Op dit onderwerp reageren  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 29, 2004 12:00 am 
Ik ben dus met protopic begonnen (net nu de zon weer eens flink gaat schijnen!).
Maar iedere keer na 't smeren krijg ik vreselijke jeuk! Nog ergerderder dan ik normaal al heb. Ik was nl. ook in de veronderstelling dat het de jeuk juist zou tegengaan....
Ik blijf het nog maar even (met moeite) volhouden (1 x per dag) maar als ik binnen een paar dagen geen verbetering zie dan bel ik de dermatoloog toch maar even. Of is dit een 'normale' reactie?
Naast protopic gebruik ik ook de gel en creme van Aloe Vera. Dat kan toch geen kwaad? Het is puur plantaardig. Heb inderdaad op het punt gestaan de thaise zalf te bestellen maar nu ik jouw (Karin)
reactie erover lees wacht ik daar ook maar mee.

Mijn dochtertje van 1 heeft sinds een paar weken ook heftige eczeemplekjes in haar knieholtes, bovenbeentjes, oksels en nekje.
Ze krabt alles open, zo zielig!
Bij haar gebruik ik alleen de aloe vera creme, in ieder geval wordt haar huidje er zachter door.

Bedankt Dolf voor de tip over 't discussieforum, ik ga er eens een kijkje op nemen!

Groetjes Desiree


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 29, 2004 12:00 am 
Beste Desiree,

Ik heb ook protopic gebruikt en de eerste paar dagen verging ik van de jeuk en branderige handen. Ik bleef wel volhouden en uiteindelijk werd de jeuk een stuk minder. In eerste instantie werkte de zalf wel goed, maar bij mij met name toen mijn huid erg schilferig was. Echter een heel groot nadeel was voor mij dat je 2 uur voor en na het smeren niet in de zon mag. Dit is voor mij soms onmogelijk.
Ook heb ik de zalf repair gebruikte die heel goed werkte om de huid weer soepel te krijgen. Een nadeel is echter dat het een hele dikke zalf is (lijkt wel klei) en niet vergoedt wordt door het ziekenfonds/particuliere verzekering.

Ook ik gebruik de thaise zalf sinds een paar maanden. In eerste instantie deed het niet zo veel en dacht ik helaas bij mij werkt het niet, maar ben toch blijven doorsmeren. Van echt dramatische handen ben ik nu naar handen gegaan die echt "bijna"normaal zijn. De zalf wordt niet vergoed, maar is ook niet zo duur (klein potje is 6,50) en daar heb ik toch geruime tijd mee gedaan. Ik heb ook begrepen dat er nu wat potten tussen zaten waarvan de samenstelling niet helemaal juist was, maar dat probleem is nu opgelost. Wellicht is het toch het proberen waard.

Veel succes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 30, 2004 12:00 am 
Ik blijf altijd met enige verbazing en met enige nieuwsgierigheid naar de berichten over "homeopathie" kijken. Waar ik "doodziek" van word is dat homeopathie niet voor een ieder dezelfde uitkomst biedt. Dat is ook logisch wat iedereen is (en reageert) verschillend. Zo denk ik nog terug aan de tijd dat de homeopatische arts mij Molkosan adviseerde. Ik smeerde mij daar keurig mee in, waarna mijn huid zeer pijnlijk reageerde en eigenlijk alleen maar verslechterde. Wat bleek was dat de homeopatische arts vergat te vertellen dat dit in verdunde concentratie opgebracht moest worden. Bijzonder is al helemaal dat je met Molkosan de sla er mee kon aanmaken. Voor de een is thaise zalf een uitkomst, een ander reageert daar juist weer allergisch op. Hetzelfde geldt mogelijk voor de Aloe vera? Ga je ande ene kant je afweersysteem onderdrukken met bv Protopic of hormoonzalf, breng je aan de andere kant er weer een ander middel op (aloe vera/repair/ etc etc) wat mogelijk weer (op langere termijn?) een reactie geeft. Zo dacht ik ook dat repair een goed middel was. In het begin uitstekend en dacht ik eindelijk een goed (onderhouds)middel te hebben gevonden en bleek op termijn toch weer dat ik daar ook last van had. De tube van 9 euro heb ik maar aan mijn moeder gegeven. Ik denk dan ook dat repair over een aantal jaren vanwege terugval in de verkoop uit de handel genomen wordt. Is dat ook niet het geval met Parfenac; aanvankelijk een wondermiddel totdat de consumentenbond een onderzoek publiceerde waarin de negatieve gevolgen van gebruik van Parfenac aan het licht kwam.


Moraal van dit verhaal; de dermatoloog en cosmetische industrie verdienen veel geeld aan de zalfjes/smeerseltjes. Als ik nu zeg dat ingestraalde, door de biostabiel inbalans gebrachte Groningse zee klei met mineralen (50 euro per 100 gram) een goed middel is tegen eczeem, gaan daar vanzelf wel mensen in geloven.
Dus waarom zou men dan ook investeren in onderzoek naar eczeem terwijl aan de andere kant de portemonnee goed gevuld wordt. Zo weet bijvoorbeeld de dermatoloog dat voor ieder nieuw zalfje je minstens drie keer een afspraak moet maken (1 probleem bespreken 2 zalfje krijgen en smeren 3 evalueren van werking van het zalf 4 bijstellen met een nieuw zalfje etc etc en dat alles binnen 5-10 minuten per consult.) KASSA !! (hoe zo lange wachttijden, hoezo dure gezondheidszorg?) Is het ook niet zo dat de dermatoloog de best betalende specialist/specialisme is binnen de gezondheidszorg.


Verder wil ik mijn excuses maken voor mijn toch wat negatieve relaas over de dermatologie in het algemeen. Ikweet dat de meerderheid baat heeft bij homeopathie en gewone gezondheidszorg en dat is maar goed ook. Mijn achterliggende gedachte is dat je als chronisch patient alles aangrijpt om maar beter te worden maar dat er ook aan je verdiend wordt. Ook ik ben daar slachtoffer van.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 03, 2005 12:00 am 
Ik heb ooit aan een onderzoek meegedaan in het AMC met Protopic voordat het op de markt was en daarna heb ik vaak in Zwitserland gekocht. In het begin brandt het inderdaad en na alcoholgebruik kan het ook gaan gloeien, heel raar. Ikzelf gebruik het regelmatig in mijn gezicht en het helpt hartstikke goed, het blijft ook niet rood! Je moet alleen met zonlicht oppassen, als je gaat zonnen hou dan gewoon een volle dag tussen het smeren en zonnen.

Pas wel op met oogleden en rond de lippen, vooral rond de lippen want die kunnen hun kleur gaan verliezen op den duur.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 22, 2005 12:00 am 
Hallo

Ik leest veel herkenbare dingen. IK gebruik ook protopic sinds 4 jaar. Het is een stuk minder geworden dan ik had, maar nog lang niet weg.
Mijn handen smeer ik elke dag in met protopic. Is dit wel goed? Ik werk in de zorg en mijn handen krijgen geen rust....

Er zou eens meer onderzoek moeten komen naar eczeem en naar de behandeling.
Mensen zeggen snel, heb je stress? Verschrikkelijk.

Groeten Miranda


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 23, 2005 12:00 am 
protopic is voor zover ik het begrepen / ervaren heb een goed alternatief voor steroiden zolang de huid nog niet ontstoken is. op het moment dat de huid al open wonden vertoond helpt protopic niet meer en is het nutteloos ! protopic is goed om het net opkoment exceem te onderdrukken. Ik gebruik protopic alleen in mijn gezicht (het wordt hier niet vergoed en is peperduur) en dat is ook het enige lichaamsdeel wat momenteel onder controle is. het is wel lastig om dat hier de zon natuurlijk veel schijnt, maar ik zorg gewoon dat ik niet teveel in de zon kom. Alcohol geeft vreselijke jeuk en zwellingen, simpelste oplossing is gewoon niet drinken (zelfs geen slok om te proeven) Erg jammer natuurlijk, maar ook weer niet de allervreselijkste opoffering.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 23, 2005 12:00 am 
Die Thaise zalf is behoorlijk fout, er is bij een laboratorium onderzoek uitgekomen dat er heel veel rommel inzit, o.a, zware medicatie, dus niks natuurlijk en onschuldig.

Mijn zoontje heeft een tijd protopic gebruikt, ik voelde niet wat hij voelde, dus dat is lastig. In het begin werkte het heel goed, maar later niet meer, en bij het smeren was het gillen, dus ik denk dat het behoorlijk heeft gebrand. Daar zijn we dus uiteindelijk weer mee gestopt. Hij heeft nu de wet-wrap behandeling. Is dat er niet ook voor volwassenen? OK, het is een onderdrukking, maar je hebt wel even vakantie van de jeuk!

Wat ik wel weet is dat ze bezig zijn met de IGE. Ik weet het niet precies hoor, maar het is erg vooruitstrevend en zeeeeer hoopvol voor eczeem/allergie patienten: Ze kunnen dan spelen met de IGE-waarden. Het onderzoek staat nog behoorlijk in de kinderschoenen, dus dat zal wel nog even duren, maar er gebeurd wel wat gelukkig. (weer wat opgevrolijkt?) Want ook al is eczeem niet levensbedreigend, het is wel erfelijk en steeds meer mensen hebben ook allergien, dus er is steeds meer belang bij goed onderzoek....


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 23, 2005 12:00 am 
Ik gebruik protopic nu zo'n 3 jaar. De resultaten zijn goed.
Ik heb eczeem op mijn oogleden, voorhoofd, kin, nek, armen, handen en om mijn middel.
Dit voorjaar ben ik bij de dermatoloog geweest vanwege de krantenberichten over dat protopic kanker kan veroorzaken. De dermatoloog bevestigde mij dan het nog niet is aangetoond dat protopic de oorzaak. Pas over een jaar of 20 kan men echt vaststellen wat de bijwerkingen zijn. Wel vertelde de dermatoloog. Protopic mag je niet dagelijks smeren, alleen als je eczeem actief is mag het gebruikt worden en alleen op plekjes. Gewoon onderhoud met een vette creme. Mij is verteld dat als ik het bijvoorbeeld op maandag en dinsdag gebruik ik het weekend wel in de zon mag. Wat ik heb gedaan is het volgende. Nu gebruik ik weer protopic in de zomermaanden of als ik op vakantie ga dan ga ik weer over op de hormoonzalf. Deze probeer ik dan ook zo min mogelijk te smeren want ook daarmee mag je niet in te velle zon.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 25, 2005 12:00 am 
Ik heb protoptic gekregen omdat ik witte vlekken in mijn gezicht en op mijn lichaam kreeg wat achteraf vitiligo bleek te zijn.(dit is nu ± 3 jaar geleden). Mijn dermatoloog had toen pas op internet een artikel gelezen dat er in Amerika per toeval was ontdekt dat bij patienten met exceem op de vitiligo plekken ook het pigment terugkwam. Ik ben de zalf ook gaan proberen en na 2 maanden (en er ook mee in de zon gezeten) kwamen er allemaal kleine sproetjes tevoorschijn op de plek in mijn gezicht en toen was de plek binnen 2 weken weer helemaal mijn eigen kleur. Ik heb een donkere huidskleur en was daarom blij dat de kleur in mijn gezicht weer terug was. Bij de plekken op de rest van mijn lichaam waar weinig licht bij komt duurt het wel lang voordat je een beetje resultaat ziet en zijn nu nog steeds niet helemaal bruin geworden.

Ik heb de zalf dus niet voor exceem gekregen maar misschien heeft iemand hier ook iets aan.

Ik heb er trouwens geen last van gehad dat ik er mee in de zon heb gezeten.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 03, 2006 12:00 am 
Mijn zoontje heeft ook protopic gebruikt en reageerd daar ook niet goed op. Het vreemde was ook dat hij 7mnd geen last had van z´n astma, maar toen ik met protopic begon kreeg hij na een week een zware astma aanval. Ik weet niet of dat iets met elkaar te maken heeft, maar vreemd is het wel. Z´n handen zijn nog steeds kapot en weet niet meer wat te doen. We hebben al zo veel uitgeprobeerd en niets helpt. Hij huilt zo vaak door de pijn we zijn best radeloos.

Groetjes fati


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 04, 2006 12:00 am 
Ik lees hier regelmatig verhalen over eczeem klachten.
Heeft iemand er wel eens aan gedacht dat voedsel wel eens de oorzaak kan zijn ? http://eczema-natural-healing.com/


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 04, 2006 12:00 am 
hoi asja
beetje laat misschien ,maar mijn zoontje heeft ook vitiligo en heeft het nu een jaar of 4 en heeft ook elidel zalf gehad en krijgt nu elocon lotion en we wachten nu op een oproep voor lichttherapie.hopelijk komt mijn zoontje en jij van de vitiligo af
groetjes saskia


Voor het laatst bewerkt door admin op Ma Okt 25, 2010 8:45 am, in totaal 1 keer.
Verstrekken van gegevens van niet erkende en gediplomeerde genezers zijn niet geoorloofd


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 12, 2006 12:00 am 
aan sjarinda
hoi met sefika was het crem protopic wat je gebruikte ik heb voor mij vingers edil gekregen voor vitiligo


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 12, 2006 12:00 am 
hoi met sefika ik heb paar weken geleden ook vitiligo ontdekt
op me vingers ik heb van de dermo creme gehad EDIDEL welke was van jou is het protopic ?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 13, 2006 12:00 am 
hallo allemaal

Elidel en Protopic zijn kankerverwekkend heb ik gelezen, dus niet doen!!!!.

gr. liesbeth


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 12:00 am 
Hey Sjarinda,

Mijn zoontje van 3 heeft ook Vitiligo(op zn billen) en dermatoloog heeft hem ook Protopic voorgeschreven.
Had jij geen last van branderig gevoel..of jeuk ofzoiets...( ik vraag er maar niet naar! Ben bang dat hij er dan juist gaat aanzitten! Hoop zo dat het werkt!
Grtj Shemara


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 12:00 am 
Hoi Jolande,

nou bij mij bleef de Protopic maar branden en branden en jeuken. Om gek van te worden, nachten niet geslapen. Toen opgehouden en dermatoloog en firma ingelicht.

repair is er dacht ik inmiddels ook in dunnere vorm/lotion.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 12:00 am 
Astma en eczeem zijn aan elkaar verwant. Wisselen elkaar soms af of je hebt ze allebei.
Ik zou tegen de jeuk cardiflor creme proberen, en dan nagaan of het kind geen voedselallergie heeft.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 12:00 am 
Probeer eens cardiflor creme van VSM. Bij mij is de jeuk dan meteen weg.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 12:00 am 
hoi allemaal

heef iemand ook last van vitiligo?
en wat is je advies
ik moet wel elidel smeren ik weet verder ook geen uitweg


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 27, 2006 12:00 am 
ik hoop het saskia voor al voor je zoon
ik heb de crem elidel van uz gent gekrijgen zie nog nie zo verbetering in in febr moe ikweer terug';


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 31, 2006 12:00 am 
protopic is alleen gevaarlijk als je gesmeerd en in de zon loopt


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 16, 2007 12:00 am 
Ik heb vorig jaar protopic voorgeschreven gekregen. ik heb altijd eczeem verspreid over mijn hele hoofd en nek. deze week is het opeens ongelovelijk erg geworden en ben ik weer begonnen met de protopic. (heb natuurlijk wel een nieuwe gehaald)

het brand ontzettend en de jeuk is onverdragelijk. mijn eczeem is was niet open ofzo toen ik de zalf smeerde. 2 uur na gebruik een lading koelzalf erop gedaan. helpt niet.de jeuk is echt verschrikkelijk, ik heb nog liever pijn.

protopic alleen gebruiken op kleine plekjes eczeem, denk ik. het gaat een beetje jeuken en branden, maar is draaglijk. nooit op grotere oppervlakken op het gezicht smeren.. want dan ben je zwaar de lul.

zo., dat was mijn tip over de protopic zalf.
ik vind het trouwens wel een goede zalf hoor.. alleen voor tijdelijk, want je eczeem komt altijd weer terug.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 21, 2007 12:00 am 
Beste Desiree, ik heb ongeveer 7 jaar gelopen met een chronisch kloven eczeem, van calmurid creme, diprosalic, en nu uiteindelijk protopic zalf gebruikt. Volgens de dermatoloog is het chronisch. Ik verging van de pijn onder mijn vingernagels, steeds nieuwe diepe kloven! De pijn ging niet over. Uiteindelijk kreeg ik de gouden tip! Dit is een alternatief genezer. Ik geloofde er niet zo in, maar hij stelde meteen de juiste diagnose, en begon met accupunctuur-behandelingen. Na 2 keer was ik van de pijn af!!!!!!!! Ben inmiddels op controle bij de dermatolooog geweest en hij hield vol dat het chronisch is, maar het had nog nooit zo rustig uitgezien. vrijdag as. ga ik weer, die man heeft gouden handen!!!!!! Ik heb al 4 weken inmiddels geen pijn meer, en hij zegt;het gaat helemaal over! NIKS CHRONISCH!!!!!!!! Hopelijk heb je er wat aan.


Voor het laatst bewerkt door admin op Ma Okt 25, 2010 8:51 am, in totaal 1 keer.
Verstrekken van gegevens van niet erkende en gediplomeerde genezers zijn niet geoorloofd


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 21, 2007 12:00 am 
Heeft mij wonderbaarlijk goed geholpen.


Voor het laatst bewerkt door admin op Ma Okt 25, 2010 8:52 am, in totaal 1 keer.
Verstrekken van gegevens van niet erkende en gediplomeerde genezers zijn niet geoorloofd


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Yahoo [Bot] en 3 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: