Rabarbercompote met banaan en custard

Ik ben Maartje en ik heb een notenallergie, mijn oudste zoontje een koemelkeiwit- en een kippeneiwitallergie en mijn jongste zoontje een koemelkeiwit- en een soja-allergie en waarschijnlijk ook een kippeneiweitallergie. Ik merkte dat het soms best lastig is om een maaltijd op tafel te zetten die iedereen mag eten, zeker als je geen uren in de keuken wilt staan. Daarom ben ik de gerechten die ik klaarmaak aan het verzamelen op een website, zodat ook andere mensen met hetzelfde probleem van mijn recepten gebruik kunnen maken.
De ingrediënten van onderstaand recept is zoveel mogelijk gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek omdat de meeste mensen daar boodschappen doen. Mijn recepten zijn zeker geen professionele kookkunststukjes maar vooral resultaten van eigen ideeën en creativiteit. Ik hoop van harte dat degenen die gebruik maken van mijn recepten de vrijheid nemen om de recepten aan te passen aan hun eigen smaak. Naast mijn bijdrage hier op allergieplein vind je veel meer van mijn recepten op Gebakken Lucht.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

  • 400 g rabarber
  • 1 dl water
  • ½ dl suiker
  • 1 banaan
  • 1 el custard
  • 1 el water

Bereidingswijze

Schil zonodig de rabarber. Snijd de rabarber in stukken van ca. 3 centimeter en was de rabarber. Kook de rabarber met 1 dl water en de suiker in ca. 15 minuten gaar.

Prak de banaan en roer hem door de rabarber.

Roer, als de rabarber gaar is, de custard los met 1 el water. Breng de rabarber opnieuw aan de kook en roer er de custard door. Blijf roeren tot een gebonden massa ontstaat en laat de rabarber dan nog ca. 1 minuut zachtjes doorkoken.

Serveer de rabarbercompote naar wens warm of koud.