Reactie plaatsen
Gebruikersnaam:
Titel:
Berichtinhoud:
Je bericht hier ingeven, het mag niet meer dan 60000 tekens bevatten. 

Smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Lettergrootte:
Letterkleur
Opties:
BBCode is AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies zijn AAN
BBCode uitschakelen
Smilies uitschakelen
Ontleed niet automatisch de URLs
Tik in het vak hieronder het cijfer één.
   

Onderwerpoverzicht - taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-
Auteur Bericht
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Stop eens met melk drinken en kaas eten allemaal. Waarschijnlijk is het dan allemaal opgelost voor de helft onder jullie.
Meisje22 schreef:
Ik ben een meisje van 22. Ik heb het probleem nu al sinds twee jaar. Altijd het gevoel slijmen in de keel te hebben. Ik moet ook constant mijn keel schrapen.

Ben er voor naar de dokter geweest en die zei dat ik een bronchitis had. Daarna met de antibioticakuur ging het niet over. Dan nog een aantal keer naar de huisarts, maar niets hielp. Ik ben dan maar op eigen houtje naar de nko arts gegaan. Die vertelde me dat ik allergie heb voor huisstofmijt en dat ik stembandknobbels had.
Heb 9 maanden logopedie gevolgd en neusspray en pilletjes genomen voor de allergie. Het hielp maar een beetje.

Dan hoorde ik zeggen van mijn logopediste dat maagzuur ook aan de oorzaak zou kunnen liggen. Dus ben ik in november 2011 naar de dokter geweest voor een gastroscopie. Die vertelde me dat ik een slokdarmontsteking had maar dat deze na twee maanden moest weg zijn met de pilletjes (pantomed 40mg). Ik pak deze nog steeds, en het is nog niets beter.

Ik ben twee weken geleden naar een nieuwe huisdokter geweest en zij denkt dat ik bronchiale hyperreactiviteit heb. Dat mijn kleine luchtwegen namelijk op alle prikkels reageren (koude, warmte, mist, huisstofmijt, rook, lachen, wenen, praten,...).
Nu pak ik sinds twee weken een puffer (Symbicort 160mg).
Ik pak ook nog steeds mijn pantomed 40 mg en mijn neusspray Avamys.

Na drie weken mijn puffer te gebruiken moest ik verbetering opmerken, ik merk deze een beetje op, maar als ik 's avonds in bed kruip, heb ik er terug last van. Volgens mij omdat op de slaapkamer heel veel huisstofmijt terug te vinden is. Mijn nieuwe huisarts is van plan me door te sturen naar een longarts...

Weer een nieuwe dokter en waarschijnlijk weer iets nieuw?
Ik word er gewoon gek van! Ik hoop dat ze iets vinden hiertegen... :(
Bericht Geplaatst: Vr Mrt 17, 2017 12:54 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Hey Cke, ik herken jouw verhaal!!
Ik had er in m'n (3) zwangerschappen heel wat last van en nu plots terug, ben nu wel niet zwanger...

Ik heb een atrofische gastritis (chronisch), maar heb nooit echt reflux 'gevoeld', bij mij uit zich dat meer in een pijnlijke maag. Ik neem daarvoor elke dag 40 mg panthomed (helpt meestal, maar niet altijd).

Ik ben van nature wel een nerveus persoon, met een zware rugzak (verleden) en zou daar ook aan kunnen liggen, misschien is die 'spanning' wel de boosdoener? Nu, het voelt wel echt aan als een brok 'slijm'!! Hoe meer ik erover denk, hoe overtuigder ik word dat het 'maar dat' is...
Ik zat er eerst wel mee in, door m'n 'zwakke' maag en verhoogde kans op kanker.
Ik merk trouwens ook dat citroen de klacht tijdelijk iets mindert...

Iemand nog huismiddeltjes? Of iemand die kan zeggen of het middel acetylcysteine werkt tegen dat gevoel?

Cke, hou je mij op de hoogte hoe het bij jou is afgelopen? Of je al dan niet een diagnose kreeg?

Dankjewel!!

Groetjes
Bericht Geplaatst: Zo Aug 16, 2015 8:29 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Ik heb alle reacties, zorgvuldig gelezen want ook ik heb ontzettend veel last van slijmen (doorschijnend) die in mijn keel blijven 'hangen' en ik moeilijk doorgeslikt krijg, ik schraap mijn keel, trek het slijm van de neus naar beneden om het uit te spuggen in een zakdoekje of toilet e.d. Maar het is soms zo erg dat ik ervan moet kokhalzen en zelfs braken. Meestal begint dit na de maaltijd, vooral als ik iets zoets of melk e.d heb gegeten. Maar 's ochtends kan het zich zelfs al voordoen nog voor het eten bij het poetsen van mijn tanden. Kokhalzen, braken echt niet leuk. Mijn dokter denkt dat het mogelijks stressgerelateerd is, maar heeft me toch doorverwezen naar een NKO arts. Iig, ik heb dit vroeger nog gehad, maar toen was ik telkens zwanger (en had ik ook vaak last van maagzuur) en als ik alles hierboven zo lees. Ik heb nu ook al geruime tijd last van brandend maagzuur en dus die taai slijmen, maar deze keer ben ik zeker niet zwanger. Ik snap dan ook niet wat de oorzaak zou kunnen zij van mijn wansmakelijk probleem. Ik durf op den duur niks meer te nuttigen als ik in gezelschap ben, of tijdens de lunchpauze op het werk (zonder ik mij af) omdat ik nooit weet wanneer ik weer een serieuze opstoot zal krijgen. Als ik niks eet, en dus gewoon werk of dingen doe gedurende de dag, heb ik er op zich (behalve dan 's ochtends wanneer de 'overproductie' naar mijn gevoel op gang komt) er geen last van, maar wel voornamelijk als ik iets eet. En ik weet ondertussen dat zoet een trigger is, maar das lang niet alleen zoet en daar ben ik dus nog helemaal niet uit wat allemaal aanleiding kan geven. Ik ben sedert enkele jaren ook een heel pak verzwaard buiten vroeger (en dat had ik ook tijdens mijn zwangerschap) ligt het daar dan aan (overgewicht) ? Ik weet het allemaal niet meer.
Bericht Geplaatst: Vr Jan 16, 2015 10:01 am
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Ook ik heb de laatste weken last van taai slijm en verstopte neus.Bijkomend ook nog de oren verstopt zitten.Toch maar eens naar de huisarts gegaan en bloed laten prikken. kreeg net de uitslag binnen en blijkt overduidelijk een huisstofmijt allergie te hebben.
Als ik nu terugkijken naar de afgelopen jaren heb ik altijd in het voorjaar en vooral het najaar deze problemen gehad :cry:
Hoe dan ook toch blij dat ik nu weet waar het aan ligt,zodat ik nu gericht medicatie kan nemen.
Bericht Geplaatst: Wo Nov 26, 2014 3:59 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Bita schreef:
En Michael, helpt de appelsien nog steeds??

michael schreef:
Ik ben een jongeman van 25 jaar en sukkel hier al heel mijn leven mee.
Tot onlangs heb ik me laten vertellen dat als je dagelijks een appelsien eet of verse citroensap drinkt je er zo vanaf bent.
Van citroen kon ik het geloven dat het je keel schraapt :D (maar is moeilijk vol te houden)

