Online hooikoorts test voor eerste indicatie bij hooikoortsklachten

Hooikoorts is een zeer veel voorkomende vorm van een overgevoeligheidsreactie. Naar schatting heeft 10 tot 15% van de Nederlanders last van hooikoorts verschijnselen waarvan veel niezen, een verstopte neus en rode ogen belangrijke symptomen zijn. Hooikoorts ontstaat door een combinatie van blootstelling en aanleg. Heb jij het idee dat je hooikoorts hebt? Doe dan onze online hooikoortstest om een goede indicatie hierover te krijgen.
hooikoorts test

Heb ik hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische reactie (rinitis) op het stuifmeel, die ook wel “pollen” worden genoemd van grassen en bomen. Het is een seizoensgebonden allergie waarbij het lichaam ten onrechte het immuunsysteem in werking zet om de allergenen te bestrijden. Dit resulteert in de klachten die zowel als allergisch gerelateerd kunnen worden gezien als verkoudheid gerelateerd.

De meeste mensen ontwikkelen de overgevoeligheidsreactie tussen hun tiende en dertigste levensjaar. Het kan echter wel zo zijn dat de allergie zich in later stadium zal openbaren. Het tot uiting komen van een allergie is géén reden om direct naar de huisarts te gaan maar het is goed voor te stellen dat je wel graag wilt weten of je last hebt van hooikoorts of een andere vorm van allergie. In dat geval kun je de keuze maken om bijvoorbeeld antihistaminica (allergie remmende medicijnen) te gebruiken. Met behulp van een online test kun je thuis al op een eenvoudige manier een beeld vormen of er sprake kan zijn van allergische klachten.

Allergietest online, een eerste indicatie bij sprake van allergische klachten

Op de website van allergieplein.nl vind je een online allergietest voor een eerste indicatie bij sprake van allergische klachten. Aan de hand van je antwoorden op een aantal eenvoudige vragen, kun je een beeld vormen of je wellicht last kan hebben van allergische klachten. 

Het kost je slechts een aantal minuten om de test in te vullen. Uiteraard kan dit volledig anoniem. Er zal volledig vertrouwelijk worden omgegaan met je gegevens, die uiteraard niet met anderen gedeeld worden. Nadat je de test hebt ingevuld, kun je de uitslag hiervan downloaden. Als je ervoor kiest om de uitslag naar jezelf te mailen, kun je deze afdrukken en meenemen als je wel besluit om naar de huisarts te gaan om de klachten verder te late onderzoeken.

Voor de volledigheid is het goed om te vermelden dat deze test je een indicatie biedt of er sprake kan zijn van allergische klachten. Deze online allergietest is geen vervanging van een bezoek aan de huisarts.