Op dit onderwerp reageren  [ 265 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 01, 2005 12:00 am 
HALLO MENSEN.

IK BEN GISTEREN BIJ DE DOKTER GEWEEST EN MARJOLEIN ( BOVENSTAANDE REACTIE ) HEEFT GELIJK.

HET BLIJKT EEN VIRUS TE ZIJN WAT OOK IN BELGIE HEERST.

NIETS ERNSTIGS MAAR ONTZETTEND VERVELEND, EEN SOORT KLEINE AFTEN OP DE RAND VAN JE TONG, VAAK VOORAAN, BEGINT MET EEN BRANDEND GEVOEL, TINTELINGEN...BEST PIJNLIJK.

JE KUNT BIJ DE DOKTER EEN SUSPENSIE KRIJGEN NYSTATINE WAT SPECIAAL VOOR DIT VIRUS IS. VRAAG HET MAAR BIJ DE HUISARTS!!!!

SUCCES ALLEMAAL.....IK BEN GISTEREN BEGONNEN EN BEN ER ALWEER BIJNA VANAF. :)


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 02, 2005 12:00 am 
Ik heb deze bultjes/blaartjes ook als ik een korte periode weinig vitamines binnenkrijg. En ook als ik ananas of kiwi eet, daar kan ik echt niet tegen. Het zijn vaak groente of fruitsoorten waarvan die bultjes komen


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 03, 2005 12:00 am 
Ik heb ook ineens sinds gisteren achter in mijn gehemelte rare bobbels of blaasjes en ook achterop mijn tong. Vooral met slikken is dat erg rot.
Het lijkt wel een allergische reactie, maar ja van wat. Alles wat ik de afgelopen dagen gegeten heb, heb ik eerder gehad.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 03, 2005 12:00 am 
Hallo beste mensen ik heb ook last van kleine bultjes op me tong gwn dezelfde kleur alls me tong zelf geloof ik maar ik maak me vaak snel ongerust en vraag me af of dit nou iets ergs is of gwn iets vervelends wat snel weer over gaat ..

Graag een bericht


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 04, 2005 12:00 am 
Het begon aan de binnenkant van mijn lippen, het rare tintelende gevoel en de blaasjes. Later zat het achter in mijn keel en op mijn tong. Nu na 2 dagen vanzelf weer overgegaan!

Zal een virusje zijn geweest!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 04, 2005 12:00 am 
allergie!!! gewoon knoflook gaan slikken en je tong geneest
Let wel 2 teentjes knoflook per dag geen capsules.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 05, 2005 12:00 am 
Ik heb het ook een keer eenmalig gehad,geen idee waardoor ,heb een paar dagen met listerine gespoeld, dat verzachte de pijn,en daarna nooit meer gehad


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 05, 2005 12:00 am 
Bij mij werd het veroorzaakt door het drinken van een energiedrankje vlak na het tandenpoetsen. Deed ik vaak voordat ik ging stappen. Blijkbaar een reactie op een ongelukkige combinatie van ingredienten v/d tansdpasta en het drankje . Ben er ook mee naar HA geweest wat sprays gehad die niet hielpen. Die wist het dus ook niet meer. Ik nu inmiddels wel gelukkig !! Ik heb er wel 2,5 maand last van gehad.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 05, 2005 12:00 am 
Inmiddels zijn we 2 weken verder en 3x contact gehad met de huisarts.
In eerste instantie kreeg ze lidocaine gel om tegen de pijn op de tong te smeren. Par dagen later steeg de bloedsuikerspiegel en lag dochter te gillen van pijn in tong in haar slaap.
Ze kon nauwelijks eten , huisarts heeft toen gekeken en gaf dactarine zalf om mond mee te spoelen en door te slikken. Dat gaf vele drama's daar zalf doorslikken erg gor is. Ik ga ervan uit dat het een virus is, omdat mijn dochter ook als een vaatdoek op de bank lag, misselijk was, en wit, en al dagen aan de yoghurt en soepjes, omdat ze niet kon eten. Nu heeft ze op mijn verzoek weer iets gehad, om de kuur goed af temaken. Nystatine, om de mond mee te spoelen. Het ziet er sinds gisteren beter uit, maar het lijken wel of er nu hapjes uit de tong zijn. En alles begon met witte blaasjes. Het was geen aften.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 05, 2005 12:00 am 
Ging na het lezen van deze berichten naar de apotheek. Ik had immers ook witte plekjes/blaasjes op het puntje van mijn tong.
De apothekeres was overtuigd dat het schimmel was, mogelijk het gevolg van een te droge tong door te veel sinutab/paracetamol.
Ze had Nystatine en Daktarin, wat ze aanbeveelde. Binnen de twee dagen was de meeste jeuk weg en nog twee dagen later ben ik genezen. Check it out : Daktarin van Jansen.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 06, 2005 12:00 am 
Ik heb sinds een aantal dagen precies veel van de hierboven beschreven klachten. Eerst dacht ik keelontsteking te krijgen, toen kreeg ik een branderig gevoel in keel en later op de tong en op achterop het gehemelte. Ik zag hele kleine rode blaasjes of bultjes zitten. Sommigen worden wit en zijn pijnlijk als je ze aanraakt. Als ze open zijn gegaan prikt het als je het aanraakt.
Alsof het inderdaad verbrand is, is mijn behoefte mijn tong aan de kou te onderwerpen... Zoet proef ik niet goed meer.
Mijn dochter van 5 had het een paar dagen voor mij, met minder klachten en ik hoor haar er nu niet meer over. Mijn zoon van 6 heeft er nu ook last van. Mijn oudste zoon en man hoor ik (nog) nergens over.
Ik ben vanmorgen naar de huisarts geweest, overigens voordat ik op internet ben gaan kijken. Zij denkt dat het een bacterie is, en ik krijg morgen iets om 4 keer per dag mee te spoelen. Dan weet ik ook hoe het heet. Als het helpt zal ik het hier vermelden!
Ook al maakt het de klachten niet minder, het is ietwat gerustellend te weten nu dat ik niet de enige ben!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 07, 2005 12:00 am 
ik heb sinds enkele dagen zwarte puntjes op mijn tong erg raar. doe niet veel zeer, maar vind het eng. wie weet wat dat is.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 08, 2005 12:00 am 
ff een update van onze kant.
(zie reacties nr: 6 en 7 van 24 en 28 juni)

mijn vrouw en ik hebben er nog steeds last van. het lijkt steeds weg te gaan, maar komt dan weer terug. echter niet zo erg als de 1e keer.

we hebben nog geen patroon kunnen vinden in het ontstaan en weggaan van de blaasjes.
We vinden het nog steeds gek dat we het allebei ongeveer tegelijk gekregen hebben.
gelukkig heeft onze dochter van 11 maanden het (nog) niet gekregen.

Wij denken zelf ook aan een virus. Ons eetpatroon is niet veranderd en we krijgen voldoende vitamines binnen.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 09, 2005 12:00 am 
dit zijn 'taften' ....

duidt op vitamine tekort


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2005 12:00 am 
het moet wel iets besmettelijks zijn want mijn vriend en onze zoon van 9 maanden hebben ook precies hetzelfde sinds ongeveer 5 dagen. Het zijn hele kleine blaasjes maar het is behoorlijk gevoelig en irritant, vooral als je op een hete zomerdag een glaasje rose wilt drinken, dat gaat gewoon niet dat is te pijnlijk. Ik dacht nog even aan een schimmel maar dan heb je volgens mij meer witte afscheiding in de mond. Wij hebben inderdaad ook op de rand van de tong kleine blaasjes met hier en daar een wit puntje. het voelt alsof je je tong verbrand hebt. Mijn zus is huisarts en denkt dat het een of ander virusje is, het is te klein voor aften.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2005 12:00 am 
mijn vriendin en ik hebben alletwee gisteren op dezelfde tijd de hierboven beschreven verschijnselen gekregen.

anderhalve dag lopen piekeren waar we onze mond aan hadden verbrand totdat we net zijn gaan googlen en erachter
zijn gekomen dat er meer mensen zijn die dit hebben.

twee weken geleden hadden we alletwee tegelijk een buikgriep; daarna nog twee keer plotseling diarree zonder aanwijsbare oorzaak.
we hebben een zoontje van 10 maanden die naar de creche gaat, hij heeft sinds twee dagen wel een rode uitslag in zijn linker mondhoek (koorts-lip?)

De combinatie van brandende tong en kleine kinderen heb ik vaker gelezen, dus wie weet komt het virus wel via creches ofzo.

gezien de meeste reacties hopen we er morgen van af te zijn!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 10, 2005 12:00 am 
Ik heb nu al een week of 4 last van een branderige tong. Op de punt van mijn tong zitten hele kleine blaasjes, soms maar een milimeter in doorsnee. Het is echter super gevoelig. Ik zal blij zijn wanneer ik eraf ben. Verder ook al 4 weken last van mijn keel. Kortom niet fijn. Het moet iets te maken hebben met een virus of zo wat mij te pakken heeft. Mijn weerstand is nl. minder dan normaal, druk op het werk en meer stress.

Ik heb het idee dat kamille thee iets verlichting geeft. Verder lijkt het of vitamine B12 slikken ook helpt.

Het is ook raar dat ze ineens weg zijn maar in een halve dag ook weer in alle hevigheid terug kunnen keren.

Ik denk dat rust, vakantie, goed eten het probleem wellicht kunnen verhelpen. Maar dat zit er helaas even niet in. Zijn er andere tips die voor jullie hebben geholpen ?

Groeten,
Ed


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 11, 2005 12:00 am 
Hallo,

aangezien deze reacties nog vrij recent zijn en ik me zorgen baar over die vervelende blaasjes op mijn tong (ik dacht ook eerst aan een soa maar dan zouden kleine kinderen dat volgens mij niet echt kunnen krijgen)

Aangezien ik niet ver van de Nederlandse grens woon veronderstel ik dat het idd een virus is dat eventueel is overgewaaid. Ik denk toch de huisarts te raadplegen. Vervelend is het in ieder geval. Ik had één van die blaasjes opengebeten met als gevolg m'n hele mond/gehemelte nu pijn doet. En inderdaad veel minder smaak. Ik spoel met hextril in de hoop dat het over gaat. Heb wel heel weinig geslapen de laatste tijd dat heeft er misschien mee te maken.

Groeten


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 12, 2005 12:00 am 
Hoi allemaal,

ben blij met al jullie reacties, want sinds gisteren constateer ik ook een groepje kleine blaasjes op het puntje van mijn tong...ik kan me niet herinneren dat ik me verbrand heb aan heet drinken/eten. Op basis van alle reacties ga ik ervan uit dat het een virusje is. Maar hoe is deze uit te schakelen??


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 12, 2005 12:00 am 
ED
zorg ervoor dat je gezond bezig bent...
nagelbijten, roken, en zout eten zijn vaak een oorzaak..
probeer niet te drinken en strepsils te sabbelen...
vitamines zijn zowieso erg belangrijk...
dag


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 14, 2005 12:00 am 
Centrum voor Alternatieve Geneeswijzen – Body Health Center in Den Haag
Heeft u hardnekkige lichamelijke klachten ? En u wilt daar van af komen ? Wij zijn gespecialiseerd in gehandicapten / spiermassages. Allerlei lichamelijke kwalen zoals nek – rug - schouder klachten,migraine, hernia, kanker, eczeem, allergie, astmatische aandoeningen, maag en darm klachten, MS, RSI, nierkwalen, gehoorklachten, long en hartklachten, whiplash, meniscus, tennisarm enz…
In de afgelopen 15 jaar hebben wij met succes vele patienten genezen van hun kwalen en klachten. Het merendeel van zijn klanten was reeds lange tijd ziek en kon ook geen hulp bij huisartsen en ziekenhuizen vinden.
Prijs van de behandeling en natuurkruiden wordt vast gesteld na de eerste controle consult. De behandeling wordt 100% vergoed door de ziekenfonds.
Het adres is : Body Health Center
Witte de Withstraat 8a
2518 CT ‘s – Gravenhage
tel.: (070) 380 73 98


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 14, 2005 12:00 am 
Ben benieuwd heb deze klachten precies hetzelfde sinds maandag 12-6


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 14, 2005 12:00 am 
Ik heb net hetzelfde als Patricia uit Hoorn sinds een week.
Ik heb het gevoel dat het eventueel een allergie aan aardbeien zou kunnen zijn of tomaten.
Ik ben het aan het uittesten.
Wie weet hier raad mee?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 14, 2005 12:00 am 
Hoi allemaal,
De rode blaasjes op de tong kan een allergie zijn van bijvoorbeeld varkensvlees/ei/melkproducten. Vraag om een allergie test wat betreft etenswaar
succes


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 14, 2005 12:00 am 
Hey iedereen,

ik zelf heb een klein bultje dat op een zuignapje lijkt op de zijde van mijn tong het is hell iritant als je her beweegt of eet. Het is een virus dat op een bepaalde tijd weg gaat maar for kleine kinderen zoals uw kinderen is her bij een huisarts een klein alcohol verdoving voor kinderen voor ouderen heeft her bijna geen effect. Je kunt als je er erg last can hebt het dicht branden met zout, her is erg pijnigend maar het helpt. Het beste is veel fruit eten het puiste/bultje come door gebrek aan bepaalde vitaminin zegd de huisarts van mij. Hoop dat ik geholpen heb.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 265 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: