Geroosterde groenten

Ik ben Maartje en ik heb een notenallergie, mijn oudste zoontje een koemelkeiwit- en een kippeneiwitallergie en mijn jongste zoontje een koemelkeiwit- en een soja-allergie en waarschijnlijk ook een kippeneiweitallergie. Ik merkte dat het soms best lastig is om een maaltijd op tafel te zetten die iedereen mag eten, zeker als je geen uren in de keuken wilt staan. Daarom ben ik de gerechten die ik klaarmaak aan het verzamelen op een website, zodat ook andere mensen met hetzelfde probleem van mijn recepten gebruik kunnen maken.

De ingrediënten van onderstaand recept is zoveel mogelijk gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek omdat de meeste mensen daar boodschappen doen. Mijn recepten zijn zeker geen professionele kookkunststukjes maar vooral resultaten van eigen ideeën en creativiteit. Ik hoop van harte dat degenen die gebruik maken van mijn recepten de vrijheid nemen om de recepten aan te passen aan hun eigen smaak. Naast mijn bijdrage hier op allergieplein vind je veel meer van mijn recepten op Gebakken Lucht.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • peper, zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Was de courgette en de aubergine, snijd ze in plakken en snijd de plakken in vieren.

Was de paprika, snijd hem doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in repen en snijd de repen vervolgens in drieën.

Was de kerstomaatjes.

Vet een ruime ovenschaal in met olie. Doe de groenten door elkaar in de ovenschaal en besprenkel ze ruimschoots met olijfolie. Verdeel er de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak over.

Zet de ovenschaal in een op 175°C voorverwarmde oven en rooster de groenten in 30 à 45 minuten gaar. Schep de groenten tijdens het roosteren enkele malen om.