Zorgverzekering en allergie

Zorgverzekering en allergie

Dat we vanaf 2021 weer meer zorgpremie gaan betalen is ondertussen genoegzaam bekend. Hoewel de regering liet weten dat de kostenverhoging rond de vijf euro per maand voor de basisverzekering zou komen te liggen, lijkt die verhoging toch hoger uit te vallen. Daarom ook is het verstandig om net als vele duizenden andere mensen te vergelijken. Zorgverzekeraars vergelijken kan je namelijk veel geld besparen. Vergelijken kan na 12 november, want op die dag zijn de verzekeraars verplicht hun premies voor het nieuwe jaar te presenteren.

Vergelijken is de eerste aanzet om veel geld te besparen

Ga jij je ziektekostenverzekering vergelijken en blijkt dat je bij een andere verzekeraar goedkoper kan? Dan heb je tot en met 31 december 2020, tot precies 00.00 uur, de tijd om over te stappen. En zoals gezegd, vaak is je ziektekostenverzekering vergelijken de eerste aanzet tot besparen. Behalve hoeveel premie je betaalt, is de dekking uiteraard minstens zo belangrijk. Dit kan per verzekeraar verschillen. Oriënteer je dus niet alleen op de prijs. Ziektekostenverzekering vergelijken is ook het vergelijken van de dekking die je krijgt,

Het eigen risico blijft ongewijzigd op 385 euro

In de basisverzekering voor 2021 worden nieuwe medicijnen tegen kanker vergoed en zeker tot en met augustus 2021 valt ook de herstelzorg voor Covid-19 binnen de basisverzekering. Slachtoffers van seksueel misbruik krijgen vanaf 2021 ook alle medische kosten vergoed, mits ze zich tijdig bij de instanties melden. Verder vervalt het eigen risico voor donoren. Het eigen risico blijft in 2021 wel ongewijzigd op 385 euro overigens. Je kunt ervoor kiezen het eigen risico te verhogen. In dat geval gaat je maandelijkse premie namelijk naar beneden. Het eigen risico is tot en met 2021 bevroren en staat dus vast op 385 euro. Pas volgend jaar kan het eigen risico dus aangepast worden.

Bezoek aan de huisarts wordt vanuit de basisverzekering vergoed

Hoe het zit met de zorgverzekering en allergieën? Als je te maken krijgt met allergische reacties dan ga je naar de huisarts, iets dat door de basisverzekering vergoed wordt en iets dat je ook geen eigen risico kost. Verwijst de arts je door naar een specialist, dan kost dit je wel eigen risico. Als je reguliere medicatie voorgeschreven krijgt van de huisarts, dan wordt dit ook vergoed door de basisverzekering. Beste voorbeeld hiervan is wel de vergoeding hooikoorts die geldt. Je dient de medicatie dan wel voorgeschreven te krijgen van je huisarts. Uiteraard zijn de neussprays en druppels die je bij de drogist koopt voor eigen rekening.

Overweeg je een aanvullende verzekering? Ga dan zeker de verschillende zorgverzekeraars vergelijken.

In bepaalde gevallen kun je baat hebben bij alternatieve geneeswijzen als homeopathie. In dat geval is het zinvol te kiezen voor een aanvullende verzekering. Overweeg je dat dan is het vergelijken van de zorgpremies voor 2021 helemaal aan te raden.