Met behulp van een voedseldagboek kan in overleg met een arts en / of een diëtist een mogelijke relatie tussen overgevoeligheidsklachten en datgene wat gegeten en gedronken is worden opgespoord. Het vergt enige moeite en discipline om het dagboek bij te houden, maar kan zeer waardevol zijn.
Een voedseldagboek is niets meer dan een tabel waarin u bijhoudt wat u eet, op welk tijdstip, en wanneer er in welke mate een reactie merkbaar was. U kunt zelf een voedseldagboek op papier zetten, maar wat nog makkelijker is, is om het Allergieplein voedseldagboek uit te printen. U kunt het uiteraard ook digitaal invullen, maar let hierbij wel op dat het wel het handigst is als u het te allen tijde bij de hand heeft. Zo voorkomt u dat u ingrediënten of (delen van) uw maaltijden of tussendoortjes vergeet.
Het Allergieplein voedseldagboek is beschikbaar in zowel Word formaat (standaard) als in PDF formaat (indien u geen Office pakket ter beschikking heeft).
Allergieplein is hét onafhankelijke platform voor informatie en tips die betrekking hebben op diverse veelvoorkomende allergieën. Onze experts hebben in onze kennis artikelen alle informatie over allergieën samengevoegd.