Op dit onderwerp reageren  [ 17 berichten ] 
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 03, 2006 12:00 am 
Beste hanneke,

ik heb precies de zelfde krachten als jij. kurk droge huid, exceem in gezicht (voorhoofd, oogleden , nek) en minder erge plekken over mijn hele lichaam. Douchen doet bij mij echter niet veel pijn (misschien helpt het als jeje voor het douchen insmeert met vaceline om de huid af te schermen), maar maakt mijn exceem wel erger. Ik baal ook van de plekken in mijn gezicht, ik voel me echt vies, vooral als mijn huid schilvert. ik schaam me rot!!!!

Dat jou dermatoloog je met een aantal zalfjes naar huis stuurd en verder niets voor je wil doen, is echt belachelijk, er zijn ontelbare oorzaken mogelijk voor exceem (kan aan je darmen liggen , allegien, immuun systeem, voeding, ect ect).

Hydrocortison is een type 1 hormoon zalf, de lichtste variant onder hormoon zalven (er zijn 4 types). Ik gebruik Triamconolon, een type 2 zalf. Niet goed voor je huid, en je mag het niet rond je ogen smeren maar het helpt wel heel goed. (dwz, ben er 2 dagen van af en dan komt het allemaal weer terug). Bij mij hebben stres en teweinig slaap een erg sterke invloed op mijn exceem.

Probeer eens je verwarming uit/lager te zetten en je bed elke 2 dagen te verschonen (huistof mijt?) ook dit helpt bij mij. hoe warmer en broeierig binnen in huis , hoe meer last ik heb.

als je msn heb en je wil je ei kwijt, moet je het maar laten weten.

heel heel veel sterkte en suc6,

tijs


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 08, 2006 12:00 am 
En ik maar denken dat ik de enigste was,

Ik heb precies hetzelfde.. Rood voorhoofd die wanneer het droog word ontzettend gaat schilferen. Alle 2 mn kanten van mn nek zitten onder de rode eczeem vlekken, dat geld ook voor onder mn ogen en mn wangen beginnen nu ook.

Ben al een paar keer naar de dokter geweest, ze schreef me een vettige vaseline voor en cutivate.. dit helpt niet, de vlekken worden steeds erger voor mn gevoel. 8 februari moet ik naar de allergoloog in oosterhout. Ik schaam me kapot, durf me nauwelijks te vertonen op straat of werk omdat iedereen vraagt of je niet goed bent en er slecht uit ziet.

Ik heb nog een pretnisolon kuur liggen, ik twijfel ontzettend deze in te nemen. Ik weet dat de vlekken "voorlopig" verdwijnen na de kuur.. maar als ik dan bij de allergoloog kom en mn vlekken zijn weg.. wat dan?

Het liefst neem ik m in want dan loop ik nog een beetje fatsoenlijk rond. Door mn vlekken kom ik ook gestresst over!

Groeten,

Kevin


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 08, 2006 12:00 am 
Hoi Hoi,

Ik heb soortgelijk jeukende vlekken in m'n gezicht. Voornamelijk in de hals, maar het slaat ook vaak uit op m'n wangen. Ik ben dus ook al bij de arts geweest en daarna naar de dermatoloog. Ik heb een pleistertest gekregen, maar daar is niets uitgekomen.

Ik gebruik nu het hele jaar door cutivate-zalf. Dit krijg ik van de dokter. Het helpt goed, want het houdt m'n huid vet. Maar ik snap ook niet dat er niets aan te doen is. De dokter zegt dat ik moet uitproberen met niet smeren en dan stress, nat en droog scheren, enz enz. Maar ik wil het gewoon niet terug, dus smeer braaf elke dag wat zalf.

Misschien kun je er naar vragen bij je huisarts.....?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 09, 2006 12:00 am 
Hoi Hanneke,
Je bent niet de enige hoor!

Probeer dit eens: bij je persoonlijk verzorging uitsluitend wassen met soya emulgaat, (kun je halen bij de apotheek) en water. Haar wassen met Neutraal shampoo, dit om alle mogelijke irritante stoffen van je lijf af te houden. Want het lijkt wel duidelijk dat iets je huid irriteert. In alle cremes en zalfjes die jij noemt zitten wel degelijk stoffen die ook kunnen irriteren. Dit weet ik uit ervaring helaas.

Waar ik zelf ook veel baat bij heb gehad is probiotica. Er zijn verschilllende merken van drink yogurt en zo die je in de supermarkt kunt kopen zoal danone, jacult, en zo maar veel beter is probiotica van het merk Orthica die je in de apotheek kunt kopen. Dit is een capsule en er zit veel meer van de goede bacterien in dan de andere soorten.

Als je al iets wil gebruiken om je huid een beetje vet te houden is vaseline een goede keus want er zijn geen allergies reacties van bekend, volgens mijn dermataloog.

En als laatste tip, blijf even van alles af waar parfum in zit!
Helpt dit niet, dan kan het zeker ook geen kwaad.

Success!
Nancy


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 11, 2006 12:00 am 
Hallo allemaal,
bedankt voor jullie reacties!!!
ik ga er mee aan de slag en jullie horen het resultaat!!!
groetjes hanneke


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 11, 2006 12:00 am 
Hey

Ik zou willen zeggen dat zalfjes waarin cortisone zit, helemaal niet goed zijn!!! Ze onderdrukken alleen, ze genezen niet, ze maken je huid dun en kwetsbaar. Dermatologen schrijven zulke zalven voor uit gemakzucht en omdat ze niet geloven in 'alternatieve' producten.
Niet gebruiken dus!! Je moet op zoek gaan naar de oorzaak, en die bestrijden, liever met natuurlijke producten. Echt waar, cortisone is geen oplossing, zeker geen langdurige. Kijk eens op www.eucerin.nl of gebruik natuurlijke producten van Dokter Vogel of Weleda. Eczeem kan ook een hormonale en/of psychische oorzaak hebben.
Ik weet wat jullie doormaken... eczeem in het gezicht is echt vreselijk, fysisch en psychologisch!

Good luck


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2006 12:00 am 
Ook ik ben een van de velen met het bekende probleem. Als kind heel veel last gehad van eczeem op de armen benen en hals, tot aan bloedens toe.
Nu, als gevolg van een aantal jaren gestresst leven, is het dubbel zo dwars teruggekomen en nu ook in mijn gezicht, vooral rondom de ogen maar er komen steeds meer plekken bij. Branderige, schilferige, rode en jeukende plekken. Inderdaad, je schaamt je kapot. Maar ja, wat kan jij er aan doen, het is nu eenmaal zo.
Van de huisarts krijg je zalfjes, dat helpt even en komt dan weer lekker terug. Dan maar naar de dermatoloog zegt de huisarts. Intussen staat de tijd niet stil en via internet(allergieplein.nl) heb ik tips gevonden om Bioresonantietherapie, de zgn. Mora - methode te gaan volgen. Dit ben ik dus nu aan het proberen. Ik heb nu de eerste behandeling gehad, mijn lichaam is "doorgelicht" en heb valeriaan/melissecapsules meegekregen om tot rust te komen, levertraancapsules om de lever te ontgiften en een poeder om de darmflora in evenwicht te maken.
Op dit moment ben ik dus aan het ontgiften en dat is duidelijk te merken. Mijn gezicht is nu branderiger en roder dan ooit, heb ontzettend veel jeuk, is ook ontzettend vermoeiend. Ik moet het dus gewoon even rustig aan doen. Ik ben ervan overtuigd dat dit alles gaat werken. Maar ik heb pas een behandeling gehad, er volgen er nog vier of vijf dus we zijn er nog niet. Ik houd jullie op de hoogte!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 23, 2006 12:00 am 
Hallo allemaal.

Ik heb een tip voor jullie, probeer dode zee produkten en laat je
daar goed bij informeren. Het is een goed produkt en bij reform-zaken te koop en bij schoonheidsspecialisten. Tea tree producten
zijn ook goede producten voor diverse behandelingen.
Zelf ben ik niet zo'n voorstander van hormoon producten en zeker
niet van de bijwerkingen.
Een tip voor droge plekjes die jeuken voordat je naar bed gaat wat
sudocrem opdoen en enkele keren herhalen dat werkt bij mij prima.
Dit product is gewoon te koop bij de drogist en niet duur.

Ik wens jullie veel succes.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 27, 2006 12:00 am 
Die Eucerin zalf heb ik ook geprobeerd. Werd het alleen maar erger van.
Wat voor de een helpt, helpt voor de ander niet, dat blijkt maar.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 27, 2006 12:00 am 
Ik heb al een tijd weer een heftige eczeem in mijn gezicht. De smeerseltjes van de huisarts werken niet. Vandaar dat ik op allerlei andere middeltjes ben terecht gekomen. Dode zeezout, vaseline, zinkzalf. Het beste helpt me nog zinkzalf. De rest doet niks.
Ik had deze week erg veel last van mijn mond en kin. Dat wil maar niet weggaan en werd steeds erger. Ik heb toen de cardiflor creme van VSM gebruikt. Daar kreeg ik een acute allergische reactie op. Mijn lippen en kin werden steeds dikker en branderiger. Nu heb ik een prednisolon kuur van de dokter. Die slaat wel aan. Ik hoop dat als het terug gaat naar een bepaald niveau ik het weer kan onderhouden met de gewone eczeemzalfjes.

Ik geloof niet dat het te genezen is. De ene keer is het wat ernstiger dan de andere keer. Ook in het alternatieve heb ik echt al van alles geprobeerd. En ook dat helpt maar tijdelijk. Ik heb het nu al 37 jaar, mijn leven lang. En ik ben altijd blij als het met de gewone zalfjes onder een bepaald nivo blijft en het niet zichtbaar is in mijn gezicht.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 22, 2007 12:00 am 
Hey, en nog iemand met hetzelfde probleem.
Als kind veel exceem bij elleboog en knie holtes.
Ik ben bijna 17 en heb nu sinds 2 jaar exceem op mijn gezicht. Op een dag werd ik wakker met een kurkdroog strak gezicht en ben toen naar de huisarts ermee gegaan. Hij heeft mij een protect zelf gegeven die het alleen maar erger maakte omdat de sterkte te hoog was. Ik ben toen ( via een kennis van mijn moeder die in de VU werkte ) door verwezen naar de eerste hulp. Deze kennis kon mijn gelukkig wel helpen en ik kreeg antibiotica, Fucidin en Emovate zalf. Deze zalfjes werkte tot een moment heel goed. Ik moest het langzaam afbouwen en dan zou het weg moeten gaan. Ook kreeg ik plakkers op me rug met stofjes en 20 prikken met kruiden. Ik was allergisch voor boompollen (had ik al als kind) en honden (heb geen hond). Meer kwam er niet uit. Ik ben er nu zelf achtergekomen dat ik allergisch ben voor tomatensaus en gewoon conserveermiddelen, omdat daar kruiden inzitten die mijn huid niet aankunnen. Het beste voor mij dat werkt is: HEEL VEEL WATER DRINKEN. Het zuiverd de huid en helpt de droogheid van je huid. Ook smeer ik Nivea creme op mijn gezicht wat het heel soepel maakt. Ik heb hooikoorts dus in de zomer gaat mijn huid lekker broeien en enorm branden, waardoor ik weer lekker ga krabben. De ergste plekken in mijn gezicht zijn: voorhoofd, oogleden, rond mijn mond en sinds kort ook mijn nek en benen. Mijn nek en benen zijn er (nog)niet zo erg aan toe, maar jeuken wel enorm van de droogheid. En smeer ik nu sinds een paar dagen ook maar in met mijn wondermiddel Nivea.

Wat is het.. zullen we daar ooit een naam voor hebben?

Iedereen sterkte ermee verder!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 23, 2007 12:00 am 
hallo allemaal, ik weet er alles van heb dit ook sinds een paar jaar ( ben 54 nu). Bij mij is het in mijn gezicht, en dan vooral rond mijn mond, lippen, neus en kin. Ik dacht eerst aan hormonale verandering gezien mijn leeftijd. Allerlei zalfjes geprobeerd van arts tot specialist maar niets helpt. En in de tussentijd steeds maar kijken waaraan het zou kunnen liggen van eten, verzorging etc. Ik gebruik geen tomaten/en of sap meer. Alles waarin parfum zit mijd ik ook, dus neutraal shampoo, bodymilk en zeep daar gaat het een heel stuk beter mee. Het brand dan niet zo erg meer in combinatie met water. En als het eindelijk gaat schilferen dat gebruik ik zoete olie (heel weinig), bij de apotheek te verkrijgen voor ongeveer 6,- euro. Verder in en periode wanneer ik er geen last van heb gebruik ik iets van Biodermal menodag en nachtcreme, want allerlei dure cremes'kan ik niet verdragen. Momenteel heb ik het ook weer, stress door werk en toch weer eens iets gegeten waar tomatensaus in zat, dat allemaal in dezelfde week. Ik dacht het kan nu wel weer, want ik had er een tijdje geen last van.
Ik hoop dat er iemand wat aan heeft, en verder een ieder veel sterkte.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: Jeuk en een brandende gevoel
BerichtGeplaatst: Wo Aug 13, 2008 3:23 pm 
Probeer Cardiflor Cremé van VSM, helpt Goed tegen een droge huid, ik zit zelf vaak onder eczeem in mijn gezicht gepaard met rode vlekken (Schilferig) Schaam me ervoor heb veel middeltjes uitgeprobeerd (Dr.vogel biorfoce, vette creme,s (cetamagrol creme) helpt wel tegen droogheid van de huid maar de rode vlekken blijven zichtbaar,

En heb na een lange tijd zoeken wat eindelijk goed werkt tegen de droge huid, en schilferige rode vlekken met cardiflor creme werkt het na 1 dag al zichtbaar en binnen 2 weken zo goed al verdwenen en blijven smeren, Gebruiken als dagcreme voor een gevoelige huid! Succes Ermee!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: Jeuk en een brandende gevoel
BerichtGeplaatst: Ma Sep 29, 2008 9:25 am 
Hallo Josje en anderen,

Mijn ervaring met niveacrème is ook goed. Het camoufleert wat, verzacht en het plakt de schilfertjes vast zodat ze niet in mijn ogen komen, want dat doet erg zeer.

Bij mij is jaren geleden psoriasis vastgesteld, en ik heb ook veel alergiën, maar ik heb ook het Syndroom van Sjögren waardoor de huid uitdroogt.

Dus wat de preciese oorzaak is weet ik niet. Wel dat ik al ver kom met vaseline en nivea. En als er een schimmelreactie is, omdat een droge huis vatbaar is en dit medeveroorzakt kan worden als ik weer eens antibiotica moet nemen is me miconazol aanbevolen.

Sudocreme is een prettige creme maar die werkt niet goed bij mij.
Het is logisch dat het bij iedereen verschillend uitpakt, we zijn ook allemaal anders.

Wens jullie sterkte en succes met de behandeling.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Jeuk en een brandende gevoel
BerichtGeplaatst: Ma Sep 29, 2008 5:29 pm 
Hoi Allemaal,

ik ben blij dat deze website bestaat.Bedankt voor al jullie informatie! Ik heb zelf 3 jaar geleden te horen gekregen dat ik allergisch ben voor colofonium. Van het ziekenhuis heb ik een folder meegekregen met wat informatie. Ik heb het op mijn hoofd (onder mijn haar) gezicht en nek. Het zit meeste op mijn nek. Hoe meer stress des te meer bulten ik krijg. Ik heb nu tot 2 keer toe een allergische aanval gekregen tijdens het sporten. Ik zacht dat het kwam door de transpiratie. Binnen een mum van tijd zat mijn hele lichaam onder de bulten. Ze lijken op brandweernetel plekken wit en gezwollen. Ik kreeg haast geen adem meer tijdens de aanval. Binnen een half uur was alles over. De bulten/vlekken en jeuk trokken gelukkig ook weg. Wel ben ik nu heel erg bang voor zo'n aanval.Wie van jullie heeft wel eens zo'n aanval gehad? Het kwam denk ik door het tennisracket.Ik hoor graag van jullie.

groetjes Ella


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel: Re: Jeuk en een brandende gevoel
BerichtGeplaatst: Ma Feb 13, 2017 1:03 pm 
Bij mij werkt VSM cardiflor heel erg goed. Ik heb eczeem op mijn gezicht, rond mijn ogen, op mijn wangen en rond de mond. Rood en schilferig. De vsm creme brengt het direct tot rust. Ik gebruik het nu 4 dagen.
Daarnaast ben ik sinds ruim een maand onder behandeling bij een mesoloog. Dat werkt ook. De mesoloog checkt mijn lichaam en geeft dan voedings en suplement advies (homeopatisch). Veel uitgebreider en vollediger dan bv een orthomoluculair specialist.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 17 berichten ] 


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: