Op dit onderwerp reageren  [ 22 berichten ] 
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 02, 2006 12:00 am 
Hallo Ronny,Willeke en Hanny.

Ik heb die vieze geurtjes al bijna 25 jaar ik dacht dat het alleen in onze familie voor kwam.
Mijn moeder en zus hadden het ook.
Bij mij kwam het na een griep lichte bronchites en neus bijholte ontsteking.
De geuren van oud frituurvet ,ontlasting en urine en gemarineerd vlees doen mij letterlijk over mijn nek gaan.
Ik loop dus vaak overal te snuffelen dat er iets ligt te stinken
en gooi dus ook vaak eten weg en andere dingen.
Mijn zus zelfs maakte de woningstichting kompleet gek door te zeggen van het ruikt naar gas of er kwam een muffe lucht onder de vloer weg. ,,rioollucht,,
Het ergste vindt ik als ik weer eens een rot lucht krijg dat ik diegene
ben die stinkt ik durf niet dicht bij mensen te staan .
Want sommige geuren heb ik soms een hele dag.
En ben ik eens op visite en er maakt iemand een opmerking van wat ruik ik toch dan ben ik zo weg.
Dan denk ik zie nou wel een ander ruikt het ook.
Het enigste wat bij mij een beetje helpt als ik lucht niet weg krijg
uit mijn neus dan neem ik een nat wattenstaafje smeer er wat zeep op en was de binnenkant van de neus.
Een lang verhaal maar ik had niet gedacht dat er meer mensen
hetzelfde hadden.
Sterkte en groetjes Linda.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 03, 2006 12:00 am 
Ik herken dit alles ik rook beter gezegd ruik altijd vanalles van heel vies tot soms gewoon niet thuis te brengen.Ik ben inmiddels 2x geopereerd aan een holte spoeling zo hebben ze mijn tussenschotje ook ruimer gemaakt.Zodat ik soms (zo denk ik)de dingen vaak nog beter ruik.Ik maaK wel eens gein en zeg dat ik in een vorig leven speur hond ben geweest.Maar zonder gein het kan je leven erg lastig maken soms maar voor diegene hebben jullie al rontgen fotos laten maken? mijn holtes waren erg ontstoken en dat rook ik dus steeds.Je moet je niet te snel laten wegsturen

het beste allemaal


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 03, 2006 12:00 am 
Heb een soortgelijk iets ook gehad.

Bij mij lag het probleem in een verstopte neusholte. dit werd zichtbaar op een scan die door de kno arts is uitgevoerd.

Ze hebben toen die holte met een naald doorgeprikt. en daar kwam een gigantische stank / lucht uit. niet te harden. (dat was dus die vieze smaak / lucht die ik soms waarnam).

Ze hebben toen een stukje wat in die holte zat op kweek gezet en toen kwam eruit dat er een streptokokken bactierie in zat. de groep C lancfield ofzo.

na wat antibiotica kuurtjes en dagelijk spoelen in het ziekenhuis (via slangetje spuiten ze er water doorheen) is het over gegaan.

Lekker verhaal he? haha. maar ik ben er wel vanaf.

Ik hoop dat je er wat aan hebt. controleer dus in elk geval of je holtes schoon zijn dmv een scan.

gegroet!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 08, 2006 12:00 am 
Hallo Ronny,

Eindelijk iemand die w.s begrijpt wat ik bedoel als ik vertel dat het hier stinkt en niemand ruikt iets, ik heb daar sinds een aantal maanden last van na een stevige verkoudheid.
Ben er mee naar de huisarts geweest en die weet het niet en snapt het ook niet.
Het gekke is, als ik ergens geweest ben waar een bepaalde geur hangt, dan blijf ik die daarna nog een hele tijd ruiken ook al ben daar al lang weg,maar na een tijdje verdwijnt dat weer en komt die vervelende geur weer terug die ik niet thuis kan brengen.
Soms lijkt het op de geur van een stofzuigen maar dan weer iets heel anders, ik snap er niets van en ik kan het ook eigenlijk niet goed uitleggen
Ik was daarom heel blij dat er toch nog meer mensen zijn die dit gekke verschijnsel heben.
Ik hoop dat er nog meer reacties komen , we zullen toch niet de enige zijn?

Sterkte er mee hoor ,

Willeke


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 14, 2006 12:00 am 
Eindelijk weet ik wat er aan de hand is!! Loop me suf te googelen wat er toch aan de hand kan zijn. Had al iets gelezen over een tumor, maar dit stelt me helemaal gerust. Is niet fijn, maar te verklaren. Ga bij de dokter vragen wat er aan te doen is!! Inderdaad tijdens een griep begonnen en nooit helemaal overgegaan.....

Dank jullie wel!!

Groetjes
Karin


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 29, 2006 12:00 am 
Hallo allemaal,

Ook ik heb al iets meer dan een jaar een erge vieze lucht in mijn neus. Ik ruik voor de rest niets meer. 24/7 een ranzige lucht die ik niet thuis kan brengen. De lucht kan veranderen door een sterke kruid wat ik eet. bv. Pesto. Die lucht kan 4 dagen lang in mijn neus blijven hangen.

Het vervelende van alles is dat ik kok ben en mijn neus en smaak ook echt nodig heb. De laatste weken begin ik ook mijn smaak te verliezen en de wanhoop is nabij.

Ik ben overal geweest en er niets te vinden. Kno-arts, tandarts behandelingen, natuurgenezer.
Wel ben ik er nu achter dat ik een huisstofmijtallergie heb. Hiervoor het ik Fluticason voorgeschreven gekregen. maar een bijwerking hiervan kan zijn een vieze geur/smaak. Deze durf ik dus niet te gebruiken.

Ik ben nu dagelijks Zink aan het slikken en hoop door mijn huis te saneren van mijn allergie af te komen waardoor mijn neus een beetje rust krijgt.

Een goeie site heb ik trouwens ook gevonden. www.ruikenenproeven.nl

Sterkte allemaal.. snif

Groetjes,

Yvonne


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 30, 2006 12:00 am 
Hallo Ronny en Willeke,

sinds een maand of 4 neem ik ook regelmatig een vreemde geur waar, die niemand anders ruikt. De eerste keren dat het me overkwam dacht ik dat er ergens kortsluiting was in een apparaat/computer, vanwege de lucht die lijkt op een schroeilucht of hele sterke bloemenlucht. Mijn neus is dan zeer geprikkeld...heel hinderlijk en vies. Trad vandaag op na het drinken van een (sterke) kop (venkel)thee. Daar dit vaker is gebeurd vraag ik me nu af of het daar misschien mee te maken heeft?
Ben er nog niet mee naar de dokter geweest.
Sterkte, groet,
Hanny


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 30, 2007 12:00 am 
Frank,

U bent mijn laatste hoop.
Al 2,5 jaar kamp ik met hetzelfde probleem als waar u mee te maken heeft gehad. Mijn grote vraag is. Wie heeft u geholpen en in welk ziekenhuis? Hier weten ze namelijk geen raad met me. Mijn klachten komen compleet overeen met de klachten van u.
Ik hoop toch op een snelle reactie ondanks dat dit bericht lang geleden op deze site kwam te staan.

Vriendelijk bedankt,

Esther van Grinsven


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Vr Jul 25, 2008 10:24 am 
hallo,

Ik heb hetzelde als Yvonne. Ik ruik ook alleen nog maar 'die geur" en verder niets en ook mijn smaak is verdwenen. Heb dit nu een paar maanden. Toen een flinke griep/verkoudheid gehad. merkte dat daarna mijn geur en smaak slechter werden. Sinds een paar weken dus die nare geur. Eerst dacht ik dat ik het bij me had hangen. Aan mijn kleding of zo, omdat ik het overal rook. Maar mensen in mijn omgeving ruiken het niet. De geur wordt versterkt door ander geurtjes. Dus spuit ik parfum op, ruik ik aan eten, zit ik op de wc, dan wordt de geur sterker, maar niet anders. Ik ruik dus alleen nog maar 1 lucht in mijn neus. ben nog niet naar de huisarts gegaan,omdat ik het zelf zo vreemd vind, maar nu ik jullie verhalen heb gelezen weet ik dat ik niet gek ben en dat het meer voorkomt. Toch maar even een afspraak maken.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Vr Jul 03, 2009 8:13 pm 
Ik heb ook een vieze geur in de neus , echt een geur van rottend vlees lijkt het wel.
voornamelijk met warm weer treden de klachten op
ben al eens geopereerd aan deze kwaal , toen waren mijn neus amandelen aangegroeid en ontstoken ook hebben ze toen mijn neusholtes groter gemaakt ( in ieder geval iets in me neus )
de laatste dagen wordt het steeds erger en krijg ik er zelfs lichte hoofdpijn van en is me smaak totaal verdwenen en als ik iets sterks ruik zoals bijvoorbeeld koffie wordt de geur erger , zal eens een bezoekje brengen aan de huisarts met de oplossingen die reeds aangedragen zijn.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Ma Jul 20, 2009 6:21 pm 
Hallo,

Ook ik heb sinds een paar maanden een vies luchtje in mijn neus, bij mij is het zo dat het eten van mijn hondjes het zelfde ruikt als mijn urine, ontlasting, sigaretten rook, en luchtjes in de koelkast, ook proef ik soms die zelfde lucht,als ik iets eet, maar dat is meestal in de ochtend. Als mijn kleinzoon van 9 maanden bij me is dan ruik ik precies wanneer hij in zijn luier geplast heeft dan is dat zelfde luchtje er weer.
Ik ben bij een kno arts geweest hij heeft in mijn neus gekeken, kon niets vinden hij heeft me toen een prednizon kuurtje gegeven 10 pillen, want hij dacht dat er misschien een rest onsteking zou zitten. De kuur is al een paar weken af maar de lucht is er nog steeds. Hij zei er wel bij dat het misschien wel een jaar kan duren eer het over is.
Is er misschien iemand die hier vanaf weet tekomen graag zou ik dat willen weten.
mijn email is ingrid_heppener@hotmail.com
Ingrid


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Za Sep 05, 2009 10:11 pm 
Goh, Als ik dit alles hier zo lees voel ik me al wat beter, ik dacht dat ik zowat de enige was die last had van dergelijke aandoening.
Zowat twee jaar geleden is het bij me begonnen, reden totaal niet gekend. Wel had ik iets daarvoor na een vlucht van de US een enorme oorpijn, bleken al mijn bloedvaatjes in m'n oren te zijn gesprongen. Iets daarna begon ik steeds dezelfde geur waar te nemen, toen een kruising van brandwondenzalf en getalkte babybips. Geen hond die me geloofde!
Huisdokter vond niks maar stelde voor dat ik een afspraak met een NKO arts moest maken. Dit is er nooit van gekomen daar ik ondertussen een beetje in een sukkelstraatje van aandoeningen ben terechtgekomen, peesscheur, hernia's op diverse plaatsen, hielspoor, etc....
De geur kwam op de tweede plaats. Ondertussen is deze alleen maar toegenomen en heb ik ook regelmatig aanvallen van barstende hoofdpijn. In de verschillende reakties zie ik dat er nog personen hier last van hebben.
Zodra ik mijn rugoperatie achter de rug :mrgreen: heb ga ik zeker hiervoor naar een specialist en hoop ik wat wijzer te worden omtrent deze vreemde aandoening. Ik dacht steeds maar dat ik een soort van tumor in m'n hoofd had.
Ik zie nu de toekomst toch iets geruster tegemoet.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Wo Sep 09, 2009 8:37 pm 
Ik heb sinds twee dagen een metaalachtige smaak in mijn mond en een gruwelijke stank uit mijn neus. Er komt suikerziekte in de familie voor en ik laat me elk jaar daar op controleren en gelukkig zit ik altijd keurig met de waarden.
Geen diabetes dus.
Ik dacht hier wel gelijk aan omdat het bekend is dat suiker-patienten weleens last hebben van een aceton geur uit hun mond.

Maar de geur lijkt niet op aceton, ik kan eigenlijk niet zeggen wat voor geur het is, maar ik weet wel dat ik al twee nachten niet geslapen heb van die lucht. Ik dacht ook eerst dat het uit mijn mond kwam, maar ik ben erachter gekomen dat het uit mijn neus komt. Een heel penetrante geur.
Om even een vies praatje te houden, ik heb nooit vuil uit mijn neus, geen snot, geen bullenbakken.
Omdat ik het daar weleens benauwd van heb, heb ik destijds (een paar maanden nu) neusdruppels gekregen van de huisarts. (Beclometason). Dat is een verstuiver om de neusopening weer lucht te geven. Het helpt niet echt veel moet ik zeggen.
Nu heb ik zelf het idee dat er misschien een ontsteking zit, want de lucht is niet te harden.
Mijn man ruikt niets zegt hij. Ik hoop niet dat hij dat zegt om mij niet te kwetsen...maar ook mijn zus ruikt (bijna) niets. Die heeft heel dicht op mijn neus gezeten om te ruiken (hilarisch, dat wel), maar toen ik via de neus uitademde, rookt ze heel vaag iets. Hoe kan het dat ik zelf de lucht zo extreem ruik dat ik er niet van slaap?
Op mijn mondholte ben ik erg schoon, ik heb een waterpik, poetst 3 keer per dag mijn tanden, ik gorgel met mondwater en flos elke dag. Ik heb in mijn handen geademd en ruikt er niets raars. Toen ik wat voorovergebogen stond rook ik ineens dat het uit mijn neus kwam. Ik heb in het verleden erg veel last gehad van voorhoofd en bijholte ontstekingen, dus ik persoonlijk breng het daar toch mee in verband.

Ik ga binnenkort een afspraak maken met de dokter en zonodig zal ik hier vermelden wat het resultaat daar van is.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Ma Jul 26, 2010 9:32 am 
Hoi,

Ik heb sinds 2 weken een geur van uitlaatgassen van vrachtwagens. Heel vies. Dacht dat er vrachtwagens voor de deur en het open raam stonden te stinken op mijn werk, maar even later rook ik het op andere plaatsen ook. Ook hoofdpijn en verstopte neus, holtes dicht, denk toch een ontsteking.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Ma Jan 10, 2011 6:59 pm 
Drie jaar geleden had ik een geur van verbrand rubber/rottend bloemenwater in mijn neus.
De dokter raadde me aan te stomen, en mijn neus te sprayen. het hielp niets, en ik durfde niet meer bij anderen in de buurt te komen, totdat ik de dokter om een antibioticakuur smeekte, Ik kreeg het, en de stank was binnen een paar dagen weg.
Gisteravond begon het opnieuw :twisted: , ik wordt er misselijk van Nu heb ik maar gelijk een afspraak gemaakt bij de huisarts voor morgen, en ik hoop dat hij dit keer gelijk een antibioticakuur wil geven.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re:
BerichtGeplaatst: Wo Feb 16, 2011 7:22 pm 
bij mij loopt er net water uit mijn rechter neusgat.
Ik heb wel last van een cluster in het hoofd links tengevolge van een slechte trandingreep van tandarts Rens! De pijnen heet men ook wel de zelfmoordpijnen. Medicatie heeft gelukkig de pijn verminderd want anders zou ik niet langer kunnen en willen leven met drie aanvallen per dag (nacht)..
Het voelt als je ergste tandpijn maar dan in de volledige rechterzijde van het hoofd , van boven tot onder.
In ieder geval ruikt die lopende neus naar vieizgheid ja ik durf het bijna niet zeggen maar naar doods, bv een kadaver die rot..
erg he
of ben ikzelf aan het wegteren vanbinnen?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Vr Apr 29, 2011 7:16 pm 
Ik heb sinds een paar dagen een rare geur in mijn neus maar ook rare smaak in mijn mond een vreemd chemish luchtje niet echt acceton maar het komt er wel dichtbij.....nu ben ik al maanden lang verkouden woon in een vochtig huis..waar ze niets aan doen...daarom willen we ook verhuizen volgend jaar omdat ik ook artrose hebt en dat vocht er wijnig goed aan doet....heb wel een afspraak staan dinsdagmiddag bij de huisarts want ik ruik niets anders meer dan die vieze chemische geur waar ik hoofdpijn van krijgt en mijn eten smaakt me ook niet als voorheen.....heeft iemands soms tips????
alvast bedankt...groetjes anita
Gast schreef:
Ik heb sinds twee dagen een metaalachtige smaak in mijn mond en een gruwelijke stank uit mijn neus. Er komt suikerziekte in de familie voor en ik laat me elk jaar daar op controleren en gelukkig zit ik altijd keurig met de waarden.
Geen diabetes dus.
Ik dacht hier wel gelijk aan omdat het bekend is dat suiker-patienten weleens last hebben van een aceton geur uit hun mond.

Maar de geur lijkt niet op aceton, ik kan eigenlijk niet zeggen wat voor geur het is, maar ik weet wel dat ik al twee nachten niet geslapen heb van die lucht. Ik dacht ook eerst dat het uit mijn mond kwam, maar ik ben erachter gekomen dat het uit mijn neus komt. Een heel penetrante geur.
Om even een vies praatje te houden, ik heb nooit vuil uit mijn neus, geen snot, geen bullenbakken.
Omdat ik het daar weleens benauwd van heb, heb ik destijds (een paar maanden nu) neusdruppels gekregen van de huisarts. (Beclometason). Dat is een verstuiver om de neusopening weer lucht te geven. Het helpt niet echt veel moet ik zeggen.
Nu heb ik zelf het idee dat er misschien een ontsteking zit, want de lucht is niet te harden.
Mijn man ruikt niets zegt hij. Ik hoop niet dat hij dat zegt om mij niet te kwetsen...maar ook mijn zus ruikt (bijna) niets. Die heeft heel dicht op mijn neus gezeten om te ruiken (hilarisch, dat wel), maar toen ik via de neus uitademde, rookt ze heel vaag iets. Hoe kan het dat ik zelf de lucht zo extreem ruik dat ik er niet van slaap?
Op mijn mondholte ben ik erg schoon, ik heb een waterpik, poetst 3 keer per dag mijn tanden, ik gorgel met mondwater en flos elke dag. Ik heb in mijn handen geademd en ruikt er niets raars. Toen ik wat voorovergebogen stond rook ik ineens dat het uit mijn neus kwam. Ik heb in het verleden erg veel last gehad van voorhoofd en bijholte ontstekingen, dus ik persoonlijk breng het daar toch mee in verband.

Ik ga binnenkort een afspraak maken met de dokter en zonodig zal ik hier vermelden wat het resultaat daar van is.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Wo Jun 20, 2012 7:03 pm 
Een vrrag zou er een pil bestaan om minder alles te ruiken ik heb daar veel last van als men vrouw nog maar vaatwas open doe moet ik al kots honden stinken afloop was bak enz te veel om op te noem dit is niet leef baar groetjes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Za Sep 15, 2012 9:41 pm 
help ik zit al 4 jaar met het probleem help mij alstublieft ben naar vele dokters geweest en het ziekenhuis. Niks helpt als iemand de oplossing weet reageer dan aub.
Ik blijf bidden op de hoop van genezing


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Wo Jan 16, 2013 10:34 pm 
ans schreef:
help ik zit al 4 jaar met het probleem help mij alstublieft ben naar vele dokters geweest en het ziekenhuis. Niks helpt als iemand de oplossing weet reageer dan aub.
Ik blijf bidden op de hoop van genezing


Kijk hier eens op:
http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/reuk


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: vreemde vieze reuk
BerichtGeplaatst: Do Jan 12, 2017 10:21 am 
Offline

Geregistreerd: Do Jan 12, 2017 10:00 am
Posts: 1
:? Ik heb ook een vieze reuk s,nachts niet altijd maar met tijden, ik slik morfine tabletten ,weet niet of dat daar aan ligt, word er wel wakker van, ik kan niet thuis brengen wat voor geur het is het is chemisch of zo ik heb het nog nooit geroken die geur wie kan me helpen? want ik wil er van af ,het is echt goor.het maakt me ook bang.


Naar boven
 Profiel  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 22 berichten ] 


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: