weer 'een plaagje' zoals we dit in België noemen (grieperig, krampen in de buik, ..). Als er 1-tje op toer is, dan mis ik ze niet! :-)
Ben sinds gisteren begonnen met een kuur met paardenmelk (eens zien of dit resultaat zal geven). Zeg, die electro-accupunctuur, wat houdt dit in? Die arts waarvan ik binnenkort nog respons krijg is bovenop dokter in de klassieke geneeskunde, ook nog acupuncturiste (en staat wel open voor andere alternatieve therapiën. Misschien kent zij dit wel (vraag ik eens volgende week). Hier bij ons doet men spijtig genoeg nog altijd ontzettend mysterieus en neerbuigend als het over alternatieve therapiën gaat (kwakzalvers genoeg hoor), maar er zijn toch duidelijk artsen die hier voor open staan, alleen moet je ze weten te vinden.
Had je eigenlijk al lang die klachten, vooraleer de stap te zetten naar een arts en hoe is jouw therapie verlopen? (betreffende resultaten, etc...)
Groetjes,
Riet.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 04, 2004 12:00 am 
Beste Ann,
ik heb je mailadres niet.
Ik heb het telnr. van die arts doorgekregen van het VIOW instituut (Orthomoleculair Instituut) in België. Men geeft trouwens enkel telefonisch of per mail nummers door. Misschien is het geen goed idee naam en telefoonnummer van die arts zomaar op het forum te zetten. Ik weet trouwens niet hoe die mensen hier zouden op reageren.
Zelf heb ik nog geen afspraak gemaakt omdat ik nu nog wacht op respons van een arts hier in de omgeving (betreffende een onderzoek die een complete analyse maakt van de darmflora). Zo ja, zou dit voor mij natuurlijk veel simpeler zijn.
Op het internet kun je ook eens de site van het VIOW bezoeken. Daar staan normaal gezien ook mailadressen in van mensen die je aan telefoonnummers kunnen helpen van een arts uit jouw omgeving.
Je laat maar iets weten hé!
Groetjes, Riet.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 09, 2004 12:00 am 
Hoi Riet,

zou je me eventueel het adres van die arts in Roeselare kunnen meedelen ?
Ik lijd nl. ook al jaren aan CVS en hoop via een alternatieve therapie beterschap te vinden.

De reguliere geneeskunde heeft mij niet kunnen genezen.

Hopelijk kan je me helpen.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 14, 2004 12:00 am 
Wie heeft er goede ervaringen bij Naet en wie kent er een goede therapeut? Graag een adres of telefoonnummer.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 14, 2004 12:00 am 
Beste Riet,
Ik heb jouw verhaal aandachtig gelezen. Ik moet zeggen dat jouw klachten overeenkomen met die van mij.
Negen jaar geleden begonnen mijn klachten,ik was toen 26 jaar. Na een vermoeiende zoektocht van jaren, tientallen specialisten, natuurgeneeskunde is het enige wat ik je kan bieden mijn ervaring.
Als ze niets meer kunnen vinden gooien ze het uiteindelijk op, het zit tussen je oren".
Waarschijnlijk komen mijn klachten voort uit veelvuldig gebruik van antibiotica. Vroeger was dit een wondermiddel voor veel kwaaltjes, nu weten ze wel beter. Antibiotica's kunnen een aardige klap op je darmen geven.
Ik ben allergisch voor smaakversterkers, E621, hiervan krijg ik heftige migraine-aanvallen, spierpijnen, concentratie stoornissen, algehele malaise. Daarnaast heb ik een spastische darm.
Vaak verkouden, opgezette klieren in keel. Houd vocht vast. Vaak moe. Spier en gewrichtspijn. Evenwichtstoornissen en soms spraakstoornissen.
In al die jaren heb ik mijn eigen menu's samengesteld maar soms glipt er toch iets doorheen.
Ik ben het ook met Cees eens, probeer zo rustig mogelijk te leven, eet daarbij goed en verstandig, beweeg regelmatig, neem voldoende rust.
Het boek vechten met gerechten voor Candida en ME kunnen hulp bieden.
In de St. Janskliniek te s'Hertogenbosch kunnen ze mensen met Candida verder helpen met onderzoeken, tel. 073-614 94 99
Ook aan het boek met alle E nummers, E= eetbaar van dr.J Kamsteeg heb je erg veel.
Ik wens je heel veel sterkte met alles!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 16, 2004 12:00 am 
Hallo dames ( voornamelijk )

Ik ben een tijd in behandeling geweest bij Valeo Medica in Leeuwarden. De therapeut heeft zeer veel aandacht aan mij
geschonken en deed er ook alles aan om mij weer beter te maken.
Dit is uiteindelijk ook gelukt, ik had een aantal parasieten in mijn darmen en een verkeerde darm balans waardoor ik in de loop der jaren steeds zieker aan het worden was. Net als iedereen loop je de ene internist af na de ander en het enige wat ze me konden bieden was de zoveelste antibiotica kuur waarna ik me dan nog elendiger ging voelen. De therapeut van Valeo Medica heeft mijn leven echt een andere wendig gegeven, mijn darmen werken weer normaal mijn bloed is weer mooi schoon ( ze doen ook bloedonderzoeken ) Ik las jullie berichtjes en wilde dit even met jullie delen. Ga gewoon eens langs al is het voor een bloedonderzoek en hopelijk heeft het net zoveel succes als dat ik ervaren heb. Ik heb hen email en website even opgezocht voor degenen die wel interesse hebben, www.valeomedica.nl en info@valeomedica.nl

mvg thomas


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 16, 2004 12:00 am 
Hallo Riet


Als ik jouw verhaal lees zou ik eens contact zoeken met een mesoloog en eventueel ook naet therapeut
Ik ben al bijna 17jaar op zoektocht met mijn dochter wat er met haar aan de hand is nu eindelijk via de mesoloog ben ik er achter,waar niemand was achter gekomen
Al die jaren melkallergie met als gevolg vervuilde darmen met parasieten en veel pijn aanvallen en een opgezette buik en vreselijk moe me ,daarbij is de hele bloedsuikerspiegel van slag af waardoor zij soms bijna van de aarde is verdwenen
Mijn huisarts zei dat mijn dochter het tussen de oren had zitten,ik bedoel maar .en onderzoeken in het ziekenhuis werden wij ook niet veel wijzer van.
Dank je wel mesoloog.
Wij zijn er nog lang niet maar in iedergeval wel in de goede richting,
Ik zou zeggen probeer ook eens een mesoloog of NAET therapuet

SUCCES


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 17, 2004 12:00 am 
Cynthia: kijk maar op Allergie-weg.nl


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 20, 2004 12:00 am 
Hallo allemaal!
Dit soort verhalen ken ik als acupuncturiste en JMT- en NAET-therapeute maar al te goed!
Helaas is het maar al te vaak: "Het zit tussen de oren, we kunnen niets vinden; leer er maar mee te leven".
Dit komt omdat de reguliere (westerse) geneeskunde alleen kan onderzoeken en reageren op wetenschappenlijk (lees: feiten-) materiaal, en niet op energetisch niveau.
Gelukkig zijn er alternatieve geneeswijzen, die dit wel kunnen.
Een aantal daarvan zijn: Homeopathie, acupunctuur, kinesiologie, JMT, NAET.
Elke geneeswijze heeft zijn eigen insteek en zijn eigen voors en tegens, maar allemaal gaan ze uit van dezelfde holistische visie: elk mens is een individu dat bestaat uit vele delen en lagen, en die moeten allemaal met elkaar in een zekere balans samen werken.
Dat houdt in dat de ene persoon met bepaalde klachten soms een heel andere behandeling krijgt dan een ander met dezelfde soort klachten.
Daarom blijken het juist deze geneeswijzen te zijn dit dit soort "vage, tussen de oren zittende" klachten erg goed kunnen behandelen.
En.....al valt niet alles "wetenschappenlijk" aan te tonen: stress is dit ook niet, en iedereen weet hoe onaangenaam dat aanvoelt!
Sterkte allemaal en succes met jullie herstel!
Moira


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 20, 2004 12:00 am 
bericht voor willemien uit raalte: zou jij mij eenswillen mailen op verjaardagronald@hotmail.com? thanxxxxxxxxx


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 27, 2004 12:00 am 
Beste Riet,

Het lijkt alsof je verschillende problemen tegelijk hebt en je zult ze een voor een op moeten lossen. Ik sluit me aan bij het commentaar van Cees uit Ilpendam. Ga vooral niet allerlei oplossingen tegelijk toepassen! Van al jouw klachten kan ik zelf alleen maar commentaar geven op de jeuk in de oren en aan het gehemelte. Ik kreeg die verschijnselen zo' n 7 jaar geleden samen met heel erg ontstoken ogen (conjunctivitis). De dokter kan niet echt goed helpen, want er zijn zoveel verschillende allergien. Heel vaak geeft een test ook geen allergie aan. Om kort te gaan: door eigen ervaring ben ik er achter gekomen waar ik last van heb. In de winter moet ik absoluut geen lelies of chrysanten binnen neerzetten. Van de kerstboom heb ik ook last. Verder moet ik afblijven van hazelnoten, amandelen (dus ook spijs!) en cashewnoten. Vanaf half januari of iets later (afhangende van het klimaat) heb ik last van de katjes van de hazelaar. Dat duurt tot ongeveer de eerste week tot half maart. Ik krijg daarvoor elke dag een opgave van de allergiedruk in mijn woonplaats van weeronline.nl. Dit jaar ben ik voor het eerst de winter en jan-feb-mrt goed doorgekomen. Ik heb wel medicijnen geslikt voor de allergie voor de hazelaar, namelijk 1 tablet xyzal. Je moet die eigenlijk gaan slikken 2 weken van te voren, wat lastig is want je weet niet precies wanneer de hazelaar in bloei gaat. Verder heb ik een spoelmiddel gebruikt voor mijn neusholte: zeewater (physiomer meen ik dat het heet) waardoor ik die verschrikkelijke jeuk niet had in de oren en aan gehemelte.
Iedereen heeft zo zijn eigen ervaringen en ik hoop dat ik met die van mij jou iets heb kunnen helpen. Probeer Weeronline maar eens misschien kom je er achter waar jij gevoelig voor bent? Veel succes.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: allergie/verstoorde darmflora/candida albicans
BerichtGeplaatst: Di Dec 28, 2004 12:00 am 
Hallo, ik ben radeloos!!!!

Ik ben 37 en een jaar of 6 terug kreeg ik voor het eerst last van hooikoorts (rhinitis?) Niezen, jeukende oren en gehemelte, een pijnlijke druk in de oren, rauwe keel, ... Heb toen af en toe op aanraden van de huisarts, gebrui


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2005 12:00 am 
Candida is een heel vervelende aandoening (niet direct een allergie overigens), veroorzaakt door de gist Candida albicans, die nogal resistent is tegen antibiotica. Bij stress, antibiotica of een andere verstoring in de darm, kan Candida gaan groeien, vooral in het begin van de dunne darm (Candida heeft namelijk zuurstof nodig). Daarom is Candida ook lang niet altijd in de ontlasting ana te tonen, omdat hij niet kan overleven in de dikke darm.

Candida is onschuldig, tot het moment dat de gist niet genoeg te eten krijgt. Dan komt hij in de schimmel-vorm (gisten zijn schimmels, maar vormen normaal geen draden), maakt draden en komt dan in de bloedbaan. Daar wordt hij bestreden door het immuunsysteem, wat veel energie kost. Gevolg vermoeidheid en soms allergische reacties.

Zo lang je de Candida voedt met suikers, is er weinig aan de hand, maar bij overgroei doe je dat niet (of je moet de hele dag eten) en heb je dus problemen.

Het Candida dieet zorgt voor uithongering van de gist, waardoor je in eerste instantie veel meer last krijgt.

Candida kan je met antibiotica bestrijden, maar wat ook goed werkt is het gebruik van probiotica (zie www.food-info.net/nl/ff/probiotics.htm), met name de poedervormige producten van Ecologic (www.ecologic.eu.com uit Amsterdam) en Orthica (www.orthica.nl).
Met probiotica, die ook aan het begin van de dunne darm voorkomen, ga je de concurrentie aan met de Candida die het na een tijdje af zal leggen. Op een natuurlijker manier dan met antibiotica !

Ralf


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2005 12:00 am 
Hoi Riet

Ook ik heb en had allerlei allergische klachten[eczeem,astmatische bronchitis,neuspoliepen] en candida.Sinds ruim een half jaar ben ik onder behandeling van een naet-therapeut en langzamerhand worden diverse klachten minder en kan ik nu ook weer eens wat met suiker eten.Ook mijn energie is een heel stuk verbeterd waar ik heel blij mee ben.
Bij de reguliere geneeskunde heb ik geen oplossing kunnen vinden maar dit lijkt wel te werken.Ik hoop dat je hier wat aan hebt.Succes

Géke


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2005 12:00 am 
Ik zou net als iedereen hier het advies willen geven: doe rustig aan en doe alles in kleine beetjes.
Leuk natuurlijk maar hoe doe je dat? Naast de tips die hier al zijn gegeven wil ik nog wat toevoegen dat misschien helpt.
Het lijkt erop dat je zowel geeestelijk als lichamelijk (waarschijnlijk het gevolg) niet helemaal lekker in je vel zit, gestressed bent zeg maar.
Je moet je lichaam weer gezond krijgen en je geest rust laten vinden. Sporten of bewegen is een goede manier om van je stress af te komen. Bij stress heb je vaak een teveel aan adrenaline die je niet kwijt kunt. Je maakt je zorgen en je oerinstict maakt daardoor adrenaline aan (als extra energie om te vluchten of te vechten). Deze extra energie en adrenaline moet je kwijt kunnen: doe dit door bv lekker een eindje te fietsen: ga gerust lekker hard, gooi het er maar uit. Als je deze energie niet kwijt kunt hoopt het zich op en heb je er niets aan, in tegenstelling, je raakt er (zowel geestelijk als lichamelijk) ziek van
Daarnaast ken je misschien al de reclame: 80% van je weerstand zit hier (met een buik in beeld). Dat klopt, de darmflora (goede en slechte bacteriën) zorgen voor een goede weerstand als ze maar in balans zijn. Door antibioticagebruik, stress, een verkeerde voeding etc.. kunnen deze uit balans raken.
Je kunt wel telkens je darmflora weer in balans brengen, maar als de oorzaak (dat je niet lekker in je vel zit) niet weg gaat, blijft het probleem terug komen. Voor de verbetering van je darmflora wil ik zowel probiotica als prebiotica aanraden. Ik ben geen voedingsdeskundige dus ik weet niet precies welke producten je het beste kunt nemen (misschien dat iemand anders dit kan vertellen). Verder zou ik aan iets ontspannends gaan doen, dat kan voor iedereen weer anders zijn. Misschien yoga, massage, of lekker in bad met kruiden-bruistabletten. Je kunt altijd de spirituele kant op: ga in meditatie en vraag hulp aan je totem.
Zorg voor goede nachtrust: geen storende geluiden, ga op tijd naar bed. Eventueel kun je kamille en/of valeriaan nemen om tot rust te komen en makkelijk in te slapen.
Vergeet niet gezond te eten: vitaminen, vezels, omega-vetten in een goede combinatie, voldoende vocht.
Ik heb dan wel het advies gegeven om lekker aan beweging te doen: sporten vergt ook een heleboel van het lichaam, overdrijf het dus niet en zorg ervoor dat ook je voeding gezond blijft.

Misschien heb je hier iets aan, misshcien wel helemaal niets... Maar als je zelfs al een beetje geholpen bent met dit vond ik het de moeite waard. Veel succes!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 20, 2005 12:00 am 
als ik je verhaal lees....

je bent een kanjer.
Denk eens aan jezelf... jij bent er ook nog!

Anne


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 20, 2005 12:00 am 
Jeetje...wat ben jij een kanjer!
Ik heb, om te beginnen, respect voor je.

Bij jou zie ik een combinatie tussen functionele reacties en stress.

Je geeft erg veel.... Denk ook aan jezelf!


Anne


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 29 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: