Op dit onderwerp reageren  [ 125 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5
Auteur Bericht
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Zo Feb 13, 2011 3:07 pm 
aklar schreef:
heb regelmatig last van slokdarmkrampen met vreselijke pijnen in borst en kaak. ook begin ik hevig te transpireren. Gebruik Omeprazol en sinds kort ook magnesium tabletten. Dit helpt mij goed. ik slik 3x daags 1 tablet.tijdens een aanval kauw ik een tablet fijn en ook een maagtablet van het merk Frutin. Ik hoop jullie hierbij te kunnen helpen.

Inderdaad helpen magnesium bruistabletten heel goed.
Omeprazol of Nexium (waar ook omeprazol in zit) veroorzaken een magnesiumtekort.
Magnesium zorgt ook voor verlaging van de zuurgraad in de maag.
Pas op met teveel maagzuurremmende middelen tegelijkertijd.
Het kan dan voorkomen dat je maag helemaal geen maagzuur meer bevat.
Maagzuur helpt ook om ziekmakende bacterieën onschadelijk te maken.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 14, 2011 8:40 pm 
bij mij werkt het als ik een slok underberg neem. direkt doorslikken. doordat mijn maag dan een opdonder krijgt, doet ie meest weer normaal. volgens huisarts geen probeem zolang het niet te veel gebeurt. ik wil het eigenlijk niet promoten, maar bij mij helpt het echt.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 28, 2011 3:14 pm 
heb gisteren(27 maart) weer is aan de monitor gelegen
ik had zelf al aan gegeven dat het niet m'n hart was!
heb al ongeveer 4x op de hart bewaking gelegen
ze vermoeden nu(heb ik zelf al tig x aangegeven) dat ik slokdarm spasmen heb,dus slokdarm kramp

heb nu amlodipine gekregen
is daar iemand bekent mee en helpt het?
wordt gek van de aanvallen!!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Aug 16, 2011 1:38 pm 
Ik heb al sinds 4 jaar last van slokdarmkramp en inderdaad de eerste keer dacht ik ook dit is een hartaanval. Vreselijke pijn op de borst dat uitstraalde naar kaak en armen,het zweet liep in straaltje langs mij heen.Toen de pijn niet wegtrok de huisarts gebeld die mij een spuit gaf met diclofinac en die na een half uur terug kwam voor controle,toen was de meeste pijn weer weg. En mij mededeelde dat ik slokdarmkramp had gehad,ik wist zelfs niet dat het bestond. Ken verder ook niemand die het ooit heeft gehad,heb het sindsdien veel vaker soms wel 5 keer op een dag of midden in de nacht dan wordt ik wakker met die heftige pijn,maar ook wel eens onder het autorijden en dat is wat minder. Wat mij helpt is koud water in kleine slokjes en dan is het zo weer weg.Waar het van komt ik heb geen idee er zit ook wel eens een half jaar tussen en heb dan nergens last van en het komt altijd onverwachts ik voel het beslist niet aankomen het is er klapboem.Wel heb ik naderhand altijd een soort gekneusd gevoel in m'n borst en dat houd wel een dag aan.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Za Aug 27, 2011 9:15 am 
Alle verhalen die eerder hier zijn beschreven komen erg bekend voor. Ook ik heb het, nu 7 jaar al. De doktoren wilden eerst testen of ik kanker had, camera erin en nakijken maar die handel :shock: . gelukkig niks gevonden ;) . De slokdarmkramp wordt veroorzaakt door een ander probleem in je lichaam. Dit kan zijn bv kanker, scheur in je maagring, breuk in je middenrif en waarschijnlijk nog wel wat van die enge dingen. Als ik een aanval voel aankomen dan neem ik snel 2 paracetamol en een extra pil Omeprazol. Dan gelijk een kokend hete kruik op mn maag ( bij je zwaardvormig aanhangsel, waar je ribben eindigen). Warmte ontspant waardoor je slokdarm eerder rustig wordt !! Dat helpt mij in ieder geval zeer goed !! Wat ook kan helpen is een paar slokjes ijskoud water. dan krijgt je slokdarm een soort schrikreactie waardoor hij weer in de normale stand kan komen. Ik hoop dat anderen die dit lezen er iets aan hebben, proberen kan geen kwaad als je het nog niet gedaan hebt.

Succes en sterkte allen !!

Mvg John ;)


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Do Sep 15, 2011 9:02 am 
Hallo,

Mijn partner heeft reeds jarenlang in de nacht slokdarmkramp. Wij zijn erachter hoe dit komt.
100% van de gevallen heeft zij, binnen 2 uur voordat zij ging slapen, iets heel zoets heeft gegeten of gedronken. Een zoet borreltje of frisdrank, stuk taart of koek. Altijd als zij dit doet (dus ongeveer na 8 uur dat nog eten of drinken) dan krijgt zij in de nacht slokdarmkramp.

Een groot glas (koud) water in combinatie met een Rennie maakt dat het vaak maar eventjes duurt.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Za Okt 01, 2011 1:32 pm 
Jazeker! Ik ben allergisch voor noten en peulvruchten. Als ik hier een spoor van binnen krijg, dan krijg ik direct enorme krampen in mijn slokdarm! En ik kan de klok erop gelijk zetten dat het na 12 uur pas over is! Gedurende die tijd zo min mogelijk proberen te slikken, wat moeilijk is aangezien ik door de allergische reactie ook speeksel aan ga maken! Mocht ik iets meer binnen krijgen dan een spoortje... dan krijg ik koorts, ga spugen en ben ik echt heel ziek. Kortom; goed opletten wat ik eet! Gouden tip: een voedseldagboek bijhouden!! En hopen dat je bekende producten hun ingrediënten niet ineens wijzigen!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Okt 25, 2011 7:08 am 
Offline

Geregistreerd: Di Okt 25, 2011 6:55 am
Posts: 1
Ik heb ook sinds mijn bevalling slokdarmverkramping. De allererrsdte keer stond de ambulance voor de deur. Heb het nu 4 keer gehad en gister was het weer zover. Wat een vreselijke pijn doet dit. Het begint met een accute misselijkheid en binnen paar seconde komt de verkramping. Ik neem altijd meteen 2 paracetamol. Zo'n aanval duurt bij mij rond de 20 minuten en weet dan even niet wat ik met mezelf aan moet. Wat ik wel weet, is dat ik mijn ademhaling onder controle moet houden en zeker niet moet gaan hyperventileren. Ik heb al van alles geprobeerd, koud water, warm water. Ik heb de dag daarna last van maag, slokdarm, kan moeilijk rechtop zitten.
Maar ik vind het ook zo beangstigend, vooral de dagen na een aanval ben ik bang voor weer zo'n aanval.
Hebben meer mensen dit sinds de zwangerschap/bevalling?


Naar boven
 Profiel  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Okt 25, 2011 4:30 pm 
hallo iedereen met slok darm krampen , ik heb ervaren dat als je er last van hebt, je een glas bronwater met koolzuur moet drinken dan ga je vlink boeren en dat lucht enorm op, en als je ergens bent bijv, op visite dan vertel je het gewoon ,en dat je er niets aan kunt doen dan alleen het op deze manier proberen op te lossen de kramp kwijt te raken, VEEL SUCCES


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Dec 06, 2011 1:24 am 
Hallo
Ik heb jullie symptomen en ervaringen omgezet naar de structuur van http://www.mijnklachtenassistent.nl. Ook de medicijnen Adalat en Omeprazol heb ik toegevoegd, zodat iedereen hier zijn gebruikerservaringen gestructureerd kan delen, zodat dit in de toekomst voor iedereen doelgericht als oplossing kan dienen. Echt een fijne site.
Als je direct naar slokdarmkramp wilt gaan klik dan http://shar.es/okQcC


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Dec 06, 2011 9:27 pm 
Ben ook ooit per ambulance afgevoed omdat ik (wat later bleek) een slokdarmverkramping had

Als ik die nu voel aankomen drink ik direct 3 glazen koud water en schiet mijn slokdarm weer uit de kramp


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Wo Jan 11, 2012 2:13 pm 
Wat een herkenbare berichten. Ik heb inmiddels al zo'n 25 jaar last van slokdarmkramp. Soms dagelijks en soms slechts eens per jaar. Alle onderzoeken al gehad en diverse medicijnen. Tot nu toe zonder resultaat. Wat wel helpt is overgeven, dan neemt de druk op de maag af waardoor de pijn minder hevig wordt. Verder inderdaad half zittend proberen te slapen, bij voorkeur met de armen boven het hoofd.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Do Jan 12, 2012 8:44 pm 
mijn eerste aaval kreeg ik toen ik 32 was en ben nu 63 en heb er nog steeds last van.
ben na mijn eerste aanvallen naar de huisarts geweest en die zei dat het gewoon spierkrampen zijn.ben daarna nooit meer voor deze klacht naar de huisarts geweest.
bij mij is het zo dat de pijn altijd dezelfde weg neemt. vanuit de rechterkant van de keel en kaak naar het rechterschouderblad en de rechterkant van de borst.bij mij zijn het koliek krampen, ik voel het komen en de kramp wordt steeds erger tot het hoogtepunt en zakt daarna weer af en dat heel veel keer achter elkaar.
door dit forum weet ik pas dat het slokdarmkrampen zijn.
en inderdaad als je tegen iemand anders probeert uit te leggen dat je een aanval hebt en het zo vreselijk pijn doet kijken ze je aan met een blijk van waar heb je het over.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Za Jan 21, 2012 2:39 pm 
Hallo,

Ik ben ook al een paar keer met de ambulance weg gebracht naar de eerste harthulp ik had zo een pijn leek wel een hartinfarct.
Hart was alles goed mee heb toen maagonderzoek gehad alles was oke zuurmeting gehad bleek dat mijn maagzuur 2x te hoog was dus moet naar de mdl arts ik slik al jaren nexium40mg 2x per dag.
En nu komt het mooie ik heb overdag nergens geen last van de aanvallen beginnen iedere nacht rond half 4 en ze stoppen iedere morgen rond half 10 hoofdeinde staat omhoog en heb Nitroglycerine spray die moet ik gebruiken als ik een aanval krijg en die werkt meteen goed.
Wie heeft deze klachten ook alleen s`nachts wordt er doodmoe van ik slaap bijna niet meer en durf bijna niks meer te eten en te drinken.
Ik heb dit al een maand of 5 6
Kom ik hier ooit nog van af????

Groetjes Anita


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Zo Sep 22, 2013 12:07 pm 
Ik heb al jaren hetzelfde probleem met mijn slokdarm.
Wat mij erg goed helpt is dat als ik een slokdarmkramp voel aankomen ik snel water drink.
En wat mij super helpt is een flinke slok cola.
Ik moet dan flink boeren en de slokdarmkramp is dan snel verdwenen
Probeer het eens en wie weet helpt het.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Zo Okt 27, 2013 2:44 pm 
Ik had net, na enkele weken, weer een zeer pijnlijke aanval van slokdarmspasme/kramp. Tot in mijn keel en kaken trok de pijn. Afschuwelijk die pijn. Alsof je het aan je hart hebt!

Ik heb helaas kleincellige longkanker. Dit is bij toeval gevonden in februari 2013 bij de reumatoloog. Maar de zomervan 2012 had Ik al steeds steken in mijn borst en mijn de cardioloog niets vinden. Er bleken uitzaaiingen in de lymfklieren rondom mijn slokdarm te zitten, wat die krampen zouden veroorzaken. Nu zijn de tumor en uitzaaïngen weg en leg ik van controle naar controle in de hoop dat het weg blijft, maar raak echt in paniek als ik weer zo'n kramp aanval in mijn slokdarm heb. Dan huil ik vanuit mijn tenen soms. Zo'n pijn! Ik heb Isordil gekregen die hartpatiënten onder hun tong moeten leggen. Dit helpt voor mijn gevoel niet echt. Tramadol ook niet. Niets dat de aanval direct stopt. Volgende keer zal ik de tip om koud water te drinken eens proberen.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Do Okt 31, 2013 12:38 pm 
Ik herken hier zoveel van, ik ben ook (borst)kankerpatiente en ben al 3x per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd zonder dat hartklachtproblemen bleken. Nog geen onderzoeken naar de oorzaak van die slokdarmkrampen gedaan helaas, heb nu eerst maagzuurremmers om te proberen. Zou natuurlijk al erg blij zijn als het "alleen maar een probleem is van de slokdarm" i.p.v.ook een uitzaaiing van mijn borstkanker :shock: Mag ik jou een persoonlijk bericht sturen Susan met een vraag?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Zo Jun 01, 2014 12:52 am 
Offline

Geregistreerd: Zo Jun 01, 2014 12:37 am
Posts: 1
Ook ik heb sinds mijn 18e (nu 21 jaar geleden) last van slokdarmkrampen. Pas sinds 6 jaar is de diagnose achalasie bevestigd. Dat kwam noodlottig aan het licht toen ik noodgedwongen het ziekenhuis in moest omdat ik al 4 dagen niets binnenhield, een verstopping dus.ik heb sindsdien elk jaar een dilatatie en die bevorderen zeker de doorgang van voedsel. De laatste 3 jaren heb ik wel echter steeds frequenter aanvallen van slokdarmkrampen. Bij mij is het onvoorspelbaar wanneer dat optreed, zowel 's nachts als overdag, bij geen of veel eten.... Enz.
Het begint me echter dus wel steeds meer te beperken, ik heb soms enkele uren dat die kramp aanhoudt. Eigenlijk is de enige remedie dan tramadol en dan in zetpilvorm. Niet dat dat een ideale oplossing is, maar de onverdraagzame pijn wordt dan igg gedempt. Je kan me dan wel de rest van de dag opvegen.
Nu las ik onlangs dat ze in het AMC sinds vorig jaar een nieuwe behandelmethode, komt er eigenlijk op neer dat het vergelijkbaar is met de Heller operatie, met het grote verschil dat deze methode via de mond gedaan kan worden.
Zijn er misschien al mensen die deze methode hebben ondergaan, die iemand kennende dat heeft ondergaan, of er misschien gewoon meer vanaf weten?


Naar boven
 Profiel  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Jul 01, 2014 9:03 pm 
Wat herkenbaar dit. Ben nu 32 en heb er zo'n 12 jaar last van. Eten ging ook moeizaam maar de verkramping is verreweg het ergst. Nooit ga ik op pad zonder water, dat is het enigste wat schijnt te werken. En soms ( vooral snachts) ook niet. Dan houdt het wel een uren aan. 4 keer per nacht wakker worden van de pijn is erg vermoeiend. Na jarenlang onderzoek na onderzoek en weer met maagzuurremmers naar huis gestuurd stonden we er op doorverwezen te worden naar het AMC in Amsterdam. Specialisten op slokdarm gebied. 1 onderzoekje gehad en er kwam uit dat t toch achalasie is. 1,5 week terug eindelijk operatie ondergaan. Het in de lengte doorsnijden van de slokdarmspier met gevolg dat de kramp niet meer terug kan komen. Heb er enorm naar uitgekeken. Artsen en specialisten zijn er fantastisch. Toch heb ik sinds 3 dagen weer last. Eten gaat goed, fijn, maar niet de hoofdzaak. Baal enorm want had gehoopt dat na 12 jaar eindelijk de pijn weg zou zijn. Morgen maar weer bellen. De hoop dat het echt weg zal gaan neemt wel af.
Raad iedereen aan naar amc te gaan, dat wel. Ze herkennen het probleem, dat is al heel fijn, al zal het bij iedereen anders zijn. Wie weet komt t toch nog eens goed.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Jul 01, 2014 9:03 pm 
Wat herkenbaar dit. Ben nu 32 en heb er zo'n 12 jaar last van. Eten ging ook moeizaam maar de verkramping is verreweg het ergst. Nooit ga ik op pad zonder water, dat is het enigste wat schijnt te werken. En soms ( vooral snachts) ook niet. Dan houdt het wel een uren aan. 4 keer per nacht wakker worden van de pijn is erg vermoeiend. Na jarenlang onderzoek na onderzoek en weer met maagzuurremmers naar huis gestuurd stonden we er op doorverwezen te worden naar het AMC in Amsterdam. Specialisten op slokdarm gebied. 1 onderzoekje gehad en er kwam uit dat t toch achalasie is. 1,5 week terug eindelijk operatie ondergaan. Het in de lengte doorsnijden van de slokdarmspier met gevolg dat de kramp niet meer terug kan komen. Heb er enorm naar uitgekeken. Artsen en specialisten zijn er fantastisch. Toch heb ik sinds 3 dagen weer last. Eten gaat goed, fijn, maar niet de hoofdzaak. Baal enorm want had gehoopt dat na 12 jaar eindelijk de pijn weg zou zijn. Morgen maar weer bellen. De hoop dat het echt weg zal gaan neemt wel af.
Raad iedereen aan naar amc te gaan, dat wel. Ze herkennen het probleem, dat is al heel fijn, al zal het bij iedereen anders zijn. Wie weet komt t toch nog eens goed.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Jul 01, 2014 9:09 pm 
Bozzie schreef:
Ook ik heb sinds mijn 18e (nu 21 jaar geleden) last van slokdarmkrampen. Pas sinds 6 jaar is de diagnose achalasie bevestigd. Dat kwam noodlottig aan het licht toen ik noodgedwongen het ziekenhuis in moest omdat ik al 4 dagen niets binnenhield, een verstopping dus.ik heb sindsdien elk jaar een dilatatie en die bevorderen zeker de doorgang van voedsel. De laatste 3 jaren heb ik wel echter steeds frequenter aanvallen van slokdarmkrampen. Bij mij is het onvoorspelbaar wanneer dat optreed, zowel 's nachts als overdag, bij geen of veel eten.... Enz.
Het begint me echter dus wel steeds meer te beperken, ik heb soms enkele uren dat die kramp aanhoudt. Eigenlijk is de enige remedie dan tramadol en dan in zetpilvorm. Niet dat dat een ideale oplossing is, maar de onverdraagzame pijn wordt dan igg gedempt. Je kan me dan wel de rest van de dag opvegen.
Nu las ik onlangs dat ze in het AMC sinds vorig jaar een nieuwe behandelmethode, komt er eigenlijk op neer dat het vergelijkbaar is met de Heller operatie, met het grote verschil dat deze methode via de mond gedaan kan worden.
Zijn er misschien al mensen die deze methode hebben ondergaan, die iemand kennende dat heeft ondergaan, of er misschien gewoon meer vanaf weten?

Deze operatie heb ik dus ondergaan. Je moet ingeloot worden of ze via kijkoperatie via de buik of via de mond opereren. Ik heb de kijkoperatie ondergaan. 1,5 week geleden en het gaat erg goed. Even 2 weekjes rust maar verder prima. Jammer alleen dat t niet t gewenste resultaat heeft opgeleverd....


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Do Feb 05, 2015 3:55 pm 
Een hele late reactie maar ik herken dit volkomen!!
De andere reacties niet zo maar jou bericht zou mijn bericht kunnen zijn!

Adriana schreef:
Hallo ,
Bij mij is ook vastgesteld dat ik waarschijnlijk slokdarmkrampen heb, alleen als ik dat zo in dit forum lees, heb ik geen enkele van deze sympthomen. Bij mij gebeurd het als ik zit te eten, dan lijkt mijn slokdarm zich helemaal af te sluiten zodat ik zeker 5 minuten geen adem kan krijgen en ik echt naar lucht moet gaan happen,het is geen verslikking of zo, maar ik krijg puur geen lucht meer, ik heb ook al div onderzoeken gehad slikfoto maag/darm onderzoeken maar de dokters kunnen en konden niets vinden, herkent iemand deze klacht? Het is erg vervelend en er schijnt toch niets aan te doen te zijn. Soms voel ik het wel aankomen en dan stop ik met eten en wacht rustig af tot het weer wegebt, daarna eet ik dan voorlopig ook niets meer.

Groetjes Adriana


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Mei 05, 2015 8:43 am 
Beste iedereen,

Ook ik sinds een aantal maanden last van slokdarmkramp. Kwam uit het niets opzetten, ook niet in een periode van heftige spanning. Wel spanningen gehad in het verleden, maar dat is 3/4 jaar geleden. Krampen werden steeds erger. Naar de dokter geweest, eerst ook maagzuurremmers gekregen maar hier bleek ik allergisch voor te zijn. Gisteravond kreeg ik weer een aanval, toen spray onder de tong gebruikt die de arts had voorgeschreven. Haalde niks uit. Hele nacht weer pijn gehad tot smorgens aan toe (vanaf 22u tot 8u pijn).

Het gaat nu ook invloed hebben op mijn leven, nu al twee keer ziek moeten melden door deze krampen op werk. Vind ik verschrikkelijk. Niks helpt voor mijn gevoel, ik sport, ik eet gezond (fruit/groentes/niet vet). Medicijnen helpen tot nu toe niet. Wat nu??


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Feb 07, 2017 7:20 pm 
Dit helpt bij slokdarmkramp.

Op de meest onverwachte momenten werd ik overvallen door een slokdarmkramp (bijv. tijdens autorijden, 's nachts in bed, maar nooit bij het eten). De eerste keren was ik erg bang een hartaanval te hebben.

Ik ontdekte dat de aanval bijna onmiddellijk kalmeerde bij het drinken van koud (leiding-)water.

Verder ontdekte ik dat het regelmatig innemen van magnesium-supplementen (400 mg per dag) het probleem definitief aanpakt. Magnesium werkt in zijn algemeenheid tegen krampen. Verder lees je dat heel veel mensen een magnesiumtekort hebben.

Vroeger droeg ik altijd een flesje water bij me voor noodgevallen. Nu durf ik weer zonder water op stap.

Dus eerste hulp: water drinken;
Lange termijn oplossing: dagelijks magnesium.

Ik hoop dat sommigen van jullie er wat mee kunnen. Mij heeft het echt geholpen.

Groetjes, Annet


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: slokdarmkramp
BerichtGeplaatst: Di Mei 02, 2017 9:00 am 
Offline

Geregistreerd: Di Mei 02, 2017 8:51 am
Posts: 1
Dank voor magnesiumtip.
Welke vorm neem je? tabletten, olie of...?
Bij mij help water drinken altijd prima, maar dat moet je wel bij de hand hebben op onverwachte momenten.


Naar boven
 Profiel  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 125 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: