Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool

De meest geavanceerde Dyson luchtreiniger die je op dit moment kunt krijgen is de Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool. De naam geeft het al aan: het is een apparaat dat de lucht kan reinigen en zorgen voor temperatuurregulatie en dit allemaal tegelijk. Reden genoeg om je aandacht te vestigen op deze Dyson luchtreiniger. Je leest hier alles over in onze Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool review.
dyson cool hot

Waarom een goede luchtreiniging zo belangrijk is voor veel mensen

Mensen met longaandoeningen zoals COPD en Astma en personen met allergische klachten ervaren zeer veel problemen met de gezondheid als zij in vervuilde lucht verblijven. Helaas is dit in zeer veel gevallen wel de realiteit. Hoewel we dit niet beseffen, is de lucht om ons heen in veel gevallen sterk vervuild. Deze vervuiling wordt veroorzaakt door fijnstofdeeltjes (PM2,5), gassen (VOC’s) en biologische verontreinigende stoffen zoals schimmels, huisstofmijt, huidschilfers van dieren, pollen, stof, bacteriën en virussen. Doordat deze “‘veroorzakers” niet met het blote oog zichtbaar zijn, schuilt hier precies het gevaar in. Luchtvervuiling is een onzichtbare bedreiging voor veel mensen (ruim 25% van de Nederlandse bevolking heeft bijvoorbeeld allergische klachten) dat sterk onderschat wordt. Bij allergische mensen komt het contact met verontreinigende stoffen tot uiting door de bekende kwalen zoals veelvuldig niezen, rode ogen, benauwdheid en een loopneus. 

Uitstekende oplossing tegen een slechte luchtkwaliteit in huis

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat vervuilde lucht alleen buiten voorkomt doordat het wordt veroorzaakt door de invloed van uitlaatgassen en industrieën. Het tegendeel is waar. De luchtkwaliteit in huis is vaak veel slechter dan buiten. Dit komt doordat we veelvuldig ventileren en hierbij de buitenlucht in de gelegenheid stellen om naar binnen te dringen. Het gevolg is dat deze vervuilde lucht zich kan mengen met de vervuiling in huis. Deze vervuiling wordt veroorzaakt door ronddwarrelend stof, huisdieren en het gebruik van schoonmaakmiddelen. Dit is de reden dat personen met een overgevoeligheid of longproblemen vooral binnenshuis last hebben van deze klachten. 

Er zijn diverse oplossingen om deze personen de nodige verlichting te geven. Een uitstekende oplossing tegen een slechte luchtkwaliteit in huis is het plaatsen van een goede luchtreiniger. De werking van een luchtreiniger is eenvoudig. Dit apparaat filtert (fijn)stof en andere schadelijke stoffen en deeltjes zoals tabaksrook, bacteriën, schimmels, pollen, huisstofmijt, haar van huisdieren, virussen en micro-organismen uit de lucht. Hierdoor mensen met longproblemen en allergieklachten schonere- en gezondere lucht inademen. Als je kiest voor de Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool wordt de lucht zelfs nog op de gewenste temperatuur uitgeblazen.

Dyson Cool Hot, de nieuwste trend in luchtreinigers

Dyson Cool Hot combineert de functionaliteiten van een luchtreiniger met dat van een airconditioning. Dit geavanceerde apparaat kan gerust gezien worden als de nieuwste trend in luchtreinigers. Hiermee legt Dyson de lat nóg hoger op dit gebied waar dit merk toch al een van de marktleiders is. Dyson is een merk dat een zeer veelzijdig assortiment heeft in kwalitatief uitstekende luchtreinigers. Dyson Cool Hot is een mooi vormgegeven apparaat dat eenvoudig te bedienen is. Als je een goede luchtreiniger zoekt, is de Dyson Cool Hot zeker een goed alternatief.

Wat maakt de Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool zo speciaal?

De gecombineerde techniek waarvan Dyson gebruik maakt om de lucht te reinigen maar tegelijkertijd ook te verwarmen of te koelen maakt deze Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool zo speciaal. Het is een 2-in-1 apparaat. Er zijn weinig andere luchtreinigers op de markt die deze combinatie aanbieden. De belangrijkste functionaliteit van de Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool is uiteraard het reinigen van de lucht. Het apparaat is ontworpen voor ruimtes van 26 m² en heeft een reinigingscapaciteit van 130 m3 per uur. 

De mogelijkheid om de temperatuur van de gereinigde lucht te reguleren is een nieuwe ontwikkeling op dit gebied. Veel mensen zien een gemiddelde luchtreiniger als ventilator omdat de gefilterde lucht in gekoelde vorm wordt teruggeblazen. Hierdoor zijn luchtreinigers in zekere zin te vergelijken met ventilators. Op een hete zomerdag is het uitblazen van gekoelde lucht een prima bijkomstigheid maar in de winter is dit zeker niet het geval. Dan kan dit juist als vervelende bijkomstigheid worden gezien. Met de Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool is deze “overlast” weggenomen.

Waarom de Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool uitstekend geschikt is om allergische klachten te verlichten

Voor de verlichting van allergie zal de Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool een capaciteit hebben die geschikt is voor een ruimte van maximaal 15 m². Vooral de geïntegreerde HEPA filter is hierbij van grote waarde. De letters HEPA staan voor High Efficiency Particulate Air. Deze filter is in staat om minimaal 99,97% van alle stofdeeltjes en bacteriën uit de lucht te filteren. Dit zorgt voor een merkbare verlichting van allergische klachten. De filter met actieve koolstof zorgt voor de neutralisatie van gassen en geuren.

Bediening van de Dyson Hot Cool Pure

De gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat komt uiteraard tot uiting in de bediening van de Dyson Hot Cool Pure. Je kunt hiervoor de bijbehorende afstandsbediening gebruiken maar ook de Dyson app op je smartphone of tablet. In de praktijk zul je meestal deze devices gebruiken waardoor het bijna overbodig is om te vermelden dat het apparaat voorzien is van een LED scherm.    

De Dyson Hot Cool Pure heeft een minimaal geluidsniveau van 63,8 dB wat iets hoger is dan gemiddeld maar door veel mensen niet als storend wordt ervaren. Dit komt uiteraard door de temperatuurregulatie. Het apparaat heeft 10 standen en heeft een gewicht van 5,7 KG. De luchtreiniger is kantelbaar en draait automatisch. 

Productspecificaties Dyson Pure Hot+Cool

  • Voor luchtreiniging en temperatuurregulatie
  • Reinigingscapaciteit 26 m²
  • Reinigingscapaciteit allergie 15 m²
  • Reinigingscapaciteit astma 10 m²
  • CADR: 130 m³/h
  • Voorzien van display
  • Op afstand bedienbaar
  • Voorzien van koolstof- en HEPA filter

Dyson Pure Hot+Cool kopen

Hoewel het apparaat niet de meest voordelige luchtreiniger is, is het zeker een overweging waard om een Dyson Pure Hot+Cool te kopen. De Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool is een luchtreiniger, ventilator en verwarming in één. Je bent dus in een keer van alle gemakken voorzien. Je kunt de Dyson Pure Hot+Cool in de winkel kopen maar ook kiezen voor het gemak door dit apparaat online te bestellen. Onder andere Mediamarkt, Coolblue en Bol.com hebben deze luchtreiniger in de aanbieding.