Nu eet ik al bijna 1 jaar elke morgend een appelsientje en rara
Al die problemen waar ik al van klein af met zat zijn allemaal verdwenen.
Toch wel een beetje bij stilstaan dat je je hele leven naar dokters en apotheken loopt om er vanaf te komen en dat het gwn te verhelpen is met 1 appelsien elke morgend ;)
Bericht Geplaatst: Ma Sep 15, 2014 9:44 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Ik zit ook al heel lang met het taai-slijmprobleem, al is het door de jaren heen wel minder geworden doordat ik bepaalde leef- en eetgewoontes heb aangepast. Door experimenteren en onderzoek op internet heb ik ondertussen wel een theorie over de oorzaken en aanpak waar jullie misschien wat aan hebben.
In het kort denk ik dat een chronisch ontstoken keel/slokdarmslijmvlies ervoor zorgt dat ons keelslijm zo dik en taai is en dat de keel zo snel geïrriteerd aanvoelt en tot hoesten leidt. Dat het slijm dik en taai wordt, is misschien een gevolg van de ontsteking of anders een manier van het lichaam om de keel-/slokdarmwand beter te beschermen tegen irritaties. Medicijnen die symptomen bestrijden, zoals slijmoplossers, zijn denk ik geen goede oplossing omdat die de oorzaak niet aanpakken. Ontstekingsremmers (zoals Ibuprofen) zouden wel een kortetermijnoplossing kunnen zijn, als de klachten hevig zijn (en bij mij werkt dat ook inderdaad), maar die wil je niet voortdurend gaan slikken (niet doen dus). De corticosteroïden die door artsen regelmatig voor dit soort klachten worden voorgeschreven, werken ook ontstekingsremmend, maar die zijn ook niet bedoeld om permanent te gebruiken en bovendien ook weer alleen symptoombestrijding.
Kortom, hoe komt die ontsteking daar en hoe kom je d'r af? Ik denk dat de reflux van maagzuur (het opkomen van maagzuur in de slokdarm) de grootste boosdoener is en dat hoesten en keelschrapen het geïrriteerde slijmvlies mede in stand houdt. De beste weg naar genezing (maar mogelijk wel een moeilijke) ligt dus in het aanpakken van die reflux (vergeet de hoestdrankjes, zuig liever op mini-dropjes zonder suiker bijvoorbeeld). Reflux (ook wel brandend maagzuur genoemd) kan veel verschillende oorzaken hebben: het niet goed sluiten van de sluitspier tussen slokdarm en maag, voedselgerelateerde oorzaken, overgewicht, sporten, verkeerde zit/lighouding, roken, bepaalde medicijnen, etc. (zie elders op internet voor een volledige lijst). Laat om te beginnen de zwaartekracht helpen om je maagzuur in je maag te houden: zit zoveel mogelijk rechtop en zet het hoofdeinde van je bed op een paar bakstenen. Vermijd zware maaltijden (eet 's avonds na zes uur of zo liefst niets meer, als je dat kunt), en vermijd vet eten, koffie, alcohol, chocola, koolzuurhoudende frisdrank, vruchtensap etc. Eet ook voor het sporten liefst zo weinig mogelijk.
Ook vermeldenswaard is de mogelijkheid dat je een voedselintolerantie hebt: als je vaak een opgeblazen gevoel hebt en veel moet boeren (waardoor ook reflux kan ontstaan) dan kan dat mogelijk komen door fructose-malabsorptie, een lactose-intolerantie en/of een histamine-intolerantie. Fructose zit vooral in suiker, fruit en fructosestroop (dat als zoetmaker in o.a. koek, frisdrank en zoete yoghurtproducten zit): als je na het drinken van sinaasappelsap met een opgeblazen gevoel zit, probeer dan eens een paar dagen uit of het weglaten van zoveel mogelijk suiker/fructose uit je dieet effect heeft (je merkt het heel snel als het zo is). Hetzelfde geldt voor melkproducten (bevatten lactose): leidt consumptie tot een opgeblazen gevoel, minder dan je gebruik ervan (en probeer eventueel alternatieve bronnen van eiwitten en calcium te vinden). Een histamine-intolerantie ten slotte, geeft niet alleen een opgeblazen gevoel maar ook veel te veel maagzuur: heb je vaak brandend maagzuur of moet je wel eens overgeven na het consumeren van rode wijn, chinees eten of ander hartig (gefermenteerd) voedsel zoals worst, kaas, zoutjes, of combinaties daarvan, etc. dan heb je wellicht een histamine-intolerantie. Enfin, je raadt het al, minder histaminerijk voedsel gaan nuttigen is dan het devies.
Persoonlijk heb ik het onmogelijk gevonden om volkomen gezond te gaan eten, maar door de jaren heen is het wel gelukt om stap voor stap steeds verder te komen. Stop bijvoorbeeld eerst helemaal met alcohol en eet na het avondeten niks meer en drink dan bijvoorbeeld water. Probeer dan producten die een opgeblazen gevoel geven te vervangen door iets wat ook lekker is, maar minder problemen geeft. Eet meer verse producten en groenten en minder kant-en-klare dingen en minder kruidig en vet, en bekijk of fruit(sap) de problemen verergert of niet: het ene fruit is ook het andere niet.
Ik zou overigens aanraden geen maagzuurremmers te gebruiken, want maagzuur heeft wel een functie en zonder ben je misschien bevattelijker voor bacteriële infecties via rauw of anderszins bacterierijk voedsel.
Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen en laat het vooral op het forum weten als je ontdekt hebt dat bepaalde tips of andere eetgewoonten inderdaad helpen.
Bericht Geplaatst: Ma Sep 15, 2014 3:56 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Advies sinusitis schreef:
Beste allemaal,

Als je last hebt van je sinussen (vaak gepaard met taai, dik slijm, branderige ogen en soms hoofdpijn) is de raad op deze website wat mij betreft nuttig:

http://www.apotheekphlippo.be/sinusitis.html

Het is naar mijn mening één van de weinige websites die juiste en redelijk uitgebreide informatie over dit probleem verstrekt. Wat betreft het homeopathie gedeelte, daar kan ik niets over zeggen want dat heb ik (nog) niet uitgeprobeerd, maar daarvan wordt vaak gezegd "baat het niet, dan schaadt het niet".

In aanvulling op het voedseladvies op de website zou ik ook aanraden koffie en zwarte thee te schrappen, ik drink dat ook (bijna) niet meer en heb het vervangen door kruidenthee (tijm, kamille, salie, ivm met hun eigenschappen). Ananas schijnt ook goed te helpen tegen dit probleem. Vreemd maar er lijkt inderdaad een verband te kunnen bestaan tussen sinusitis en je dieet.

In ieder geval zal het voedseladvies pas echt helpen nadat je het een behoorlijke tijd hebt vol gehouden... en als je het leest is het eigenlijk gewoon een dieet.. :-( maar goed, voor wat hoort wat...

Stomen met kamille en eucalyptus doe ik zelf ook, en dit is iets wat opmerkelijk genoeg niet alle artsen je adviseren. Dit helpt goed, omdat de warme lucht stijgt tot hoog in je sinussen, waar neussprays niet bij kunnen komen.

Verder noemen ze op de website ook Echinaforce (bestaat in pillen of alcoholische druppels), een weerstandverhogend kruid en dat helpt echt heel goed.

Daarnaast is het goed om te kijken hoe het met de luchtvochtigheid op je werkplek gesteld is. Als je in een afgesloten ruimte zit zou je een lucht bevochtiger neer kunnen zetten, dit voorkomt dat het slijmvlies teveel uitdroogt. Anders regelmatig even een neusspray gebruiken.

Ik heb nu al bijna een jaar deze klachten en baal er echt van, je wordt er moe van en ik kan helaas niet meer in zwembaden zwemmen, omdat het chloor in het water van zwembaden de klachten versterkt. Het is ook irritant minstens 3 keer per dag met zout water te moeten spoelen, met name op het werk... Ik heb aanvankelijk ook anti-biotica voorgeschreven gekregen, maar dat heeft niet geholpen. Mocht je in Italië zijn of komen, dan kan ik je aanraden de Isomar spray eens te proberen. Die is in Nederland niet te krijgen en dat is een zoutwater-oplossing maar met een veel krachtigere pomp dan de gangbare sprays en de zoutwater-oplossing komt dus verder in de holtes. Een Duitse vriendin van mij die apotheker is zweert er bij, heb er zelf net 3 van gekocht en het werkt inderdaad prima. Als ik net gegorgeld heb met zout water en mijn neus grondig schoon heb gemaakt en ik gebruik de Isomar spray daarna, komt er toch direct nog weer slijm naar beneden. Bodemloze put... :-S

Mocht je nog een goede tip weten of een andere website met goede informatie dan houd ik mij graag aanbevolen!

Hartelijk groet en veel sterkte allemaal,

Bregt


Terug kerende benauwdheid gaat tussen de oren zitten en is iets wat paniekaanvallen, claustrofobie, nachtmerries, slapeloze nachten geeft en heel je leven kan beinvloeden. Ik heb al mijn hele leven last van een stroperige brij van slijm dat langzaam in de keel zakt en een altijd opgezet slijmvlies. Ik ben nu geopereerd aan mijn neus met een viervoudige ingreep en het gaat een stuk beter maar het taaie slijm blijft en de paniekaanvallen zullen misschien minder worden omdat mijn neus nu beter open staat.

Zoutoplossing kun je opzuigen met je neus vanuit een kopje maar dit is lastig en een onnatuurlijke handeling. Bij de apotheek verkoopt men een speciaal spuit systeem voor +- €8,00 hiervoor. Zelf heb ik de instruktie gekregen van mijn KNO arts om met een 10cc injectie spuit en een mok gevuld met een warme zout oplossing te spoelen. Het is de kunst om de spoeling er dan weer via de mond er uit te gooien. Hierbij blijft er steeds slijm los komen en als de mok er helemaal doorheen is dan is alles losgeweekt en weggespoeld. Als je stopt naar een paar keer proberen werkt dit averechts omdat je dan slijm hebt losgeweekt wat nog niet is afgevoerd, resultaat = extra benauwd.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt,
ASDned
Bericht Geplaatst: Wo Aug 06, 2014 8:57 am
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Gast schreef:
ben blij dat ik niet de enigste ben wat me wel verontruste was dat iemand schreef dat een meisje is gestorven aan taai slijmziekte klopt dit ? heb nog nooit gehoord dat je hiervan kan sterven?


Ja, dat kan zeker, maar niet van het slijm waar we het hierover hebben, dat meisje is gestorven een de ziekte CF, oftewel taaislijmziekte. Dat is een ziekte die ongeneeslijk is met een levensverwachting van rond de 30 jaar, omstreeks dan. Vele vele malen erger qua slijm, dan wat hier beschreven wordt. Maak je geen zorgen, dat is hier niet aan de orde.
Bericht Geplaatst: Ma Jun 02, 2014 2:23 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Alle geraffineerde suikers/ producten met suiker geven slijmvorming, net als melk.
Yoghurt kun je gerust eten, maar zoet het dan met een natuurlijke suiker. Roomboter is ook geen probleem, zelfs beter dan margarine.
Honing (echte, die niet verhit is, is ook goed voor je keel. Sinds ik iedere dag wat koudgeslagen/ koudgeslingerde honing neem heb ik geen keelontsteking meer gehad. Maar wel slijm bij snoepen en het gebruik van koemelk. (geitenmelk is wel oké, daar bak ik pannenkoeken mee)
Wat wel mag is:
Mais/ rijst/ spelt stroop
ahornsiroop
appeldiksap
honing
cocosbloesemsuiker
stevia (goede pure stevia)
fruit en gedroogd fruit
Pas op met alcoholische dranken, deze bevatten ook veel suikers en de gist veroorzaakt candida. Dit is ook zo met citrusfruit, heel gezond, maar bij een candidainfectie even minder gebruik van maken, en dan ook niet al te veel zoet fruit eten (geen trossen witte druiven bv)
Maar wanneer je weerstand goed is (je de candida overwonnen hebt) en je niet meer snoept kan je weer alle fruit eten.
Candida is heel hartnekkig, wanneer het eenmaal in je lichaam zit kom je er niet meer vanaf en zul je "altijd" op dieet moeten. Niet het strenge candida dieet, maar gewoon geen geraffineerde suikers en alcohol. Niet makkelijk in eerste instantie, maar er is veel aan alternatieven te krijgen bij de Groene winkel en daar kom je vanzelf in, wanneer je je dan veel beter en sterker gaat voelen wil je op een keer niet meer terug naar af al blijft het moeilijk in een cultuur waar enorm veel gesnoept wordt.
Je zult ontdekken dat er ook een hoop andere klachten verdwijnen! (pukkels in gezicht en op billen/benen, schimmel/kalknagels, ontstekingen aan wortelkanalen/kiezen/tanden, vermoeidheid, spataderen (is ook aanleg maar maakt verschil!) Wil je het helemaal goed doen laat dan ook varkensvlees weg, dit veroorzaakt veel ontstekingen en schimmels, kans op fistels en wormen. (liever ook geen zeevruchten, zij eten slib, rioolafval)
Bedenk dat een cultuur omkeren tijd kost! Geef het niet zomaar op wanneer je een dip hebt gehad, dat hoort erbij, zoiets doe je niet éven; ik griezelde van geitenmelk en miste mijn chocola met melk en suiker..maar nu, na een aantal jaar eet ik bijna alleen nog puur(70%) met goede suikers en vind ik geitenmelk lekker.
Tip: als vervanging voor uitgebakken spek gebruik ik nu plakjes gerookte kipfilet (vleeswarenafdeling) en bak dit uit in ruim olijfolie, bv bij stampot andijvie. En zonder uitbakken bij asperges en pizza.
Succes!
Bericht Geplaatst: Vr Mei 23, 2014 3:44 am
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
ben blij dat ik niet de enigste ben wat me wel verontruste was dat iemand schreef dat een meisje is gestorven aan taai slijmziekte klopt dit ? heb nog nooit gehoord dat je hiervan kan sterven?
Bericht Geplaatst: Ma Mei 19, 2014 10:24 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Gast schreef:
Gast schreef:
hoi,

ik heb sinds 2 weken last van een soort propje in de keel. en wegslikken lukt niet. ik heb 4 maanden pantozol geslikt, weet iemand of het mogelijk is dat het daarvan is? ben naar de dokter geweest, maar die vond nix. zelfs geen slijm, terwijl het echt aanvoelt alsof er iets zit.

groetjes claudia.


Heb hetzelfde, het is hoogstwaarschijnlijk stress.
Probeer er niet aan te denken, ik weet het is niet makkelijk.
Ik heb broncoscopie laten uitvoeren, ct-scans en bloedtesten waar niks uitkwam.

Ik raak alle klachten kwijt als ik bij mijn ouders ben in Belgie, wat mij waarschijnlijk het ultieme rustgevoel geeft :)

Hoop dat je er iets aan hebt.
Bericht Geplaatst: Di Jan 21, 2014 10:03 am
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
ook ik heb jarenlang last gehad van keel schrapen en kuchen, ik kon er niet van slapen. sinds er niet meer gerookt wordt in vrienden en kennissenkring is het verdwenen. zodra er een feestje is waar gerookt wordt heb ik er weer last van.dus...liever geen rokers in huis
(sorry rokers!)en ik zoek het zelf ook niet meer op
Bericht Geplaatst: Zo Jan 19, 2014 1:48 am
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Ik heb er ook last van. Je zou het zelf niet bedenken maar de oorzaak bij mij is (verborgen) reflux (omhoogkomen van maagzuur). Op internet is er van alles over te vinden en ook hoe je het kan verminderen (eetgewoonten, medicijnen enz.)
Bericht Geplaatst: Wo Nov 20, 2013 10:33 am
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Ik ben nu al een jaar of 10 hiermee aan het sukkelen met een gevoel van te veel slijm in de keel, zo erg zelfs dat als ik het niet wegschraap ik echt precies hoofdpijn/overdruk op het hoofd krijg, heb verschillende specialisten zoals neus-keel-oorarts, endocrinologe etc, bij allemaal had ik wel iets en dat schrapen van de keel is nooit weggegaan, bij stress is het meer en wanneer je er op let word dit nog erger, zijn hier mensen die echt een deftige behandeling hebben gehad hiervoor en er dan degelijk van verlost zijn nadien ? en wat zijn dan de oorzaken geweest ? Er zijn zoveel oorzaken en al die onderzoeken hebben me nu al een aardige duit gekost en ben het echt wel grondig beu om bv altijd te horen dat ik rook / maagpijn / sinusitus / schildklierontsteking/ darmontsteking/.... heb en wat pillen krijg en nog wat extra onderzoeken erbij, of gewoon iemand met het hele lijstje wat het kan zijn zodat ik er nog een paar kan afvinken in men hopeloze zoektocht nu wel aan het worden...
heb nu al alles van deze thread genoteerd, dus al is het maar een dom ding dat kan helpen zoals een sinasappel s'morgen en dan eens gorgelen met zout water ofzo, kan ik een lijstje opmaken om een dagelijks ritueel te maken, deze 5 minuutjes is echt de moeite waard voor me om alles uit te voeren om een dag vrij te zijn....
Bericht Geplaatst: Vr Okt 04, 2013 3:32 am
  Titel:  Re:  Met citaat reageren
danny schreef:
ik heb dik slijm tijdens het sporten ik weet niet wat het is
ben al 2 keer bij de dokter geweest en die zegt dat het van roken komt en heb ik oowk een pufje voor gekregen maar helpt niet
het wordt alleen maar erger ik heb het nou owk met water drinken chocolade melke


