Op dit onderwerp reageren  [ 39 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 04, 2005 12:00 am 
Ik ben 15 jaar, en heb al 3 weken ontzettende jeuk op m'n hoofd en in m'n nek. Ik heb wel luizen gehad 5 weken geleden maar die heb ik gewoon behandelt met shampoo en alles. Nu heb ik nog steeds bultjes vooral in m'n nek. Zou het misschien een allergie voor shampoo zijn?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 04, 2005 12:00 am 
Ik heb inmiddels een ontgiftingskuur gedaan met kleipoeder en doe een kuurtje Probiotica. Dit is om de darmen schimmelvrij en weer gezond te maken. Dit op aanraden van een vitamineshop. Vooral mensen die verkeerde suikers eten, snoep, suikerklontes enz. schijnen gevoeliger te zijn voor schimmels met alle gevolgen vandien. Zijn de pechvogels onder ons "'zoetekauwen"'? De Tea Treezalf werkt wel verzachtend tegen de jeuk. Ik begin nu na 2 maanden ook pukkeltjes te krijgen op m'n polsen en binnenkant van m'n armen. Ben van plan om binnenkort naar een homeopatisch centrum te gaan om me laten testen op allergien. Ben het zo langzamerhand zat!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 06, 2005 12:00 am 
ik heb ook sinds 4 dagen ontzettend jeuk gepaard met branderig gevoel aan mijn hoofd en achterkant van mijn nek...
ik heb aan mijn haarverzorging niets veranderd en ik heb gelezen dat het nuttigen van te veel zoetigheden een oorzaak van de jeuk kan zijn... ik heb een paar keer tompoucen genutigd, welke ik jaren niet heb gegeten.. heeft iemand ook tompoucen gegeten en daarna jeuk gekregen?
ik ben trouwens zwanger... zijn er nog meer zwangeren onder jullie?

zwaaizwaai Lilly


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 09, 2005 12:00 am 
welke shampo gebruiken jullie want ik heb het ook sinds kort, ik gebruik nivea


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 11, 2005 12:00 am 
Erg herkenbaar. jeuk aan de haargrenzen en vooral in de nek. Daarnaast heb ik ook jeuk aan mijn ooghoeken en op de plek waar mijn bril op mijn neus zit. Ook mijn vriendin heeft dezelfde problemen.Onze vraag is of het niet met hormonen te maken heeft. Wij zijn allebei midden veertigers. Zou de pil hier invloed op hebben,ondanks wij al jaren dezelfde gebruiken. Het verhaal van de hoge temperaturen buiten en het natte weer hebben we ook al besproken. Hoop dat iemand het "licht"ziet.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 13, 2005 12:00 am 
Hallo,

Ik herken me in veel reacties. Mijn dochter van 6 is het eerste begonnen: jeuk op haar hoofd. In eerste instantie dacht ik ook aan luizen. Dus niet. Ruim een week later kreeg ik er ook last van: jeuk op hoofd, vaak vanaf de oren langs de haargrens. Pukkeltjes in de nek en onderarmen. Soms op willekeurige plaatsen op m.n. de ledematen muggebultachtig plekjes. Jeuk laait ook op bepaalde momenten op. Ook gelet op shampoo maar mijn dochter en ik gebruiken verschillende merken.
Toevallig gesproken met iemand die zei dat het ook met een allergie voor bv steenvruchten of zuivelproducten te maken had. Iemand anders opperde stress.
Toevallig vertelde mijn broer (die in Leiden woont) dat hij er ook last van heeft. Hij is bijna kaal en gebruikt geen shampoo.
De persoon van de allergie maakt sinds kort gebruik van edelstenen en het helpt enigszins.
Ik weet het dus ook niet maar krab me ook suf.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 14, 2005 12:00 am 
Hallo,

Ook allemaal erg herkenbaar maar toch niet helemaal.Ik heb jeuk op mijn hoofd en af en toe voelt het alsof er hele grote bulten op mijn hoofd zitten en 's avonds vaak dikke bulten in mijn nek. Gisteravond ook kleine bultjes rond mijn polsen gevonden en rondom mijn enkels.Dit zijn dus andere bultjes dan op mijn hoofd.
ben nog niet naar de dokter gegaan want ik verwacht dat het een allefgische reacties is op iets ... maar wat ...


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 14, 2005 12:00 am 
Hallo,

Ik ben opgelucht te lezen dat ik duidelijk niet de enige ben met jeuk-klachten!
Wat ik wel weet is dat reacties van de huid ook te maken kunnen hebben met de nieren/lever. Als deze onvoldoende in staat zijn de afvalstoffen te verwijderen, dan komt het via de huid naar buiten. Veel water drinken en niet te veel suikers is sowieso goed.
Verder, voor Lilly die schrijft dat ze in verwachting is: jeuk in de zwangerschap komt erg veel voor. Heeft ook met je lever te maken. Op zich niets ergs, tenzij het heel heel erg wordt. Dan kan je het beter even voorleggen aan de verloskundige.

Groetjes allemaal en succes met de oh-zo-irritante jeuk!

Marieke


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 15, 2005 12:00 am 
Ik heb last van hoofd sinds 7 maanden ,en ik heb jeuk en branderig gevoel op mijn hoofd huid ik heb tot nu toe verschillende schampoos geproberd maar die hadden ze mij niet geholpen geen enkelen resultaa.Ik gebruik geen gel,lak enz...En ik wil graag weten wat voor medicijne of schampoos zou mijn helpen? En alle schapoos branden mij waarom vraag ik mij dat.


En ik ben gestopt met haar verfen al 1 jaar kan het oorzak zijn door haar verfen van vroeger. Of is het stress. Ik wi graag van jullie antwoord op mij vraag?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 15, 2005 12:00 am 
Ik ben op zoek gegaan naar candida schimmel in de darmen en de test gedaan op internet.
Ben nu een week bezig zo veel mogelijk suiker en brood te vermijden. eet veel rauwkost, volkoren crackers etc. Kortom ik houd mij redelijk aan de voorgeschreven lijst produkten ,niet tot in de puntjes maar vooral suiker en brood vermijden. Vanaf maandag nadat ik mijn verhaal vertelde in dit forum ben ik ermee begonnen en............ minder moe, geen jeuk!!! ik ben alleen nog voorzichtig of dit zo blijft maar ik ben er erg blij mee.
Vanuit de test waaruit voor mij bleek dat ik meerdere antibiotica kuren heb gehad, moe was en trek in zoet en brood had was voor mij toch weer duidelijk dat suiker toch een enorme boosdoener kan zijn. misschien heeft iemand hier iets aan??


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 18, 2005 12:00 am 
nou leuk dat iedereen hier last van heeft, ik dus ook, maar niemand weet dus nog waar het aan ligt:S hoop dat er dan snel een oplossign komt


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 24, 2005 12:00 am 
Toevallig. Ik woon in Z.Frankrijk en zowel m'n dochter als ikzelf hebben hier last van. Het middel tegen schimmelinfectie dat we van de huisarts hebben voorgeschreven gekregen, helpt niet echt. Nu gebruik ik extract van grapefruit pitten, druppels ervan door de shampoo en door crème zonder parfum waar ik m'n nek mee insmeer. Ik heb nu al minder last van jeuk.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 26, 2005 12:00 am 
Beste Nicky,
Dit zou ik geschreven kunnen hebben. Ik heb sinds twee weken jeukende bultjes op mijn hoofd en in mijn nek, geen luizen. mijn dochters hebben er ook last van maar minder erg en ook een vriendinnetje van mijn dochter. Ik ben bij de huisarts geweest en doorverwezen naar de huidarts. Van hem kreeg ik een kuurtje tegen schimmelinfectie( Itraconazol) dit gebruik ik nu 3 dagen, 1 maal daags twee tabletten, merk nog geen verbetering. Kreeg ook een shampoo waarmee ik twee keer per week mijn haar moet wassen. Geeft dit alles geen verbetering moet ik terug komen en gaan ze verder onderzoek doen. Maar het is toch wel frappant dat jouw verhaal wel heel erg lijkt op dat van mij. Ook zelfde periode dat het begonnen is. Zou er soms een raar virus in de lucht zitten?
Kreeg trouwens nog tegen de jeuk een cutivat zalfje.
Hoop dat we hier reacties op krijgen met een oplossing.
Sterkte.
Groetjes Sascha Schouten


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 26, 2005 12:00 am 
Dit is echt wel toevallig. Omdat mijn dochter en ik er sinds een paar dagen ook last van hebben heb ik over dit onderwerp op internet gezocht. En dan kom ik dit tegen!!! Zelfde klachten, zelfde behandeling door de dokter.....en nu? Ik denk dat ik maar even terugga naar de dokter, want het lijkt inderdaad wel alsof er iets in de lucht hangt!!!!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 27, 2005 12:00 am 
Nikki,
Heb je al goeie tips gehad? Ik en m ijn 2 dochters hebben precies hetzelfde en de huis- en huidarts weten er ook geen raad mee. Ondertussen lig ik snachts wakker van de jeuk!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 28, 2005 12:00 am 
Bij mij begon het een tijdje terug en omdat het toen zo warm was dacht ik dat het daar door kwam. Ik heb het een tijdje gehad en toen is het weer weg gegaan. Nu heb ik het dus weer en ik word er gek van. De ene keer jeukt het bijna niet en de andere keer heel erg. Is het nou een soort allergische reactie, is het een virus, of een schimmelinfectie? En voor de mensen die al naar de dokter zijn geweest: helpt dit middeltje tegen de jeuk en komt het dan ook niet meer terug?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 30, 2005 12:00 am 
Tea tree olie is een wondermiddel van de natuur en helpt bij heel veel dingen, is echt fantastisch.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 31, 2005 12:00 am 
Ik heb dus precies hetzelfde, ik word er helemaal gek van! Ik dacht eerst dat het luizen waren, maar ik heb mn haar elke dag twee keer gekamd, een week lang, en laten controleren, en er kwam niks uit. Ook bij mij zitten er bultjes in mn nek. Ik vraag me echt af wat dit is!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 02, 2006 12:00 am 
Ik ben hiervoor enige tijd geleden naar de huisarts geweest en hij schreef me een teershampoo voor. Ik heb af en toe nog wel last van jeuk maar de jeuk is voor een groot deel over. Een teershampoo is onder andere tegen de overtollige aanmaak van talg en jeukklachten. Ik hoop dat ik hiermee mensen heb kunnen helpen, ik zou in ieder geval aanraden om ermee naar de dokter te gaan.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 03, 2006 12:00 am 
yo zo hier nog een met jeuk op zijn hoofd en ik slaap der snachts ook slecht van.
Lijkt wel een besmettelijke ziekte te worden.

ik zou niet weten wat het is.

maar het komt en gaat, ik denk dat ik het al zo een 1/2 jaar heb met tussen pozen.

oplossing of zoiets ??????? al gevonden????

ps: ik vind er veel over op het internet mar niemand weet wat het nou is.

RAAR !!!!!!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 03, 2006 12:00 am 
ik herken mezelf heel erg in die verhalen, maar niemand weet wat het is ! ik krab heel erg op mijn hoofd, het valt mensen op en vriendinnen van mij hebben het ook. en het lijkt soms alsof er grote bulten zitten op mijn hoofd, zo voelt dat. een maand geleden had ik luis. maar dat is echt weg en behandeld. op mijn tong en myn borst heb ik kleine rode bultjes zitten. ik weet niet of dat er wat mee te maken heeft maar ik zag in dit forum veel over bultjes.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 05, 2006 12:00 am 
ik begon echt aan mezelf te twijfelen, heb mijn zoon mijn hoofd laten nakijken, en inderdaad geen luizen (gelukkig), naar de kapper gaan wordt uitgesteld, het idee om permanent te laten zetten al helemaal, want ja wat voor werking heeft dat......ben ook vreselijk voor hulp aan het zoeken via internet, t is maar net hoe je het opschrijft, anders kom je er nog niet uit, maar nu dan toch hier, alleen geen antwoord, jammer.
Ik gebruik nu Neutral shampoo, in de hoop dat dat mijn huid rustiger maakt, en ik probeer zo min mogelijk te krabben ( staat zo stom he) je weet nooit wat een ander denkt, en ja, een beetje stress kan rare dingen doen, en suiker, tja, niet meer dan anders, maar al wel een hele lange tijd in de ziektewet, na een schouder operatie, dan ga je uit verveling wel snaaien, maar probeer het toch netjes in de peiling te houden, dus zal ik dan toch maar een afspraak maken met mijn huisarts, maar vaak ligt het op een gebied waar een normale huisarts niet uit komt, maar een iriscopiste, of homeopaat wel, dus ik heb nog een boel bezoekjes af te leggen, maar mocht ik iets hebben dat helpt..kom ik dat hier neerzetten.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 08, 2006 12:00 am 
Waarom weet niemand hier een oplossing voor?
Ik heb mijn hoofd al veel te veel behandeld met luizenshampoo en gekamt met conditioner soms drie dagen op een rij.Ik heb 6 jaar geleden ooit luizen gehad,als kind nooit en heb er sindsdien een panische angst voor gekregen dus bij de minste jeuk behandel ik het tegen luizen ik heb er nog sindsdien geen enkele gezien.
Nu heb ik al weer een maand last van.jeuk verschrikkelijk,schilfertjes,bobbeltjes,rode vlekken in mijn hoofdhuid maar in mijn hals en op mijn voorhoofd ook.zelfs mijn haar jeukt op mijn gezicht.tzijn geen luizen kheb al om de 2 dagen gewassen met luizenshampoo en zitten kammen als een freak.alles direct gewassen,kledij,dekens,borstels,kussens...alles waar mijn hoofd mee in aanraking komt.Hebben jullie misschien ook teveel jullie haren met luizenshampoo gewassen want ik las daarstraks dat je daardoor die irritatie kan krijgen.Vroeger ging het voorbij als ik mijn haar elke dag met Head en Shoulders waste maar dat hielp plots niet meer,dan ben ik overgestapt naar babyshampoo en helpt ook niet.Ik ben ten einde raad.mijn haar is zo kapot van al die chemicalien ik moet dringend een oplossing vinden.de jeuk word met de moment erger.morgen ga ik naar een andere apotheek nog eens vragen.misschien een olie ofzo?Veel succes en stuur alstublieft je antwoorden door

Groetjes C Belgie


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 10, 2006 12:00 am 
Hoi Caroline, probeer eens ketoconazol hoofdgel.
Via je huisarts.
Groetjes, Michelle


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 11, 2006 12:00 am 
Ik heb enkele jaren geleden een heleboel narigheid gehad met langdurige jeuk op mijn hoofd, dit veranderde in schilfers met eczeem, jeuk en nog veel meer jeuk! Daarna begon mijn haar uit te vallen (alopecia areata). Je gelooft je ogen niet, maar het gebeurt gewoon. Enfin, de 4e dermatoloog stelde voor een huidbiopt te nemen en een allergietest te doen ivm. mogelijke contactallergie. En jawel, ik was allergisch voor cocamidopropylbetaine en parfum. Kijk maar eens op de shampooflessen, bodylotion, geeft niet van welk merk, het zit overal in! Dus kon ik proberen een product zonder dat spul te bestellen, maar ook dat gaf nog klachten. Ik heb 9 maanden (!) mijn haar niet gewassen......... Dat lijkt vreselijk, maar je komt overal overheen. Door de grote hoeveelheid kale plekken heb ik ook nog een pruik gedragen. Maar het resultaat is wel dat mijn jeuk, mijn eczeem en mijn kale plekken verdwenen zijn! De enige shampoo waar ik nu - heel matig! - mijn haar mee was is sebamed. Want ik ben er ook achter gekomen dat naast de cocamido.... er ook geen alkali in de shampoo moet zitten, dat is ook troep. Dus ik hoop dat degenen met jeuk en aanverwante klachten hier hun voordeel mee kunnen doen. Succes! Groeten van José.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 39 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: