Dyson Pure Cool Me

Heb je last van een allergie of andere vorm van overgevoeligheid? Dan is de Dyson Pure Cool Me een uitstekend apparaat om de lucht om je heen te zuiveren. De Dyson Pure Cool Me is het beste te omschrijven als een persoonlijke lucht reinigende ventilator die je op ieder moment van de dag kunt gebruiken. Als je op zoek bent naar verlichting is dit apparaat zeker een investering waard.
Dyson Pure Cool Me

Vervuilde lucht als onzichtbare bedreiging om ons heen

Je kunt vervuilde lucht gerust zien als onzichtbare bedreiging om ons heen. In de lucht die we gemiddeld 12 tot 15 keer per minuut met volle teugen (400-500 ml per ademteug) inademen, zitten fijnstofdeeltjes (PM2,5) gassen (VOC’s) en biologische verontreinigende stoffen. Bij dit laatste kan gedacht worden aan schimmels, huisstofmijt, huidschilfers van dieren, pollen, stof, bacteriën en virussen. Omdat dit met het blote oog niet zichtbaar is, beseffen we niet dat deze verontreinigde lucht tot diep in de longen doordringt. Mensen met allergische klachten (meer dan 25% van de Nederlandse bevolking heeft hier last van) en mensen met longaandoeningen zoals COPD en astma merken dit echter wel. Zij merken direct als er sprake is van een verontreinigde lucht doordat ze als gevolg hiervan moeilijker kunnen ademen en veel hoesten. Daarnaast zijn de bekende allergisch klachten zoals veelvuldig niezen, tranende ogen en een loopneus voorbeelden van allergie gerelateerde klachten die ontstaan door het inademen van vervuilde lucht.

Het grote belang van luchtreiniging binnenshuis

Hoewel we dit vaak niet realiseren, is de mate van luchtvervuiling binnen nog groter dan buiten. Dit is eenvoudig te verklaren. Vooral de uitlaatgassen van transportmiddelen en de invloed van industrie, zijn vervuilende factoren voor de buitenlucht. Door het ventileren van woningen, bieden we deze vervuilde buitenlucht de mogelijkheid om naar binnen te trekken. Hier wordt deze vervuilde lucht nog extra vervuild door ronddwarrelend stof, de haren van onze huisdieren en het gebruik van schoonmaakmiddelen. De mate van vervuiling van de lucht binnenshuis is dan ook groter dan buiten. 

Het bovenstaande benadrukt het grote belang voor allergische mensen om iets te doen tegen de luchtvervuiling binnenshuis. Zij kunnen hier een goede stap in zetten door een luchtreiniger van goede kwaliteit te kopen. Een luchtreiniger van Dyson is hiervoor een uitstekende investering. Dyson is een van de marktleiders op gebied van luchtreinigers. Het merk heeft een aantal zeer goede luchtreinigers op de markt gebracht waarvan de Dyson Pure Cool Me een goed voorbeeld is. Daarom richten we dit artikel ons verder op deze compacte luchtreiniger door hier een review over te schrijven.

Wat je kunt verwachten van een Dyson luchtreiniger Pure Cool Me

Zoals de naam al aangeeft, is de Dyson luchtreiniger Pure Cool Me speciaal ontworpen om een persoonlijke luchtreiniging te creëren. Het is een zeer gebruiksvriendelijk apparaat die je op ieder gewenst moment kunt gebruiken. Wat veel mensen in eerste instantie denken, is dat de Dyson Luchtreiniger Pure Cool Me een ventilator is. Het apparaat geeft immers een gekoelde lucht af. Dit kan gezien worden als een bijkomend voordeel voor de warme zomerdag. Het apparaat koelt de lucht niet actief maar geeft door de werking hiervan wel een verkoeling die vergelijkbaar is met die van een ventilator. De werking van de Dyson luchtreiniger Pure Cool Me is eenvoudig te beschrijven. Deze compacte luchtreiniger zuigt de lucht op, zuivert stof, pollen en bacteriën uit de lucht en blaast de schone lucht weer terug in de gekozen richting en met de gekozen intensiteit.

Voor wie is het een goede keuze om een Pure Cool Me te kopen?

Een Pure Cool Me is een persoonlijke luchtreinigingsventilator. Het is dus geen apparaat waarmee je de lucht in hele grote ruimtes kunt “klaren”. Het instapmodel van Dyson is hiermee wel uitstekend geschikt om te zorgen dat jij overal in een schone lucht kunt verblijven. Je kunt het compacte model op je bureau zetten, naast je op de bank, op je nachtkastje of op iedere andere gewenste plek. Het apparaat is prima te vervoeren. Het is wel goed om te vermelden dat deze luchtreiniger niet volledig geruisloos is maar de nachtmodus zal de meeste mensen niet uit hun slaap houden.

Dit compacte Dyson model is voorzien van zowel een HEPA filter als een filter waarin actieve koolstof is verwerkt. Het HEPA filter reinigt de lucht van de allerkleinste deeltjes waarbij een effectiviteit gewaarborgd is van minimaal 99,97%. Hierdoor worden vrijwel alle allergenen opgevangen. De koolstoffilter zorgt voor de opvang van nare geurtjes en gassen. Mensen die problemen ondervinden van allergieën of longproblemen doen er verstandig aan om een Pure Cool Me te kopen en hiermee zichzelf in de gelegenheid te stellen om ook op hun werk schone lucht in te ademen.

Bediening van de Dyson Pure Cool Me

De bediening van de Dyson Pure Cool Me werkt intuïtief. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat waarop de standen (de blaasstand en wanneer je het filter moet vervangen) goed af te lezen zijn op de LCD display. Dit Dyson model is uitsluitend te bedienen met een afstandsbediening die overigens met een magneet aan het apparaat vast te klikken is ter voorkoming van het kwijtraken. De Dyson Pure Cool Me is op diverse manieren in te stellen. Je kunt onder andere kiezen voor een sleeptimer waarin het apparaat zichzelf kan aan- en uitschakelen op de gewenste momenten.

Productspecificaties Dyson Pure Cool Me luchtreiniger:

  • Reinigingscapaciteit 20 m²
  • CADR: 96 m³/h
  • Voorzien van een LCD display
  • Op afstand bedienbaar
  • Voorzien van koolstof- en HEPA filter 

Aanbieding Dyson Pure Cool Me luchtreiniger

Hoewel het apparaat in aanschafprijs niet de meest voordeligste luchtreiniger is, is een aanbieding van een Dyson Pure Cool Me luchtreiniger zeker de moeite waard. Je kunt dit model in de winkel kopen maar ook kiezen voor een eenvoudigere weg en de Dyson Pure Cool Me luchtreiniger online bestellen. Je kunt hiervoor terecht bij de bekende verkoopadressen zoals de Mediamarkt, Coolblue en Bol.com.