Dyson Pure Cool

Als je op zoek bent naar een goede luchtreiniger, is de Dyson Pure Cool een optie die ongetwijfeld in aanmerking komt. Dyson is een van de marktleiders op het gebied van luchtreinigers. Het merk biedt met de Pure Cool een luchtreiniger die stijlvol is vormgegeven en zorgt voor een effectieve verlichting voor mensen die last hebben van longproblemen of allergieën.
dyson pure cool

Vervuilde lucht als onzichtbare bedreiging

Vervuilde lucht is voor veel mensen een onzichtbare bedreiging. De lucht die we inademen heeft in veel gevallen niet de gewenste kwaliteit. Het probleem is echter dat luchtvervuiling een bedreiging kan vormen die in de meeste gevallen niet zichtbaar is. Alleen een ernstige vorm van luchtvervuiling is voor de mens visueel waar te nemen. De onzichtbare vorm kan echter voor veel mensen zeer vervelende gezondheidsproblemen veroorzaken. Meer dan een kwart van de Nederlandse bevolking is hier gevoelig voor.

Waarin schuilt het gevaar van een slechte luchtkwaliteit?

Het gevaar van een slechte luchtkwaliteit schuilt in de onzichtbaarheid ervan. De belangrijkste oorzaken van luchtvervuiling zijn fijnstofdeeltjes (PM2,5), gassen (VOC’s) en biologische verontreinigende stoffen waarbij je moet denken aan schimmels, huisstofmijt, huidschilfers van dieren, pollen, stof, bacteriën en virussen. Deze microscopisch kleine stoffen dringen ongezien door tot in de longen. Als je de hele dag thuis blijft, gebeurt dit maar liefst 22.000 keer per dag met 400-500 ml per ademteug. Een gemiddeld persoon ademt immers 12 tot 15 keer per minuut.

De onzichtbaarheid van het sluimerende gevaar van luchtvervuiling, wil niet zeggen dat we er niets van merken. Ook in dit geval is het tegendeel waar. Vooral mensen met een longaandoening (zoals COPD of astma) en mensen met een allergie merken dit aan de lichamelijke kwalen die ontstaan als gevolg van het inademen van verontreinigde lucht. Klachten als niezen, hoesten, rode ogen en kortademigheid zijn indicators hiervan. Als je weet dat ruim 25% van de Nederlandse bevolking last heeft van een of meerdere allergieën en dat deze allergie bij iedereen kan ontstaan door in contact te komen met de allergeen, begrijp je het belang om iets te doen aan de vervuilde lucht in huis. De beste manier om hier iets aan te doen, is het aanschaffen van een luchtreiniger van een goede kwaliteit waarvan de Dyson Pure Cool een uitstekend voorbeeld van is.

Waarom een Dyson Pure Cool luchtreiniger een uitstekende koop is

Omdat we als Nederlanders vrij veel tijd binnenshuis doorbrengen, is het goed om te zorgen dat de lucht hier schoon is. Een Dyson Pure Cool luchtreiniger kan je hierbij een uitstekend handje helpen en voor verlichting zorgen. Deze luchtreiniger wordt door veel onafhankelijke vergelijkingssites (zoals de Consumentenbond en Kieskeurig) bestempeld als “beste koop”. Mensen die de beschikking hebben over deze luchtreiniger, begrijpen precies waarom het terecht is dat dit apparaat deze titel heeft gekregen. Daarom hebben we gekozen om het vervolg van dit artikel te gebruiken om een review over deze Dyson Pure Cool luchtreiniger met je te delen.

Wat kun je verwachten van een Dyson Pure Cool luchtreiniger?

Het is goed om direct een veel voorkomend misverstand uit de weg te helpen. Een Dyson Pure Cool luchtreiniger is géén ventilator zoals veel mensen denken. Het apparaat koelt de lucht niet actief maar geeft wel door de werking hiervan wel een verkoeling dat vergelijkbaar is met dat van een ventilator. Het misverstand is dan ook goed te verklaren.

Een Dyson Pure Cool luchtreiniger is voorzien van twee filters. dit zijn de filters die er daadwerkelijk voor zorgen dat de lucht in huis schoner wordt. De HEPA filter is het belangrijkste element van het apparaat. Dit filter is immers in staat om 99,95% van alle allergenen, stoffen en virussen uit de lucht te zuiveren. Dit is dus het filter waardoor als allergisch persoon veel vrijer door zult gaan ademen. Het filter met actieve koolstof zorgt hierbij dat stank en gassen worden gezuiverd iets waar mensen met longproblemen veel baat bij zullen hebben.

Dyson Pure Cool Tower of Dyson Pure Cool Desk luchtreiniger

Als we de Dyson Pure Cool Me luchtreiniger (dit is het basismodel waarover je elders op deze website een artikel kunt lezen) even buiten beschouwing laten, heb je de keuze uit twee soorten Dyson Pure Cool luchtreinigers: Dyson Pure Cool Tower of Dyson Pure Cool Desk luchtreiniger. 

De Dyson Pure Cool Tower is stijlvol vormgegeven staand model. Het een krachtige luchtreiniger met een uitstekende capaciteit. Het apparaat is te bedienen met behulp van een app of een afstandsbediening. De Dyson Pure Cool Tower beschikt over een (stille) nachtmodus. Hiermee is deze luchtreiniger uitstekend geschikt om in de slaapkamer te zetten. Je kunt het apparaat draaien in iedere gewenste stand. De drie sensoren op de Dyson Pure Cool Tower meten de luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en de temperatuur in de ruimte. Dit wordt weergegeven op het moderne LED display. De Dyson Pure Cool Tower is een van de populairste luchtreinigers van dit moment en verkrijgbaar in het zwart en in het wit..  

Productspecificaties Dyson Pure Cool Tower luchtreiniger:

 • Reinigingscapaciteit 26 m²
 • Reinigingscapaciteit allergie 15 m²
 • Reinigingscapaciteit astma 10 m²
 • CADR: 130 m³/h
 • Voorzien van display
 • Op afstand bedienbaar
 • Voorzien van koolstof- en HEPA filter

De Dyson Pure Cool Desk luchtreiniger is het compactere model met de functionaliteiten van de  Dyson Pure Cool Tower. Ook deze luchtreiniger is voorzien van de drie genoemde factoren, het LED display en de bedien mogelijkheid met de app of afstandsbediening. Dit is echter wel een krachtiger apparaat met de grootste capaciteit luchtreiniging van alle Dyson modellen. Daarnaast is dit het stilste model en kan de Dyson Pure Cool Desk luchtreiniger 350 graden draaien. 

Productspecificaties Dyson Pure Cool Desk luchtreiniger: 

 • Reinigingscapaciteit 29 m²
 • Reinigingscapaciteit allergie 17 m²
 • Reinigingscapaciteit astma 12 m²
 • CADR: 147 m³/h
 • Voorzien van display
 • Op afstand bedienbaar
 • Voorzien van koolstof- en HEPA filter

Dyson Pure Cool aanbieding 

Een Dyson Pure Cool is een stijlvol vormgegeven en functioneel apparaat van een uitstekende kwaliteit. Als je een Dyson Pure Cool aanbieding ziet, is dat dan ook zeker de investering waard. Deze luchtreiniger is eenvoudig te bedienen en (belangrijker nog) zorgt voor de frisse en schone lucht die iedereen verdiend. Je kunt deze luchtreiniger kopen bij de bekende verkoopadressen maar uiteraard ook eenvoudig online bestellen. Je vindt een Dyson Pure Cool aanbieding bij de bekende aanbieders zoals Mediamarkt, Coolblue en Bol.com.