Koop de juiste zorgproducten

Koop de juiste zorgproducten

Tegenwoordig zijn er heel veel hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het verlenen van zorg. Of je nu mantelzorger bent en voor een ouder persoon zorgt, of juist jonge ouder die de zorg voor een baby heeft: voor alles is wat te vinden en voor alles is een oplossing.

Zorgproducten voor senioren


Waarschijnlijk behoren tot de meest bekende zorgproducten de producten die mobiliteit (weer) verhogen. Producten die dit doen zijn bijvoorbeeld een rollator of een rolstoel. Een rollator is een hulpmiddel die extra steun en houvast geeft bij het lopen. Veel ouderen moeten op een zeker moment in hun leven een rollator aanschaffen om toch hun vrijheid niet te verliezen. Datzelfde geldt uiteraard voor een rolstoel. Deze mobiliteitsproducten worden vaak ook ingezet tijdens een revalidatie periode (meestal door bijvoorbeeld een botfractuur).

Zorgproducten voor ouders van een baby


Natuurlijk zijn er ook zorgproducten die helpen bij het verzorgen van je new-born. Want ook dat is zorg. Een kindje vraagt de nodige zorg en verantwoordelijkheden. Niet voor niets zijn er heel veel producten die het leven van jonge ouders een stuk makkelijker kunnen maken. Wanneer je aan baby’s denkt, denk je wellicht vaak aan luiers en babyfoons. Dit zijn wellicht de meest bekendste producten die te maken hebben met baby’s. Heb je een baby? Dan heb je een babyfoon en moet je luiers kopen. Gelukkig zijn er heel veel soorten babyfoons en luiers op de markt en er zijn veel plaatsen waar je gedegen onderzoek kunt doen.

Word je ouder? Meet je bloeddruk

De Hartstichting geeft het jaarlijks met diverse mediacampagnes aan: word je ouder? Meet dan je bloeddruk met een bloeddrukmeter. Het advies van de Hartstichting is dat ieder persoon van 40 jaar of ouder in ieder geval regelmatig zijn bloeddruk met checken. Lang niet iedereen doet dat, en dat is zonde! Het is namelijk heel makkelijk zelf te doen. En naast dat het makkelijk is, is het ook betrouwbaar. Je hebt namelijk een veel beter beeld dan wanneer je net op dat ene moment bij je huisarts (gestrest) plaatsneemt. Meestal meet je de bloeddruk met een bovenarm bloeddrukmeter, maar er zijn ook modellen voor de pols. Wil je een bloeddrukmeter kopen? Lees je dan altijd goed in. Er zijn veel soorten bloeddrukmeters te koop, maar ze zijn lang niet allemaal even goed.