Ik heb t zelfde probleem, taai slijm bij het sporten. ik krijg dan bijna geen lucht en je hoort een piepend geluid tijdens het ademen. Ik heb t sneller als het erg koud is. Weet iemand wat eraan te doen is?
Bericht Geplaatst: Di Mrt 05, 2013 5:17 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
cmraijmakers@.ziggo.nl kan dit het gevolg zijn van simvastatine 20 PCH 2o-12-2012
Bericht Geplaatst: Za Dec 22, 2012 6:05 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Hallo,

Heb al sinds zo'n vier jaar last van vastzittend slijm. Het vreemde is dat ik niet vaak de aandrang voel om te hoesten, maar ik als ik slijm probeer op te hoesten hoor ik telkens een holle hoest. Ook bij heel hard uitblazen hoor je dezelfde holle hoest. 's Morgens heb ik het meest last van het slijm. Een allergietest die ik ongeveer twee jaar geleden heb gedaan leverde niets bijzonders op. De huisarts verwees me toen door naar de KNO arts. Zij keek met een slangetje via m'n neus in mijnkeel. Er was niets opvallend te zien. Ook zijn er foto's van de neusbijholten gemaakt. Ik had weliswaar een scheef neustussenschot maar daar lag het niet aan. Misschien moet ik maar een foto van de longen laten maken in de hoop dat daar iets op te zien valt. Word erg moe van constant de keel schrapen en slijm proberen op te halen...
Bericht Geplaatst: Do Sep 13, 2012 6:44 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Ik,
na jaren taai dik slijm, ik ben wel allergisch berken en bomenmix, nikkel en chroom enz, maar niksvermoedend, slijm werd steeds taaier, beheerste heel mijn leven, alle artsen wel gezien, had ook het zuur, en kreeg 4 maal daags 1 tabletje zaditen, en 3 maal daags 10 mg propranolol, alles verdween, geen zuur, geen refluxklachten meer en taaislijm meer, dit is opvallend, en heb lief van huisarts, gewoon weer de echte zaditen gekregen, baal van al die artsen en onderzoeken, hoop hier veel mensen te kunnen helpen, en kan alles weer eten. Echt alles, door mijn huisars, die las in zijn boek, je mag 4 zaditen per dag en bingo, hoop in ieder geval meer mensen te kunnen helpen, daarom schrijf ik hier ook, na jaren van drama, het is een antihistamine en het heet Zaditen ( ketotifen), maar vraag om Zaditen 4 maal daags 1. En ik hoop voor velen, taaislijm en alle ellende weg, ook oorsuizen, sinitus foetsie, neus, slijm, zuur, geen maagbeschermer meer nodig, succes, weet wat jullie doormaken, ik na jaren, nu al maanden weg door Zaditen,

Oorsuizen, sinitus, neus, vieze gore taaie slijm, slikproblemen, brandend maagzuur, zat zelfs aan de nutricia multi fibre, had alle neusspray's gehad, reflexklachten, nou ben eerlijk, had geen leven meer, kreeg nieuwe huisarts, 4 maal zaditen, en goh zoefde werkelijk van oor naar oor, 3 maal daags 10 mg propranolol, het is echt helemaal weg, kon niet eens normaal slapen, deze huisarts nam mij wel serieus, want zelfs mijn bloeddruk en polsslag veel te hoog, liep werkelijk met soort zoef van oor tot oor en krakend hoofd, nou blij, ze vinden dit ook opvallend. Mag iedere 2 weken op controle, graag, doen we met plezier, ik ben overal vanaf, dacht meld dit even, lees veel dezelfde ellende, die ik jaren had, dus slik nu alleen 4 maal daags 1 mg zaditen en 3 maal daags 10 mg propranolol, kan gewoon blij naar de Mac enzo zelfs opboeren, heel de dag boeren, het is weg, iedereen is verbaasd, zit als 1ste aan tafel nu, en slaap na jaren met hoofdeinde plat.


bedankt huisarts
Bericht Geplaatst: Za Sep 08, 2012 9:03 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Hoi,

Ik heb jullie antwoorden doorgelezen en ik ben het zo goed mogelijk gaan overnemen op onderstaande website, zodat we er met z'n allen kunnen aangeven wat nu eigenlijk het beste helpt.
Ik ben vast nog oplossingen vergeten en dan hoor ik het ook graag of je kunt het zelf aanvullen op de website.

De website is: http://www.mijnklachtenassistent.nl/Taai slijm in de keel

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Groeten,

Bart
Bericht Geplaatst: Wo Sep 05, 2012 6:14 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Beste allemaal,

Als je last hebt van je sinussen (vaak gepaard met taai, dik slijm, branderige ogen en soms hoofdpijn) is de raad op deze website wat mij betreft nuttig:

http://www.apotheekphlippo.be/sinusitis.html

Het is naar mijn mening één van de weinige websites die juiste en redelijk uitgebreide informatie over dit probleem verstrekt. Wat betreft het homeopathie gedeelte, daar kan ik niets over zeggen want dat heb ik (nog) niet uitgeprobeerd, maar daarvan wordt vaak gezegd "baat het niet, dan schaadt het niet".

In aanvulling op het voedseladvies op de website zou ik ook aanraden koffie en zwarte thee te schrappen, ik drink dat ook (bijna) niet meer en heb het vervangen door kruidenthee (tijm, kamille, salie, ivm met hun eigenschappen). Ananas schijnt ook goed te helpen tegen dit probleem. Vreemd maar er lijkt inderdaad een verband te kunnen bestaan tussen sinusitis en je dieet.

In ieder geval zal het voedseladvies pas echt helpen nadat je het een behoorlijke tijd hebt vol gehouden... en als je het leest is het eigenlijk gewoon een dieet.. :-( maar goed, voor wat hoort wat...

Stomen met kamille en eucalyptus doe ik zelf ook, en dit is iets wat opmerkelijk genoeg niet alle artsen je adviseren. Dit helpt goed, omdat de warme lucht stijgt tot hoog in je sinussen, waar neussprays niet bij kunnen komen.

Verder noemen ze op de website ook Echinaforce (bestaat in pillen of alcoholische druppels), een weerstandverhogend kruid en dat helpt echt heel goed.

Daarnaast is het goed om te kijken hoe het met de luchtvochtigheid op je werkplek gesteld is. Als je in een afgesloten ruimte zit zou je een lucht bevochtiger neer kunnen zetten, dit voorkomt dat het slijmvlies teveel uitdroogt. Anders regelmatig even een neusspray gebruiken.

Ik heb nu al bijna een jaar deze klachten en baal er echt van, je wordt er moe van en ik kan helaas niet meer in zwembaden zwemmen, omdat het chloor in het water van zwembaden de klachten versterkt. Het is ook irritant minstens 3 keer per dag met zout water te moeten spoelen, met name op het werk... Ik heb aanvankelijk ook anti-biotica voorgeschreven gekregen, maar dat heeft niet geholpen. Mocht je in Italië zijn of komen, dan kan ik je aanraden de Isomar spray eens te proberen. Die is in Nederland niet te krijgen en dat is een zoutwater-oplossing maar met een veel krachtigere pomp dan de gangbare sprays en de zoutwater-oplossing komt dus verder in de holtes. Een Duitse vriendin van mij die apotheker is zweert er bij, heb er zelf net 3 van gekocht en het werkt inderdaad prima. Als ik net gegorgeld heb met zout water en mijn neus grondig schoon heb gemaakt en ik gebruik de Isomar spray daarna, komt er toch direct nog weer slijm naar beneden. Bodemloze put... :-S

Mocht je nog een goede tip weten of een andere website met goede informatie dan houd ik mij graag aanbevolen!

Hartelijk groet en veel sterkte allemaal,

Bregt
Bericht Geplaatst: Wo Aug 22, 2012 2:23 pm
  Titel:  Re:Lichte slijm in de keel  Met citaat reageren
Beste lezers,

Ik tob al een tijdje met wat slijm in de keelholte.
Het gebeurd regelmatig dat slijm vanuit mijn neusholte zakt in de keelholte je voelt het borrelen wat zeer vervelend is daardoor moet je telkens kuchen om het weg te krijgen. Het vervelenste is als je in bed ligt dan zakt het naar beneden. Nou heb ik een scheef staand neusschot daar is een scan van gemaakt. Het linker neusgat daar staat continu een druk op het gevoel of je verkouden bent. Kan het zijn dat mijn slijmvliezen ontstoken zijn en dan meer slijm geven. Heb het gevoel dat daardoor het slijm zo mijn keelholte inloopt. Oja nog even dit ik heb ook regelmatig last van maagzuur kan dat ook deze problemen geven. Zijn er mensen die dit herkennen.

gr Martin
Bericht Geplaatst: Za Mei 05, 2012 6:55 am
  Titel:  Re:  Met citaat reageren
Ik ben Renee en ik ben pas 17. Maar ik heb last van slijm zowel tussen mijn huigje en de neus (ergens xD) en boven op mijn stembanden. Mijn vader heeft hetook en zegt dat het bronchitis is. Als hij het hoger zittende slijm krijgt, wat ik nu ook heb ondervonden, is een teken dat je verkouden wordt. Het lager zittende heb ik ten alle tijden. Mijn vader schraapt elke moren tijdens het tandenpoetsen luidruchtig zijn keel en dan heeft hij er minder last van. Ik doe dat niet want ik vind het irritant constant mijn keel te moeten schrapen. Mijn vader zegt ook datht waarschijnlijk bronchitis is.
Bericht Geplaatst: Zo Apr 22, 2012 12:18 am
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Ik heb diezelfde verschijnselen zo eenmaal per jaar.
Voortdurend een kriebelhoest door slijmen die vastzitten in de keel en ik kan die heel moeilijk ophoesten.Iedereen denkt dan dat ik een zware besmettelijke verkoudheid of bronchitis heb.
Wanneer ik hoest voel ik die dikke massa in mijn keel en proef de smaak van vis.Volgens verschillend artsen huisarts en neus keel en oorarts komt dit voort van de reflux uit de maag die zich vastzetten in de keel en die daar een allergische reactie vormt in de keel. De keel gaat hierop waarschijnlijk reageren door extra slijm te vormen.
Als je dan moeIte hebt om die slijmen op te hoesten blijven die vastzitten.De beste remedie is dus een slijmoplossend middel liefst iets dat geen bijwerking-en heeft. Ikzelf gebruik EUCALYPTUS van UNDA een siroop met eucalyptus en thym 3 tot 6 maal per dag een koffielepel.Het kan wel een aantal dagen duren maar daarvan komen de slijmen los en verdwijnt die vervelende prikkelhoest.
Bericht Geplaatst: Di Mrt 06, 2012 2:48 pm
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Lees mijn verhaal eens helemaal onderaan... misschien heb je hier iets aan? Er staat geen oplossing, maar zo zie je hoe ver ik al sta (nog niet veel verder), en het is bij mij hetzelfde begonnen als bij u. Dus ik geef u de raad, blijf niet bij je huisdokter zitten, maar hoor toch meerdere opinies!

Yarah schreef:
Hallo allemaal,

Ik ben een meisje van 17 jaar & ben door werkomstandigheden overspannen geraak heb last van depressie en blijkbaar ook een burnout.
Ik ben erg bang dat er. Iets goed mis is met mijn keel/luchtwegen.
Ik heb elke keer het gevoel alsof der slijm zit, ik ga dan constant mijn Keel schrapen. Der komt wel wat slijm omhoog maar der blijft ook een gedeelte zitten.
Elke 10 seconde schraap k mijn keel wel.
Als ik met me klacht naar de huisarts ga dan zeg die , je bent hartige gezond het hoort allemaal bij je overspannenheid en je paniek en angst ( heb namelijk ook last van paniek en angst aanvallen). Toch vertrouw k het niet en krijg ik het der soms goed benauwd van, soms zit het aan de linker kunt en dan trek het door naar me rechter knt en dan zit het verspreid door heel mijn keel en dan is het weer 10 minuten we en ineens komt het weer terug. Vooral in de ochtend is het erg taai slijm daardoor krijg ik het zo benauwd dat ik denk dt ik stik.. Daarom is mijn vraag of iemand dit herkent, ook heb ik vaak een brok in mijn keel ik ben der wel achter dat dat het globusgevoel is ( brok in de keel ) toch maakt het me erg bang. Ik hoop dat jullie mij een antwoord kunnen geven !

Groetjes en sterkte allemaal
Bericht Geplaatst: Do Feb 09, 2012 12:24 am
  Titel:  Re: taai slijm in de keel (AP-vervolgdiscussie 1 / 1-  Met citaat reageren
Lees mijn verhaal eens helemaal onderaan... misschien heb je hier iets aan? Er staat geen oplossing, maar zo zie je hoe ver ik al sta (nog niet veel verder), en het is bij mij hetzelfde begonnen als bij u. Dus ik geef u de raad, blijf niet bij je huisdokter zitten, maar hoor toch meerdere opinies!

Yarah schreef:
Hallo allemaal,

Ik ben een meisje van 17 jaar & ben door werkomstandigheden overspannen geraak heb last van depressie en blijkbaar ook een burnout.
Ik ben erg bang dat er. Iets goed mis is met mijn keel/luchtwegen.
Ik heb elke keer het gevoel alsof der slijm zit, ik ga dan constant mijn Keel schrapen. Der komt wel wat slijm omhoog maar der blijft ook een gedeelte zitten.
Elke 10 seconde schraap k mijn keel wel.
Als ik met me klacht naar de huisarts ga dan zeg die , je bent hartige gezond het hoort allemaal bij je overspannenheid en je paniek en angst ( heb namelijk ook last van paniek en angst aanvallen). Toch vertrouw k het niet en krijg ik het der soms goed benauwd van, soms zit het aan de linker kunt en dan trek het door naar me rechter knt en dan zit het verspreid door heel mijn keel en dan is het weer 10 minuten we en ineens komt het weer terug. Vooral in de ochtend is het erg taai slijm daardoor krijg ik het zo benauwd dat ik denk dt ik stik.. Daarom is mijn vraag of iemand dit herkent, ook heb ik vaak een brok in mijn keel ik ben der wel achter dat dat het globusgevoel is ( brok in de keel ) toch maakt het me erg bang. Ik hoop dat jullie mij een antwoord kunnen geven !

Groetjes en sterkte allemaal
Bericht Geplaatst: Do Feb 09, 2012 12:24 am


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

Ga naar: